Trädgårdsgatan 11B

Välrenoverat Sebohus på söder

Visa på karta

Utgångspris: 3 995 000 kr

Välkommen till Trädgårdsgatan 11B, ett sebohus ritat av arkitekten Ernst Grönwall på 40-talet.

Bostadsrättslägenhet
3 995 000 kr
1944
80.9 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Ansvarig mäklare

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Välkommen till Trädgårdsgatan 11B, ett sebohus ritat av arkitekten Ernst Grönwall på 40-talet. Här erbjuds du en trivsam bostad med trädgård inbäddad av grönska som är skyddad från insyn från grannar. Här bor du med gångavstånd in till centrum och intill finner du fina promenadstråk och parker såsom Växjösjön och Strandbjörket.

Den gula putsade fasaden på sebohusen lyser vackert upp kvarteret och några få trappsteg tar oss in i bostaden. Här finner vi en funktionell hall med inbyggda garderober och skjutpartier längst ena väggen. Gott om förvaringsmöjligheter med både plats för avhängning- och förvaringsmöjligheter. Golvet pryds av mörka stenplattor med golvvärme och väggarna är ljusa. Direkt till vänster finns en mindre wc med liknande färgsättning som i hallen.

Tre trappsteg upp tar vi oss till entréplan där kök och vardagsrum är kombinerat med stora sällskapsytor. En-stavsgolvet i ek bryter fint av mot de vita väggarna och även trappräcket följer i samma ton. I mitten av rummet pryds en vacker öppen spis och blir en naturlig plats att umgås med familj och vänner på. Här ryms såväl en soffgrupp som matsalsbord för större bjudningar. Från vardagsrummet finns altandörr med fönsterglas som leder oss till ett rymligt uterum med mörk heltäckningsmatta och vita träpaneler. Rummet är rymligt med fönster i flera väderstreck som ger utsikt till den gemensamma parken bland sebohusen. Skjutdörrar av glas ger en direkt utgång till den lilla verandan med plats för en trevlig soffa. En rymlig trappa leder sedan vidare till den lummiga trädgården.

Köket är i modern design med vita köksluckor och rostfria handtag. Det är ett fullt utrustat kök med vitvaror från Siemens såsom integrerad diskmaskin, mikro, ugn, spishäll och fläkt samt kyl och frys gömda bakom skåpsluckorna. Bakom pryds ljusgrått kakel som matchar snyggt färgmässigt till bänkskivan. Köket öppnar upp till en plats att umgås på tack vare köksön som slingrar sig ut på gaveln och gör det möjligt att placera barstolar vid.

En trappa upp tar oss till bostadens övervåning med två sovrum och badrum. Det större sovrummet är ljust tapetserat och ett stort fönster skapar fint ljusinsläpp. Intill finner vi det andra sovrummet med ljusa nyanser och plats för mindre möblemang.

Badrummet har en dusch, wc och vit kommod med handfat. Ett mörkare klinkergolv täcker golvet, väggarna är ljust kaklade och fönstret är frostat. På väggen hänger en handdukstork och här finns en tvättmaskin från Electrolux.

Källarplan består av ytterligare två sovrum samt ett större allrum. Om så önskas går det att göra ett av sovrummen till kontor eller använda som gästrum. Allrummet är rymligt och här finns stor yta att umgås på. Väggarna är ljusa och tack vare fönsterna får rummet gott om ljusinsläpp.

Fakta

Adress

Trädgårdsgatan 11B
352 34
Växjö
Söder

Storlek

3
2
80.9 m2
31 m2

Ekonomi

4709 kr
inkl. värme, bredband och sophantering

Taxering

Driftskostnader

650 kr
169 kr
130 kr
1229 kr
280 kr symboliserar kostnaden för kabel-TV (80 kr) samt parkering (200 kr). Driftkostnaden är baserad på den nuvarande ägaren och bör endast ses som en uppskattning. Samtliga driftkostnader är inhämtade från säljarna och varierar beroende på förbrukning och antal personer. Vattenförbrukningen är preliminär och debiteras i samband med månadsavgiften och korrekt summa justeras vid avstämning.

Energideklaration

Byggnad

10
Bostadsrätt
Gemensam tvättstuga belägen på gaveln till S:a Esplanaden 28.
Gemensamt miljöhus för hushållsåtervinning och en kompost för trädgårdsavfall på området.

Byggnadssätt

Bostadsrättsradhus
1944
3-glasfönster
Fjärrvärme
Självdrag

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Parkering framför bostaden (200kr tillkommer för detta)

Tomt

Servitut

Förening

Brf SeboHus nr 1 i Växjö
Bostadsförening
729500-0728
Ej angiven

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

2015 - badrum plan 2
2017 - Skjutgarderober i hallen, kök samt golv i entréplan

El är bytt i omgångar samt ny central

Internet

Basutbud av Tv-kanaler (80 kr tillkommer för detta)
Bredband (300/10mbit/s) ingår i avgiften

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Trädgårdsgatan 11B

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring