Sjövallavägen 53

Ägarlägenhet med stor inglasad balkong i söderläge

Visa på karta

Utgångspris: 2 550 000 kr

Budgivning pågår

Ägarlägenhet
2 550 000 kr
2015
63 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Budgivning pågår

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Mitt på Vallen, utmed Södra Bergundasjön i Växjö hittar vi denna trevliga ägarlägenhet med inglasad balkong i söderläge. Välkommen till Sjövallavägen 53, en bostad med öppen planlösning på 63 kvadratmeter.

Innanför dörren möts vi av en mindre hall med svart klinkergolv och vitmålade väggar. På väggen mittemot finns en inbyggd garderob med skjutparti och gott om förvaring.

Vi tar oss ut till det öppna vardagsrummet där golvet är klätt i ett mörkt ekparkett och väggarna ljust målade. Här finns plats för större möblemang, både en soffgrupp samt matsalsbord. Från vardagsrummet finns det en direkt-utgång till bostadens inglasade balkong. Tack vare att den är inglasad går den att använda långt in på vinterhalvåret. Balkongen är ca 15 kvadratmeter och det finns plats för både matbord och soffgrupp. Ekparketten löper vidare i köket. Ett klassiskt Ballingslöv-kök med vita skåpsluckor och en bänkskiva i grå laminat. Köket är fullutrustat med induktionshäll och varmluftsugn, köksfläkt, kyl och frys (BOSCH), mikro samt diskmaskin (BOSCH).

Sovrummet har ljusa väggar och plats för både en dubbelsäng och ytterligare möblemang. Till sovrummet hör en stor walk in closet med plats för förvaring. Till vänster om hallen når vi det stora badrummet med mörkgrått klinkergolv och vitkaklade väggar. Här finns både WC, rymlig dusch, svart kommod och handdukstork. I badrummet finns både tvättmaskin och torktumlare (BOSCH).

Nu kan en ägarlägenhet på Vallen bli din! Ägarlägenheter är precis som det låter, en lägenhet som du äger. I jämförelse med den i Sverige betydligt vanligare typen av bostadsform bostadsrätt medför det ett ökat självbestämmande och ansvar. I likhet med andra fastigheter söker du lagfart, kan pantsätta, överlåta och belåna din bostad. Pantbrevskostnad tillkommer i det fall nya pantbrev tas ut. Juridiska personer får köpa fastigheten. Du har även fritt förfogande och kan utan föreningens godkännande hyra ut, måla om, byta inredning och så vidare. Istället för medlemskap i en bostadsrättsförening ingår samtliga elva fastigheter i huset en samfällighetsförening som tillsammans disponerar över bland annat trapphus, hissar, stamledningar, tillhörande mark och parkeringsplats. Som ägare betalar man en samfällighetsavgift på 1 350 kr/månad för föreningens gemensamma kostnader (se vidare information). Ägarlägenheter är en vanlig bostadsform i Europa och har under senare år rotat sig i Sverige och Växjö.

Fakta

Adress

Sjövallavägen 53
352 59
Växjö
Vallen
Teleborg

Storlek

63 m2

Ekonomi

854000 kr
173000 kr

Taxering

Hyreshusmark för bostäder
173000 kr
Hyreshusbyggnad för bostäder
854000 kr
2015

Driftskostnader

3870 kr
3870 kr
VA: 215 kr/månad för vattenleverans, därefter pris efter förbrukning, vanligtvis drygt 100 kr/månad.
Hushållsel, TV, internet och hemförsäkring tillkommer.

Energideklaration

Byggnad

Vallen Södra 10

Byggnadssätt

2015
Fjärrvärme

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Separat parkering tillhörande lägenheten

Tomt

Servitut

Detaljplan

Förening

Pantbrev / inteckningar

D-2015-00522612:3
839.375 kr
839.375 kr
D-2015-00522612:4
839.375 kr
1.678.750 kr

Det finns totalt 2 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 1.678.750 kr.

Renoveringar

Internet

Fiber med Wexnet där den boende bekostar eget abonnemang.

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Sjövallavägen 53

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring