Värendsgatan 2A

Sekelskiftescharm i en av Växjös vackraste byggnader

Visa på karta

Utgångspris: 3 695 000 kr

Välkommen till Brf Argus och den här unika lägenheten placerad i Växjös hjärta, söder. Här finner vi en lägenhet som har fokus på stora sällskapsytor.

Bostadsrättslägenhet
3 695 000 kr
1920, (1898-99)
105 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Välkommen till Brf Argus och den här unika lägenheten placerad i Växjös hjärta, söder. Här finner vi en lägenhet som har fokus på stora sällskapsytor. Med en slagkraftig takhöjd (3 meter) och kakelugn får vi den bekräftande känslan av sekelskiftet. Till lägenheten hör en trevlig uteplats med gott om plats för möblemang. Härlig uteplats i anslutning vid entrén till bostaden. Här finns gott om utrymme för möblemang för att fånga upp morgonsolen. I direkt anslutning finns även föreningen innergård som blir en tydlig förlängning på de utvändiga kvalitéerna.

Fastigheten är enligt många fortfarande ett av Växjös absolut vackraste hus med bevarade detaljer från förra sekelskiftet. I huset finns en gästlägenhet, samlingslokal med kök, biorum, tvättstuga och bastu.

Läs gärna mer om den välskötta föreningen på nedanstående länk.
https://brfargus3.bostadsratterna.se/brf-argus-3-i-vaxjo

Vi går genom den vackra innergården upp på marklägenhetens egna uteplats. Här finns gott om utrymme för möblemang för att skapa en trevlig utemiljö. Vi tar steget in genom de pampiga dubbeldörrarna och möts av en slående takhöjd, en takhöjd som är genomgående för hela bostaden. På golvet ligger ett rustikt plankgolv.

Vardagsrummet har en otrolig rymd som ger möjlighet att skapa både soffgrupp samt matsalsmiljöer. Genom fina fönstersättningar i två väderstreck skapas trevliga ljusbetingelser.

Köket från Ballingslöv har gott om skåpsluckor samt arbetsytor. Storleken ger möjlighet att installera en köksö om intresset skulle finnas. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, ugn och mikro i arbetshöjd samt induktionshäll. Samtliga vitvaror har ett rostfritt utförande.

Lägenheten har två rum var av ett passar utmärkt som kontor/läsrum. Här finns stora fönsterytor, fina golv och flera kvalitéer som skapar en trivsam miljö. Lägenhetens master bedroom har gott om utrymme för den större modellen av säng. Finns även bra utrymmen för garderober. Lyxigt nog finns en vacker kakelugn som ger rummet en tidsegen karaktär.

Fakta

Adress

Värendsgatan 2A
352 34
Växjö
Söder

Storlek

3
2
105 m2

Ekonomi

6151 kr
Inkl värme och vatten

Taxering

Driftskostnader

450 kr
83 kr
683 kr
Kostnad för försäkring tillkommer. Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Energideklaration

Utförd
2020-05-17
162
F

Byggnad

19
1001
Bostadsrätt
Argus 3 är ett hus med anor. Fastigheten Argus 3 som är belägen i centrala Växjö, uppfördes åren 1898–99 av företaget som ägde tegelbruket i Gåvetorp, för att visa hur vackert man kunde bygga i tegel, både när det gäller konstruktion och fasad. Fastigheten är enligt många fortfarande ett av Växjös absolut vackraste hus med bevarade detaljer från förra sekelskiftet. I huset finns en gästlägenhet, samlingslokal med kök, biorum och bastu. Huset ligger på en hörntomt och är L-format, vilket skapar en trivsam innergård som alla boende kan utnyttja. Mellan åren 2013-2014 då föreningen bildades, genomfördes en omfattande men samtidigt varsamt renovering till en unik miljö att bo i.
I huset finns en gästlägenhet, samlingslokal med kök, biorum och bastu
Förråd i källaren
Tvättstuga i källaren

Byggnadssätt

Flerbostadshus
1920, (1898-99)
2-glas och 3-glas
Fjärrvärme samt kamin
FTX-system

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Härlig uteplats i anslutning vid entrén till bostaden. Här finns gott om utrymme för möblemang för att fånga upp morgonsolen. I direkt anslutning finns även föreningen innergård som blir en tydlig förlängning på de utvändiga kvalitéerna.
Parkering finns möjligt genom garage i WTC, genom parkeringskort hos kommunen. Rappe fastigheter har parkering på grannfastigheten där kö tillämpas.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Argus 3 i Växjö
Bostadsrättsförening
769625-8206
Ja
Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2013 och den ekonomiska planen registrerades 2014. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Växjö Argus 3. På fastigheten finns det två bostadshus med två respektive tre våningar, 20 lägenheter totalt. I källarplan finns trivsamma gemensamhetsutrymmen som innefattar bland annat ett biorum, kök, allrum, bastu och en övernattningslägenhet. FB Revision sköter den ekonomiska förvaltningen.

Fastigheten är stam bytt och samtlig el är utbytt. Porttelefon med kamera.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Fiber
Fiber

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Värendsgatan 2A

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring