Västergatan 18D

Trea med inglasad balkong i stadsnära läge

Visa på karta

Utgångspris: 2 495 000 kr

Bostadsrättslägenhet
2 495 000 kr
2014
79 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

hanna@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning


På Västergatan 18D hittar vi denna fina pärla belägen i centrala Växjö. En bostadsrätt med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två sovrum, dubbla wc samt balkong i sydvästläge med öppningsbara fönster och vacker utsikt. Tillgång till carport eller garage.

Inne i hallen möts vi av praktiskt mörkt klinkergolv och ljusa väggar. Ena sidan av hallen erbjuder en platsbyggd garderob med skjutdörrar och spegelglas, här finns möjlighet till mycket förvaring. I hallen finner vi också lägenhetens två toaletter. En mindre med enbart wc och det större badrummet erbjuder wc, dusch, handdukstork och ett separat tvättrum med torktumlare och tvättmaskin (Siemens) samt skåp för förvaring. I båda badrummen är väggarna vitkaklade med beige-grått klinkergolv.

Några steg in i lägenheten möts vi av trestavs ekparkett i det öppna vardagsrummet som går samman med köket. Härifrån flödar ljuset in från stora fönster i söder och väster som pryds av vackra fönsterbrädor i sten. Den öppna planlösningen gör det möjligt att möblera fritt med både matsalsbord och större soffa.

Köket är vitt med blanka skåp- samt köksluckor. Bänkskivan är svart och en bit upp på väggen sträcker sig ett burgundyfärgat kakel som fungerar som stänkskydd för den vitmålade väggen. Här finns gott om förvaringsutrymme och vitvaror från Siemens som kyl och frys, integrerad induktionshäll med fläkt, diskmaskin, micro samt ugn.

På var sida om vardagsrummet finns ingångarna till lägenhetens två sovrum. Sovrummet närmast köket är rymmer både säng och ett skrivbord för hemmakontoret. Här finns dessutom två skjutdörrsgarderober. Det andra sovrummet är master bedroom med plats för en större säng, även denna med en platsbyggd garderob med skjutdörrar och spegelglas.

Lägenheten har en rymlig balkong i sydvästläge med öppningsbara fönster utmed samtliga väggar. Här finns plats för en större loungegrupp eller varför inte ett matbord eftersom det tillåts att grilla med elgrill på balkongen? Trots att man befinner sig ett stenkast från citypulsen har balkongen en rofylld känsla, vilken förhöjs av de gamla underbelysta ekarna som flankerar Västergatan.

Huset har två ingångar, en från Västergatan där besökare kan välja mellan att ta den korta trappan eller hissen upp ett halvt plan. Strax utanför lägenheten finns barnvagns-/rollatorförråd och på källarplanet finns ytterligare förråd. Från den andra entrén har man närhet till carport, cykelförråd och framförallt föreningens innergård med sittgrupper, pergola och gräsmatta. En perfekt samlingsplats för grannar och vänner att ta eftermiddagskaffet på eller att för själv samla ro genom att slå sig ner och njuta av en spännande ljudbok. Västergatan 18D är ett kvalitativt och praktiskt boende för alla åldrar. Här är varken bil eller cykel ett krav med tanke på närheten till centrums kommunikationsmöjligheter.

Fakta

Adress

Västergatan 18D
352 31
Växjö
Centrum

Storlek

2
79 m2

Ekonomi

4226 kr
I avgiften ingår internet 100/100 Mbit/s, TV-utbud i form av Telia Lagom, IP-telefoni.

Under tidigare år har december varit hyresfritt, vilket även gäller under 2021. Beslut om en hyresfri månad tas år för år och är därav ingen framtida garanti.

För år 2021 har följande gällt: 4 226 kr x 11 månader = 46 486 kr, vilket motsvarar ca 3 873 kr/månad fördelat på 12 månader.

Taxering

Driftskostnader

176 kr
269 kr
60 kr
94 kr
599 kr

Energideklaration

Byggnad

1103
Bostadsrätt

Byggnadssätt

2014
3-glasfönster
Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Bilplats i carport eller garage.
Carport med eluttag = 500 kr/månad
Garage = 750 kr/månad

Tomt

Servitut

Förening

Brf Mjödners Höjd
Bostadsrättsförening
769611-6834
Ja
1190
Köpare
476
I Brf Mjödners höjd bor du med promenadavstånd till Växjö centrums utbud av kultur, butiker, restauranger och caféer. Föreningen består av 30 lägenheter, fördelat på 3 huskroppar. 2 st är placerade i rektorsbostaden, 12 st i hus A närmast Ringsbergsskolan och 16 st i hus B närmast Norra Esplanaden. I garageplanet i hus B, med riktning mot Norra Esplanaden, har föreningen en lokal för uthyrning.

Bostadsrättsföreningen brukar årligen ha en gemensam julgran på innergården. Julgranständningen är en uppskattad händelse när de boende samlas.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Fiber via Telia Kollektiv

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Västergatan 18D

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring