Norra Esplanaden 22B

Elegant bostad mitt i Växjö centrum

Visa på karta

Utgångspris: 2 995 000 kr

Högsta bud: 0 kr

Nu har vi nöjet att få presentera en unik bostad i en av Växjös mest praktfulla byggnader!

Bostadsrättslägenhet
2 995 000 kr
1845
95 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Kastellet är ansedd som en av Växjös mest eleganta och unika fastigheter, högt eftertraktad bland bostadsletare. Här bor vi centralt, omringade av välbevarad arkitektur med direkt närhet till stadspulsen samt de grönskande promenadstråken kring Växjösjön! Den här bostaden erbjuder bland annat två sovrum med högt i tak, stora fönster, badrum på två plan samt separat tvättstuga och rymligt vardagsrum med uteplatser i två väderstreck. Tack vare sin ståtliga karaktär med högt i tak och med ljusinsläpp från två väderstreck genomsyras bostaden av en enastående atmosfär.

De boende i föreningen erbjuds en lyxig vardag med ett fräscht och välutrustat gym, relaxavdelning med bastu och duschar samt ett pingisrum. När du har större fester eller möten finns en festlokal med kök att hyra. Det mest unika är källarens vinprovarrum och vinkällare där lägenheten har ett eget vinskåp. Föreningen genomgår just nu en energieffektivisering, bland annat med installation och värmeväxlare och solceller. Parkeringsplats med laddstation finns tillgänglig för köp.

Välkommen till den högra flygeln med en avskild entré som omgärdas av grönska och de maffiga murarna som skvallrar om byggnadens historia. Lägenheten genomsyras av en town house-känsla i radhusform och erbjuder det bästa av två världar; ett privat boende med utsikt över trädgård och högväxta häckar samtidigt som stadspulsen uppenbarar sig några hundra meter bort.

På framsidan finns ett trädäck i västerläge med eftermiddagssol som har plats för avkopplande loungemöbler. Några steg in når vi den luftiga hallen med fria siktlinjer genom de båda våningsplanen. På golvet ligger ett ljusgrått klinkergolv och till vänster finns plats för garderob.

En halvtrappa ner finner vi lägenhetens sociala del bestående av kök och vardagsrum. Det rymliga köket erbjuder gott om både förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Det är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, induktionsspis (2022), fläkt, diskmaskin samt inbyggnadsugn. På golvet ligger grått marmorinspirerat klinker. Vardagsrummet nås såväl via köket som från hallen och är uppdelat i två: ena delen med plats för soffa och TV medan det praktfulla glaspartiet blir en naturlig matplats med utsikt mot uteplatsen och bakomliggande trädgård. Uteplatsen är stenlagd och ger utrymme för matbord. En av föreningens flera gemensamma gräsytor ligger i anslutning och blir en perfekt plats för grillning, kubbspel eller lek för barnen. På nedervåningen ligger ett ljust helkaklat badrum utrustat med wc, handfat och dusch.

Övervåningen ligger två halvtrappor upp där de stora fönsterna över trappan ger ljus till det övre planet. Våningsplanet erbjuder två sovrum, båda med tilltagen takhöjd och fönsterstorlek. Det ena sovrummet har en anslutande klädkammare och hallen har tre väggfasta garderober. Badrummet är helkaklat och utrustat med wc, kommod, takdusch med glasväggar. Tvättstugan är separerad från badrummet och tillåter det vardagliga tvättkaoset bakom stängda dörrar. Här finns tvättmaskin, torktumlare och torkskåp samt tvättho med avlastningsyta.

Föreningen har en städdag på våren samt en på hösten. Som boende i föreningen förväntas man vara med och ansvara för gräsklippningen en vecka/år.

Fakta

Adress

Norra Esplanaden 22B
352 31
Växjö
Centrum

Storlek

3
2
95 m2

Ekonomi

5 423 kr
Inklusive värme, VA, bredband, kabel-TV, bostadrättstillägg, förråd, och sophantering.

Månadsavgiften höjdes 2023.

Nettoskuldsättning

3 %
3.3676 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

840 kr
1 090 kr
Under ”övrigt” ingår kostnad för Telia Bredband

Energideklaration

Utförd
2021-12-21
E

Byggnad

600011
Bostadsrätt
Vinprovarrum och vinkällare med ett låsbart skåp till varje lägenhet.
Bastu med duschar och relaxavdelning
Festlokal/samlingslokal för möten eller privata tillställningar. Ett fräscht och välutrustat gym i källaren.

Byggnadssätt

Flerfamiljhus
1845
3-glasfönster isoler
Fjärrvärme
Frånluft

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Två uteplatser
Kostnad för parkeringsplats är 250kr/månaden. Separat kö.

Tomt

Servitut

Förening

BRF Gamla Fängelset i Växjö
Bostadsrättsförening
769605-1973
Nej
1 313
Köpare
525
Föreningen bytte 2023 namn från Brf Solhöjden till Brf Gamla Fängelset i Växjö

Föreningen består av 25 lägenheter och inflyttning skedde 2001.
Kommande avgiftsförändringar: Inga beslutade avgiftsförändringar.
Brf Solhöjden äger en av Växjös pampigaste och mest gedigna byggnad Kastellet (fd fängelset), högt belägen i centrala Växjö. Byggnaden byggdes om och bostadsrättsföreningen bildades 2001. I Brf Solhöjden består av 25 st lägenheter i storlekar 2-6 rok.
Utanför ligger hela Växjös utbud och invändigt finns en rad faciliteter som skapar mervärde för bostadsrättshavarna. Här finns följande faciliteter
Vinprovarrum och vinkällare med ett låsbart skåp till varje lägenhet.
Bastu med duschar och relaxavdelning
Festlokal/samlingslokal för möten eller privata tillställningar.
Ett fräscht och välutrustat gym i källaren.
Tilltänkt att färdigställda övernattningsrum

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Tak (plåt, papp och förändrat fall) på den inglasade matplatsen och vid entrén byttes 2022-2023 till följd av vattenskada.

Internet

TV och Bredband från Telia ingår i avgifter.
TV och Bredband från Telia ingår i avgifter.

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Norra Esplanaden 22B

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring