Sekelskiftescharm med slående takhöjd!

Södra Järnvägsgatan 7A. Visa på karta

Utgångspris: 3 800 000 kr

Nu har vi nöjet att få presentera den här charmiga sekelskiftesbostaden i ett av Växjös mest praktfulla bostadshus!

Bostadsrättslägenhet
3 800 000 kr
1898
109 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Ansvarig mäklare

Lukas Oléhn

0724024232

0470739098

lukas@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Ansett som en av Växjös mest eleganta och unika fastigheter är bostadshuset Brf Argus, högt eftertraktad bland bostadsletare. Den här unika bostaden i ett av Växjös äldsta bostadshus hittar ni i korsningen av Värendsgatan och Södra Järnvägsgatan, sedan 1898 har byggnadens praktfulla exteriör varit ett attraktivt objekt för Växjöborna som passerat förbi. På grund av sin ståtliga karaktär med högt i tak och hörnläge med ljusinsläpp från två väderstreck genomsyras bostaden av en enastående atmosfär. Här hittar ni en genomtänkt våning för dig som ställer höga krav på ditt boende.

Varmt välkomna att kontakta mig för vidare information!
Lukas Oléhn 072-4024232

Rumsbeskrivning :
* Bevarade attribut från byggåret
* Bekväm halvtrappa upp
* 3,6 m i takhöjd
* Enhetlig interiör
* God ekonomi i föreningen
* Trevlig innergård
* Attraktiv adress
* Generösa sällskaps ytor

Nu finns chans att förvärva denna förtjusande bostad som karaktäriseras av sekelskiftets eftertraktade särdrag så som stuckaturer och dubbeldörrar kombinerat med moderna bekvämligheter. Ljusinsläppet från de stora fönstren är hänförande och bildar tillsammans med generös takhöjd en svårslagen rymd.
Planlösningen är genomgående med två klassiska rum i fil och endast en trappa ner når vi föreningens rofyllda innergård. Här bor vi centralt, omringade av välbevarad arkitektur med direkt närhet till stadspulsen samt de grönskande promenadstråken kring Växjösjön!
Hall
1-stavs parkettgolv och vita väggar, vackra dubbeldörrer ansluter hallen med kök och vardagsrum. Garderob och städskåp samt plats för avhängning.
Kök
1-stavs parkettgolv och vita väggar. Köksinredning från Ballingslöv med vita luckor, arbetsbänk i granit och vitt kakel ovanför. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggd ugn (Bosch) och mikrovågsugn (Bosch) samt diskmaskin (Bosch). Köket är modernt och tidlöst samt har gott om förvaring, kombinationen av den väl tilltagna takhöjden och ljusinsläppet från fönstret i balans med de omsorgsfullt utvalda ytskikten ger köket en praktfull karaktär.
Vardagsrum
Bostadens hjärta är vardagsrummet med dess framstående karaktär och storlek på ca 40 kvm, det finns gott om plats för sällskaps yta och matplats. Ytskikten är 1-stavs parkettgolv och vita väggar. Detaljerad takstuckatur, höga golvlister och stora välbevarade fönster med djupa nischer ger ett härligt ljusflöde till rummet.
Sovrum
I anslutning till vardagsrummet ligger två lika stora sovrum, i båda sovrummen ligger 1-stavs parkettgolv och väggarna är vita. Sovrummen är utrustade med platsbyggda garderober som matchar fint tillsammans med sekelskiftesstilen. Detaljerad takstuckatur och fönster med djup nisch.
Badrum
Helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel. Badrummet är utrustat med WC, handfat med vit kommod, tvättmaskin och torktumlare, handdukstork, dusch med två glasdörrar, golvvärme samt avlastningsyta. Ljusinsläppet från det karaktäristiska fönstret lyser upp det rymliga badrummet.
Övrigt
Bostaden renoverades genomgående 2014 - 2015, bostaden är utrustad med dimrar istället för strömbrytare. De senaste tre åren har juli månad varit avgiftsfri, vilket understryker föreningens goda ekonomi. I bostadsrättsföreningen finns övernattningsrum, bastu, biorum och källarförråd, och med närhet till centrum finns ett stort utbud av service.

Fakta

Adress

Södra Järnvägsgatan 7A
352 34
Växjö
Söder/Centrum

Storlek

109 m2

Ekonomi

5901 kr
Juli månad avgiftsfri enligt föregående årsredovisning.
Ingår
Ingår

Driftskostnader

Värme och vatten ingår i avgiften, kostnad för el tillkommer med en uppskattad kostnad på ca 500 kr/mån.

Energideklaration

Byggnad

3
1001
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Gathus
1898
Fjärrvärme
FTX-system

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

Servitut

Renoveringar

Internet

Vatten/avlopp

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Södra Järnvägsgatan 7A

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring