Tolg Skogsslätt 4

Växjö - Pris: 2 495 000 kr utgångspris

Lantlig idyll i natursköna Tolg!

Din egen oas med planteringar, flertalet uteplatser/uterum och ett stort växthus. Bostadshuset är stort med två befintliga sovrum och många hemtrevliga sällskapsytor. Köket är stort med intilliggande matplats vid kamin. Ett stort garage och två carportar. Ca 3 mil till Växjö

Typ:

Fastigheten Växjö Tolg 2:13. Friliggande villa. - 1-plan. Byggår 1976

Storlek

Boarea 172m2, biarea 20m2. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 2 sovrum..

Pris

2 495 000 kr utgångspris

Tomt

Tomtarea 4 706 m² (friköpt). Tomten: naturtomt, trädgårdstomt med bärbuskar, fruktträd, häckar, staket och trädgårdsland.

Uteplats

Uteplats 1: Altan med inglasad veranda, läge sydost. Uteplats 2: Inglasad altan, läge nordväst. Mellan de tre byggnaderna finns stenläggning som också fungerar som uteplats.

Planlösning

I natursköna Tolg ca 3 mil från centrala Växjö ligger denna villa i gröna, härliga omgivningar.

Vi närmar oss huset och ser den välskötta trädgården med flertalet uteplatser, stensättningar och odlingar. En stor del av trädgården omgärdas av staket, medan en del ligger öppet mot äng och skog med ett fint växthus.

Genom vita dubbeldörrar kommer vi in i hallen och möts av förvaring bakom skjutdörrar längst med ena väggen.

Till höger ligger ett sovrum, som rymmer dubbelsäng och med därtill. En vacker fond ramar in rummet och bryter av de i övrigt ljusa väggarna. Rummet är stort nog för att vara master bedroom, men används idag som gästrum.

Från hallen når vi gästtoaletten, som är halvkaklad och utrustad med wc och handfat med kommod.

Vi fortsätter och når ett stort, öppet rum som fungerar som matsal med plats för matbord modell större. Här finns en kamin med Keddyinsats för mysiga höstkvällar, men också en luftvärmepump. En halv vägg delar av mot köket till vänster.

Mitt emot matplatsen ligger det helkaklade badrummet som är stort med både badkar och duschkabin. I golvet ligger skön golvvärme och i taket sitter infällda spotlights. Många skåp säkerställer god förvaring.

Här finns gott om plats för matlagning och umgänge. De många arbetsytorna och skåp- och lådförvaringen bakom ljusa luckor är ett stort plus! Maskinparken består av side-by-side-kyl och frys från Husqvarna, spis från Husqvarna, diskmaskin från Cylinda och en köksfläkt från Cylinda. I rummet intill finns ett stort förråd som smart utnyttjas som walk in-skafferi.

Det intilliggande rummet är den gamla timmerstugan som var bostaden från början. Det är en del av en gammal församlingsbyggnad från 1750-talet som omsorgsfullt plockades ner för att monteras här. Här finns en murad spis som både skänker värme och stämning i detta whiskeyrum, som gjort för sena kvällar i goda vänners sällskap. Här finns även en luftvärmepump. Härifrån kan vi också ta oss ut på den nybyggda inglasade verandan med trädäck i anslutning.

Från matplatsen når vi det andra sovrummet. Här finns en hel garderobsvägg som rymmer alla dina kläder. En randig fond matchar de i övrigt grå väggarna. Lönnparkettgolv och spotlights i taket.

Bredvid sovrummet ligger ett genomgångsrum som idag fungerar som kontor. Det tar oss vidare till det stora vardagsrummet uppdelat i två sektioner i olika nivåer. Först når vi en plats för mysigt soffmöblemang och tvavdelning. Ett trappsteg upp finns en härlig plats för matsalsmöblemang och middagsbjudningar. Här finns husets tredje eldstad, en termostatstyrd pelletskamin.

Från vardagsrummet kan vi ta oss ut åt två håll. Åt ena hållet når vi en separat byggnad med ett härligt inglasat uterum med markiser och härligt utsikt mot den stora baksidan.

I samma byggnad finns också tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Miele, bastu med omklädningsrum och dusch i anslutning och en redskapsbod som nås utifrån.

Det stora garaget är uppdelat i tre olika sektioner, med en garagedel för bilar och tillbehör. En del som i dagsläget används som ateljé men lämpar sig utmärkt även för andra intressen. Den tredje delen är ett kontor med en gästtoalett i anslutning. Från garaget kan vi ta oss upp till ett förråd på våning två.

På vardera sida av garaget ligger det en carport. Över den i nordöst ligger en terrass som vi når via trätrappa. Från terrassen kan vi ta oss in i en lägenhet på ca 50 kvadratmeter. Den är en stor tillgång oavsett om du har ett äldre hemmaboende barn eller om du ofta har gäster på besök. Lägenheten är utrustad med två stycken sovrum, ett badrum med wc, dusch och handfat samt ett kök/allrum. Köket är utrustat med spis, köksfläkt och en liten kyl.

Energideklaration

Energiklass E, energiprestanda 55 kWh/m2 år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2017-09-29

Byggnad

1-plan. Byggår 1976 Uppvärmning: Värmesystem direktel, värmekällor luft/luftvärmepump, vedkamin, pelletskamin, golvvärme.
Renoveringar: 2006

Byggnadssätt

Grund: Plintar. Stomme: Trä, timmer. Takbeklädnad: Betongpannor, plåt. Fönster: 3-glas isoler, 2-glas kopplade. Ventilation: Självdrag.

Enskilt vatten, borrad brunn (Tolg GA:1) Vattenanalys finns från 2017 enskilt avlopp. Anläggningen är äldre och kommer att ingå i den tillsyn på anläggningar äldre än 1995 som kommunen ska påbörja i år och som pågår under minst 6 år fram. Nytt vattenfilter 2017. Det har alltid funnits gott om vatten i brunnen trots att säljaren har använt mycket för att vattna i trädgården.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Värmesystem direktel, värmekällor luft/luftvärmepump, vedkamin, pelletskamin, golvvärme

TV- och internetanslutning

Internet: Bredband via fiber.

Bilplats

Bilplats 1: Garage. Bilplats 2: Carport, två stycken

Övriga byggnader

Växthus.

Ekonomi

Pris 2 495 000 kr utgångspris. Taxeringsvärdet är 974 000 kr (fastställt avseende år 2015). varav byggnadsvärde 800 000kr. Typkod 220 , värdeår 1983. Driftkostnaden är ca 32 632 kr/år och fördelas enligt följande: vatten/avlopp 760 kr, försäkring 6 000 kr, renhållning 1 340 kr, hushållsström 24 532 kr. I hushållsström ingår även uppvärmning. Om man väljer att ha garage, verkstad och ateljé uppvärmt kommer uppvärmningskostaden öka med cirka 7500 kr/år enligt uppgift från fastighetsägaren. Försäkring är inkl lösöre. Driftkostnaden är baserad på tidigare ägares kostnader. Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Servitut: Växjö Tolg GA:1 (Avseende Väg och vattenanläggning) Avtalsservitut Elledning Mm; Avtalsservitut Kraftledning.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Elledning Mm, Avtalsservitut Kraftledning.

Övrigt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Visningar

Inga visningar bokade ännu.

Information

Byggår: 1976
Typ: Friliggande villa
Boarea: 172 m²
Rum: 5 varav 2 sovrum.
Tomt: 4706 m2
Pris: 2 495 000 kr utgångspris

Mäklare

Lennart Wikström

Fastighetsmäklare
0470-73 90 93
lennart@a-maklare.se

Peter Åkesson

Fastighetsmäklare
0470-73 90 91
peter@a-maklare.se
Intresseanmälan

Bilder

Planritning & kartbilder

Karta

Intresseanmälan

Skickar, var god vänta.

Intresseanmälan skickad!