Tidlös charm i centralt kvarter

Hovsgatan 13. Visa på karta

Utgångspris: 2 995 000 kr

Nu har vi nöjet att få presentera en citypärla om 4 rok på ett av Växjös bästa lägen!

Bostadsrättslägenhet
2 995 000 kr
1993
97 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Lukas Oléhn

0724024232

0470739098

lukas@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Varmt välkomna upp till andra våningen i byggnaden som uppfördes 1993. Bostaden bjuder på tidlös charm och enhetlig interiör med påkostade materialval som bland annat bänkskivor i granit, kök från Ballingslöv med danska designhandtag, nya innerdörrar och balkong med belysning i söderläge.
Här bor vi centralt i ett lugnt kvarter, omringade av välbevarad arkitektur med direkt närhet till Växjö stadskärnas utbud av restauranger, mysiga caféer och kulturutbud. Närhet till de grönskade promenadstråken kring Växjösjön och Linnéparken.
Här hittar ni en genomtänkt våning för dig som ställer höga krav på ditt boende i en välskött och personlig bostadsrättsförening.

* Gedigen balkong i söderläge
* Hiss med automatisk dörröppnare
* Golvvärme
* Generöst med förvaring och förråd
* Modern & smakfull interiör
* Trevlig innergård
* God ekonomi i en välskött föreningen

Varmt välkomna att kontakta mig eller Peter Åkesson för vidare information!
Lukas Oléhn 072-4024232 Peter Åkesson 070-495 61 42

* Gedigen balkong i söderläge
* Hiss med automatisk dörröppnare
* Golvvärme
* Generöst med förvaring och förråd
* Modern & smakfull interiör
* Trevlig innergård
* God ekonomi i en välskött föreningen

Nu finns chans att förvärva denna förtjusande bostad på andra våningen med hiss, eftertraktade särdrag så som bland annat högkvalitativa materialval, genomgående golvvärme, balkong i söderläge samt goda parkeringsmöjligheter. Ljusinsläppet från de stora fönsterna skapar ett genomgående ljus som ger en skön rymd i bostaden.
Hall
Mörka klinkerplattor och ljusa väggar. Hallen ansluter till gäst WC och badrummet, samt leder oss vidare till kök och vardagsrum. Hallen är väl tilltagen och finns gott om plats för avhängning av ytterkläder.
Kök
Köket från Ballingslöv är utrustat med bänkskiva i granit, kyl och frys (Cylinda), spis (Electrolux), diskmaskin (Cylinda) och mikrovågsugn (Hitachi). Köket förlängdes med nya skåp och luckor 2012. I köket finns plats för matbord med utsikt mot lugna Hovsgatan. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita.
Vardagsrum
Bostadens hjärta är vardagsrummet tillsammans med den anslutande balkongen, det finns plats för sällskaps yta, middagsbord och bokhyllor. Stora fönster ger ett härligt ljusflöde till rummet. Ytskikten är av vita väggar och på golvet ligger ekparkett.
Sovrum
I anslutning till vardagsrummet ligger master bedroom med fönster ut mot innergården, i sovrummet ligger parkettgolv och väggarna är vita. Rummet ger plats för garderober och bokhyllor. De övriga sovrummen ligger i andra delen av bostaden och blickar ut mot Hovsgatan, även här finns gott om plats för garderober och övrig förvaring.
Badrum
Bostaden har en gäst-WC och ett större badrum, båda är helkaklade har har golvvärme precis som övriga rummen i bostaden. Gäst-WC är utrustad med WC, spegelskåp och kommod. Badrummet är utrustat med dusch, WC, spegelskåp, kommod (Miller) och tvättmaskin (Electrolux).
Balkong
Balkongen i söderläge är utrustad med trall i ett exklusivt och slittåligt träslag (Iron wood) samt med belysning för sena kvällar.
Övrigt
Bostaden renoverades genomgående 2012 och har löpande uppgraderats över tid, bland annat är bostadens el är bytt. I bostadshusets källare tar man sig enkelt ner via hiss eller trappor till bostadsrättsföreningen finns en nyrenoverad gemensam tvättstuga och bostadens varmförråd. Det finns lokaler som idag hyrs ut, en egen återvinningsstation, cykelförråd, gemensam förvaringsyta och varje bostad har även ett kallförråd. Entrén är försedd med automatisk dörröppnare.

Fakta

Adress

Hovsgatan 13
352 33
Växjö
Centrum

Storlek

3
97 m2

Ekonomi

5152 kr
I månadsavgiften ingår kostnad för uppvärmning och vatten. Kostnad för Kabel-tv Comhem tillkommer med 65 kr/mån. 10 kr/mån försäkring tillkommer.

Taxering

Driftskostnader

300 kr
300 kr

Energideklaration

Utförd
2019-11-01
D

Byggnad

1202-10
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Flerbostadshus
1993
Fjärrvärme
FTX-aggregat

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tilltagen balkong i söderläge
Garageplats samt P-plats finns för 450 kr/mån respektive 350 kr/mån.

Tomt

Servitut

Förening

Brf KungsHov
Bostadsrättsförening
769619-4468
Nej
Brf KungsHov består av 14 lägenheter fördelade i två hus. Föreningen bildades 2009.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Parkettgolv 2012
Klinkergolv 2012
Diskmaskin 2011
Spis 2017
Kylskåp 2020
Frys 2018
Spis 2017
Micro 2015
Övriga renoveringar;
Nya innerdörrar med nya handtag. Badrummen är totalrenoverade år 2012 med bland annat en Raindance-dusch från Hansgrohe.
Balkongen som är i söderläge är träinredd med Iron wood samt belysning, byggd 2012.
Lägenheten är i stora delar nymålad 2017. Köket är förlängt med nya skåp och luckor 2012. Byte av all el till jordad el och jordfelsbrytare.

Internet

Kabel-TV Comhem
Comhem

Vatten/avlopp

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Hovsgatan 13

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring