Östregårdsgatan 58b

Växjö - Pris: 3 495 000 kr utgångspris

Renoverad tegelvilla - centralt läge

Lättskött tegelvilla för familjen. Här bor du på hörntomt med påkostad utemiljö och altan i skyddat söderläge. Renoverat skick med närhet till skola, centrum och natursköna områden som VAIS elljusspår. Stora sällskapsytor och tre sovrum (går att skapa fler för den som önskar).

Typ:

Fastigheten Växjö Bäcken 24. Friliggande villa. - 1 ½ plan. Byggår 1974

Storlek

Boarea 183m2, biarea 9m2. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 3 sovrum..

Pris

3 495 000 kr utgångspris

Tomt

Tomtarea 721 m² (friköpt). Lättskött hörntomt med nyanlagd gräsmatta och tujahäck (2016).

Uteplats

Altandäck i skyddat sydostläge

Planlösning

På centrumnära Öster finns detta välunderhållna 70-tals hus med flexibel planlösning. Generösa ytor ger möjlighet att utöka befintliga tre sovrum till hela fem sovrum. Huset ligger på lättskött hörntomt med skyddad altan i söderläge och påkostad utemiljö med stensättningar, belysning och murar.

Innanför entrédörrarna välkomnar en ljus och öppen hall. På golvet ligger klinkergolv med vattenburen golvvärme och här finns också utgång till baksidans uteplats och trappan till övervåningen. I anslutning till hallen finns ett praktiskt placerat kapprum och gäst-WC.

Det generösa vardagsrummet ligger i vinkel med slipad originalparkett på golvet och flera fönster samt utgång till uteplatsen. Rummets storlek ger plats för såväl soffgruppen som matsalsgruppen.

I anslutning till vardagsrummet finns köket placerat. Även här finns plats för matbord och klinkergolvet bjuder vattenburen värme. Köksinredning (2005) har luckor i ek samt väggkakel och bänkskivor i granit. Maskinparken utgörs av kyl, frys, diskmaskin och spis med induktionshäll från 2016, samt inbyggnadsugn, mikro och fläkt. Även här finns utgång till trädgården.

Våningsplanets två sovrum har båda parkettgolv och det ena har förvaring i skjutdörrsgarderob. I anslutning till sovrumsavdelningen finns det helkaklade badrummet (2005) med golvvärme (vattenburen). Utrustningen består av WC, kommod med granitskiva och duschkabin (2015).

I entréplanet finns en tvättstuga som helrenoverades 2016 med ny tvättmaskin och torktumlare. Fjärrvärmeväxlare och förvaring i tre garderober.

Övervåning
Ovanför trappan möter ett stort allrum med parkettgolv och fransk balkong med dubbla dörrar. För den som önskar finns möjlighet att skapa ett stort sovrum.

Här finns ytterligare ett allrum med parkettgolv och takkupa med tre fönster. Två garderober och dörr till klädkammare.

Övervåningens sovrum har parkettgolv och är tillräckligt stort för att dela upp i två rum.

Även på övervåningen finns ett helkaklat badrum med uppvärmt golv (el). Utrustat med WC, kommod och duschkabin.

På övervåningen finns förvaring i klädkammare och förråd. Här är det möjligt att bygga bastu eller utöka det befintliga duschrummet.

Energideklaration

Energiprestanda 164 kWh/m2 år.

Byggnad

1 ½ plan. Byggår 1974 Uppvärmning: Fjärrvärme.

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälkslag: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor,takpapp på garage. Fönster: Isolerglas, 3-glas. Ventilation: Mekanisk frånluft, tilluftsventiler i yttervägg.

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internet: Bredband via ADSL.

Bilplats

Garage med goda utrymmen för förvaring.

Ekonomi

Pris 3 495 000 kr utgångspris. Taxeringsvärdet är 2 310 000 kr (fastställt avseende år 2015). varav byggnadsvärde 1 475 000kr. Typkod 220 , värdeår 1974. Driftkostnaden är ca 41 000 kr/år och fördelas enligt följande: uppvärmning 20 600 kr, vatten/avlopp 5 500 kr, renhållning 1 900 kr, hushållsström 13 000 kr.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Stadsplan (1967-11-10) .

Övrigt

På Öster bor du med perfekt läge för barnfamiljen, med Fagrabäcksskolan, Katedralskolan och förskola på kort avstånd. En kort cykeltur tar dig till centrums utbud av butiker, resturanger och tågkommunikationer från resecentrum.

Visningar

Inga visningar bokade ännu.

Information

Byggår: 1974
Typ: Friliggande villa
Boarea: 183 m²
Rum: 6 varav 3 sovrum.
Tomt: 721 m2
Pris: 3 495 000 kr utgångspris

Mäklare

Peter Åkesson

Fastighetsmäklare
0470-73 90 91
peter@a-maklare.se

Kadri Hulaj

0470-73 90 95
kadri@a-maklare.se
Intresseanmälan

Bilder

Planritning & kartbilder

Karta

Intresseanmälan

Skickar, var god vänta.

Intresseanmälan skickad!