Värendsgatan 2

Sekelskiftesbostad med slående takhöjd, vackra stuckaturer och stora fönsterytor!

Visa på karta

Utgångspris: 2 995 000 kr

I folkmun kallas det en av Växjös absolut vackraste fastigheter med bevarade detaljer från förra sekelskiftet.

Bostadsrättslägenhet
2 995 000 kr
1898-1899
81.4 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

hanna@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

I folkmun kallas det en av Växjös absolut vackraste fastigheter med bevarade detaljer från förra sekelskiftet. På grund av sin ståtliga karaktär med högt i tak och privat ingång samt genomgående ljusinsläpp genomsyras bostaden av en enastående atmosfär. Här hittar ni en genomtänkt bostad för dig som ställer höga krav på ditt boende. I huset finns en gästlägenhet, samlingslokal med kök, biorum, tvättstuga och bastu.

- Bevarade attribut från byggåret
- Bekväm halvtrappa upp
- Tilltagen takhöjd
- Enhetlig interiör
- God ekonomi i föreningen
- Trevlig innergård
- Attraktiv adress
- Generösa sällskapsytor

Läs gärna mer om den välskötta föreningen på nedanstående länk.
https://brfargus3.bostadsratterna.se/brf-argus-3-i-vaxjo

Varmt välkomna att kontakta mig för vidare information.
David Palmberg, 0470 73 90 95 alt, David@a-maklare.se

Vi vandrar mot en av växjös vackraste och anrikaste fastigheter. En slående blick exteriört och den känslan återspeglas även när vi tar steget in i lägenheten.

I anslutning till entrén finns avhängningsmöjligheter och plats för sitt- eller förvaringsmöbel. Här finns även porttelefon med bildskärm.

Lägenhetens absoluta höjdpunkt är vardagsrummet med en takhöjd om 3,6 meter med tidsenliga stuckaturer runt om. Takhöjden tillsammans med de stora fönsterytorna mot öster skapar goda ljusbetingelser. Här finns det gott om plats att umgås och att skapa fina umgängesytor. Storleken möjliggör för de större soffgrupperna samt kompletterande fåtöljer. Genomgående för hela lägenheten är en smakfull 1-stavs ekparkett.

Det största sovrummet har fönster i västerläge mot innergården. Här finns utrymme för den större modellen av säng. Även här är takhöjden slående vilket ger möjlighet att skapa sina sovrumsdrömmar med belysning och gardiner.

Det andra rummet går väl att nyttja som både sovrum, kontor eller en walk-in closet.

Rymligt kök med ljusinsläpp från två stora fönster i söderläge. Köksinredningen har ett grått utförande av märket Ballingslöv. Här hittar vi ett vitt kakel ovan arbetsytorna i massiv ek. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn samt integrerad diskmaskin. Det finns gott om plats för ett matbord i anslutningen till fönsterna.

Det helkaklade badrummet har takdusch med välvda glasdörrar, handfat med kommod, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Adress

Värendsgatan 2
352 34
Växjö
Söder/Centrum

Storlek

3
2
81.4 m2

Ekonomi

4629 kr
Inkl värme och vatten

Taxering

Driftskostnader

354 kr
354 kr
Kostnad för försäkring tillkommer. Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Energideklaration

Utförd
2020-05-17
F

Byggnad

1
Bostadsrätt
Argus 3 är ett hus med anor. Fastigheten Argus 3 som är belägen i centrala Växjö, uppfördes åren 1898–99 av företaget som ägde tegelbruket i Gåvetorp, för att visa hur vackert man kunde bygga i tegel, både när det gäller konstruktion och fasad. Fastigheten är enligt många fortfarande ett av Växjös absolut vackraste hus med bevarade detaljer från förra sekelskiftet. I huset finns en gästlägenhet, samlingslokal med kök, biorum och bastu. Huset ligger på en hörntomt och är L-format, vilket skapar en trivsam innergård som alla boende kan utnyttja. Mellan åren 2013-2014 då föreningen bildades, genomfördes en omfattande men samtidigt varsamt renovering till en unik miljö att bo i.
I huset finns en gästlägenhet, samlingslokal med kök, biorum och bastu
Förråd i källaren
Tvättstuga i källaren

Byggnadssätt

Flerbostadshus
1898-1899
Fjärrvärme
FTX-system

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Parkering finns möjligt genom garage i WTC, genom parkeringskort hos kommunen. Rappe fastigheter har parkering på grannfastigheten där kö tillämpas.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Argus 3 i Växjö
Bostadsrättsförening
769625-8206
Ja
Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2013 och den ekonomiska planen registrerades 2014. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Växjö Argus 3. På fastigheten finns det två bostadshus med två respektive tre våningar, 20 lägenheter totalt. I källarplan finns trivsamma gemensamhetsutrymmen som innefattar bland annat ett biorum, kök, allrum, bastu och en övernattningslägenhet. FB Revision sköter den ekonomiska förvaltningen.

Fastigheten är stam bytt och samtlig el är utbytt. Porttelefon med kamera.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Wexnet
Wexnet

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Värendsgatan 2

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring