Skolgatan 1C

Renoverad sekelskifteslägenhet mitt i centrum

Visa på karta

Utgångspris: 1 695 000 kr

Bostadsrättslägenhet
1 695 000 kr
1870
68 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Ellen Schirén

ellen@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

hanna@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Välkommen till Skolgatan 1C, en etta på 68 kvadratmeter, med separat sovalkov och klädkammare. Lägenheten erbjuder en läcker blandning av detaljer från sekelskiftet med moderna inslag. I vardagsrummet löper fönsterna hela vägen upp till taket med en takhöjd på 2,60 m. Sovalkoven är avskild genom en industrivägg i glas och den separata klädkammaren finns möjligheter att anpassa efter era behov. Kanske drömmer ni om en walk in closet eller varför inte ett praktiskt hemmakontor? Lägenheten, inklusive köket och det helkaklade badrummet med kombimaskin renoverades 2017. Lägenheten är belägen mot den lugna innergården och passar utmärkt som bostad för två personer.

Härifrån är det 250 meter till Stortorget med dess mysiga torghandel och till Linnéparken, idealisk för picknickar och allsång under sommaren, är det en kort promenad. Ekobacken med odling, mat och en idyllisk miljö kan under sommartid bli ett andra hem. På några minuter når ni kollektivtrafiken till Växjös olika stadsdelar (däribland campus och Linnéuniversitetet) eller tågstationen, optimal för dagspendlare, att besöka familjen eller en välförtjänt semester. I Växjös stadskärna kan ni njuta av restauranger i världsklass, mysiga caféer, affärer, avkopplande behandlingar och underhållning. Växjösjön, som har blivit en riktig pärla för Växjöborna erbjuder promenadstråk och flera vackra platser att slå sig ner på samt en badplats

Vi tar den korta stentrappan upp och välkomnas in i ett charmigt trapphus innan vi når en ljus hall med ett stort fönster samt en garderob och avhängningsyta till höger. Lägenheten har genomgående vita väggar, golv i ekparkett och en takhöjd på 2,60 m. Mellan hall och köket (renoverat 2017) återkommer trätonerna genom en avlastningsbänk i massiv ek som övergår i bänkyta längs hela köket. Det är bra förvaring genom överskåp och lådor i modern grå nyans samt svarta beslag. Köket har vitt kakel och är utrustat med vitvaror från 2016 och 2018 bestående av kyl, frys (Electrolux) och diskmaskin (Asko) i samma färg, dessutom finns ugn (AEG) i rostfritt utförande samt induktionshäll (Electrolux) och fläkt. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger stora utrymmen och bäddar för trevliga middagar och fester med vänner och familj. Rummen erbjuder flera olika möbleringsalternativ anpassat efter era önskemål. Vardagsrummets höga fönster, tidstypiskt för sekelskifteslägenheter, sprider ljus i stora delar av bostaden.

Vi tar oss till sovrumsdelen genom pardörrar i glas, vilka är en del av industriväggen som skiljer sovalkoven från vardagsrummet. Här finns fyra vita garderober och plats för en dubbelsäng. Klädkammaren har i dagsläget fyra skåp och kan göras om till en lyxig walk in closet. Här finns ett öppningsbart fönster, vilket möjliggör att utrymmet nyttjas som ett hemmakontor.

Badrummet (renoverat 2017) är helkaklat och har vita väggar och svart klinkergolv. Här finns dusch, wc, handdukstork, handfat och vitt badrumsskåp med marmorerat mönster samt spegelskåp med infälld belysning. Badrummet har dessutom en kombimaskin (Cylinda 2018) och i föreningen finns en gemensam tvättstuga.

Fakta

Adress

Skolgatan 1C
352 33
Växjö
Centrum

Storlek

1
68 m2

Ekonomi

4120 kr
I månadsavgiften ingår I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. El, fiber, eventuell parkering och hemförsäkring tillkommer.

Taxering

Driftskostnader

390 kr
390 kr
Nätavgiften för Wexnet är 150 kronor per månad.

Energideklaration

Utförd
2017-12-07
E

Byggnad

39-468-1-20-1
1001
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Flerbostadshus
1870
Fjärrvärme
Självdrag. Frånluft i badrummet.

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Bostadsrättsföreningen har 8 parkeringsplatser med separat kö. Pris: 600 kr/månad.

Tomt

Servitut

Förening

Hsb BRF Djäknen 3 I Växjö
Bostadsrättsförening
769635-2702
Nej
1208
Säljare
483
Ekonomisk förvaltning sköts sedan 2020 av HSB Sydost. Fastighetsskötsel sker av Johnssons Fastighetsservice. Trappstädning utförs av Drott & Company Bohagsservice.
8 parkeringsplatser på innergården med separat kö. Pris: 600 kr/månad.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

2017
Lägenhet inklusive kök och badrum renoverat (Laki MK Bygg)

2018
Öppningsbart fönster mot baksida från klädkammare

2019
Industrivägg mellan vardagsrum och sovutrymme (SmidigeModigh)

Internet

Kabel-TV (kanal 1, 2 och 4).
Fiber via Wexnet

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Skolgatan 1C

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring