Storängsgatan 3A

Taklägenhet på attraktiv adress

Visa på karta

Utgångspris: 3 495 000 kr

Budgivning pågår

Bostadsrättslägenhet
3 495 000 kr
2007
112 kvm

9 juni

15.30 - 16.30

Boka visning

Budgivning pågår

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Högst upp i huset på en attraktiv adress är nu denna rymliga trea till försäljning. Går du i tankar att flytta från ett hus men inte vill kompromissa med stora sociala ytor har du kommit rätt. Allrummet mäter ca 37 kvadratmeter och har vackra ljusbetingelser tack vare takkupa och fönsterpartier. I västerläge med eftermiddags- och kvällssol finns en terrass (ca 24 kvadratmeter) med plats för matbord, loungemöbler och odling. Två tilltagna sovrum kan med enkla medel bli till tre. Helkaklat badrum, wc samt separat tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Det finns dessutom ett förråd med ingång från både hallen och terrassen som kan användas som matkällare eller förvaring av utemöbler. Från trapphuset är det direktaccess till källargaraget och det externa förrådet. På Storängsgatan erbjuds du ett praktiskt boende med centrum några minuters promenad bort. HSB har hand om ekonomisk och teknisk förvaltning.

Vi tar hissen eller trapporna upp för de fyra våningarna och kliver in i hallen med klinkergolv och underliggande golvvärme. Rakt fram finns hatthylla och utrymme att hänga av sig och till vänster finns inbyggnadsgarderober. Några steg åt sidan öppnas lägenheten upp och vi möts av ett härligt ljusinsläpp. Genomgående är väggarna ljusa och på golvet liggen en ekparkett. Till höger ligger Myresjököket med ljusa skåpsluckor, beige stänkpanel, en mörk bänkskiva och spotlights i taket. Det L-formade köket har stora arbetsytor och förvaring genom skafferi som högskåp samt över- och underskåp. Utrustningen består av två kylskåp staplade på varandra med möjlighet till olika temperaturer, frys (Electrolux), spis, fläkt (2022), diskmaskin (2021) samt ugn och micro (Electrolux).

Det rymliga allrummet ger gott om utrymme för såväl stort matbord som soffgrupp med TV. Det finns det dessutom plats för vitrinskåp och bokhyllor som annars brukar vara svåra att inrymma i lägenheter. Takkupan med tillhörande fönsterparti ger en imponerande takhöjd och ljusinsläpp till rummet. Längs köket löper den 24 kvadratmeter stora terrassen. Här kan du slappna av med en bok i handen under den elektriska markisen under en varm sommardag eller varför inte njuta av en middag med vänner och familj på besök?

I en korridor når vi lägenhetens två sovrum. Det ena är ca 14 kvadratmeter och har en separat klädkammare med hyllor och plats att hänga kläder. Det andra sovrummet var ursprungligen tänkt att vara fördelat i två. Detta sovrum har en skjutgarderob och är idag ca 16 kvadratmeter med möjlighet att göra om till två mindre sovrum, båda med utgång i korridoren. Badrummet är helkaklat med ljusblåa väggar och mörkt klinkergolv med behaglig komfortvärme. Det är utrustat med dusch, wc, bidé, stor kommod med spegelskåp och infälld belysning samt ett vitt högskåp för förvaring. I anslutning till hallen ligger en helkaklad wc och en separat tvättstuga. Det är mycket smidigt att ha tvätten i ett eget rum där inga gäster behöver gå in. I tvättstugan finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, städskåp och tvättho.

Mellan hallen och terrassen finns ett förråd som är ca 5 kvadratmeter och har ingång från båda håll. Här är det smidigt att förvara konserver, köksmaskiner, krukor eller kanske finservisen eller vinterkläderna som gärna ska finnas nära till hands. Det finns därutöver ett källarförråd i samma storlek som vi enkelt tar oss till via hissen. I källaren finns garageplats att hyra för 600 kr/månaden och du har möjlighet att låna en vagn att plocka ur kassarna från bilen och köra in direkt i lägenheten.

Storängsgatan 3A har 200 meter till Oxtorget med Coop, Filmstaden och resten av stadskärnan för dina fötter. Centrum har ett brett utbud av butiker och nöjesliv men framför allt restauranger och caféer. Stadsbibliotek, vårdcentral, apotek och nödvändig service finns närbeläget. Det är fina cykelvägar till flera stadsdelar samtidigt som buss- och tågförbindelserna är praktiska.

Fakta

Adress

Storängsgatan 3A
352 36
Växjö
Väster

Storlek

3
2
112 m2

Ekonomi

7 320 kr
Inklusive värme, vatten och kollektivt bostadsrättstillägg.

Nettoskuldsättning

963 503 kr
4,22642 %
4,22642 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

701 kr
701 kr
Varje lägenhet har separat mätning av el genom IMD El. 701 kr är ett snitt för de senaste 12 månaderna, baserat på februari 2022 - januari 2023.

Energideklaration

Utförd
2021-06-10
G

Byggnad

39-459-1-142-1 (A42)
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Flerfamiljshus
2007
Fjärrvärme
Frånluft

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Källargarage med möjlighet till laddbox. Garageplats kostar 600 kr/månad.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Storängen
Bostadsrättsförening
769613-3193
Nej
1 313
Säljare
525
Källargarage med direktaccess till varje trapphus via hiss

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Via Tele 2 där ett flertal kanaler ingår
Via Comhem 100/10 ingår och kan uppgraderas mot en avgift

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Storängsgatan 3A

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring