Sekelskiftescharm med slående takhöjd

Värendsgatan 2. Visa på karta

Utgångspris: 3 095 000 kr

Nu har vi nöjet att få presentera en unik sekelskiftesbostad med låg avgift i en av Växjös mest praktfulla byggnader

Bostadsrättslägenhet
3 095 000 kr
1898
74.1 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Lukas Oléhn

0724024232

0470739098

lukas@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Ansett som en av Växjös mest eleganta och unika fastigheter är bostadshuset Brf Argus, högt eftertraktad bland bostadsletare. Den här unika bostaden, med låg månadsavgift, i ett av Växjös äldsta bostadshus hittar ni i korsningen av Värendsgatan och Södra Järnvägsgatan, sedan 1898 har byggnadens praktfulla exteriör varit ett attraktivt objekt för Växjöborna som passerat förbi. På grund av sin ståtliga karaktär med högt i tak och privat ingång samt genomgående ljusinsläpp genomsyras bostaden av en enastående atmosfär.
Här hittar ni en genomtänkt bostad för dig som ställer höga krav på ditt boende.

- Bevarade attribut från byggåret
- Bekväm halvtrappa upp
- Tilltagen takhöjd
- Enhetlig interiör
- God ekonomi i föreningen
- Trevlig innergård
- Attraktiv adress
- Generösa sällskapsytor

Hall
1-stavs parkettgolv och vita väggar, vackra dubbeldörrar ansluter hallen med vardagsrum. Till vänster finner vi bostadens kök.
Kök
1-stavs parkettgolv och vita väggar. Köksinredning från Ballingslöv med vita luckor, mörk bänkskiva och vitt kakel ovanför. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggd ugn (Bosch) och mikrovågsugn (Bosch) samt diskmaskin (Bosch). Köket är modernt, stilrent och har gott om förvaring. Kombinationen av den väl tilltagna takhöjden och ljusinsläppet från fönstret i balans med de omsorgsfullt utvalda ytskikten ger köket en stilfull karaktär.
Vardagsrum
1-stavs parkettgolv och vita väggar. Bostadens hjärta är vardagsrummet med dess framstående karaktär i form av sekelskiftesdetaljer, höga golvlister och välbevarade fönster med djupa nischer samt ett härligt ljusinsläpp. Det finns gott om plats för både sällskapsyta och matplats.
Sovrum
I lägenheten finns två fina sovrum och precis som i övriga bostaden är väggarna vita, golvet av 1-stavs parkett och fönster med djup nisch vilket ger bostaden en enhetlig karaktär. Sovrummen är väl tilltagna och har plats för garderober.
Klädkammare
Klädkammare med gott om förvaringsutrymme samt garderob.
Badrum
Helkaklat badrum med ljusgrå klinker och vitt kakel. Badrummet är utrustat med WC, handfat med vit kommod, tvättmaskin och torktumlare, handdukstork, dusch med två glasdörrar, samt golvvärme.
Övrigt
Bostaden renoverades genomgående 2014 - 2015. I bostadsrättsföreningen finns övernattningsrum, bastu, biorum och källarförråd och med närhet till centrum finns ett stort utbud av service.

Fakta

Adress

Värendsgatan 2
352 34
Växjö
Söder/Centrum

Storlek

1
74.1 m2

Ekonomi

4091 kr
Inklusive värme och vatten.

Taxering

Driftskostnader

175 kr
175 kr
Driftskostnaderna är personliga och bör endast ses som en uppskattning.

Energideklaration

Utförd
2020-05-17
F

Byggnad

2
1002
Bostadsrätt
Övernattningslägenhet, bastu, biorum och festlokal.

Byggnadssätt

Flerbostadshus
1898
Fjärrvärme
FTX-system

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

Servitut

Förening

Brf Argus 3 i Växjö
Bostadsrättsförening
769625-8206
Ja
Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2013 och den ekonomiska planen registrerades 2014. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Växjö Argus 3. På fastigheten finns det två bostadshus med två respektive tre våningar, 20 lägenheter totalt. I källarplan finns trivsamma gemensamhetsutrymmen som innefattar bland annat ett biorum, kök, allrum, bastu och en övernattningslägenhet. FB Revision sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen för nu diskussioner om ökad amortering och ökad avsättning till kommande renoveringar vilket kan resultera i en marginell höjning av avgiften.

Fastigheten är stam bytt och samtlig el är utbytt. Porttelefon med kamera.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Fiber
Fiber

Vatten/avlopp

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Värendsgatan 2

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring