Liedbergsgatan 41B

Låg avgift i obelånad förening

Visa på karta

Utgångspris: 2 095 000 kr

Bostadsrättslägenhet
2 095 000 kr
1959-1962
54.5 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Orolig för höjda räntor? Bo högst upp med låg avgift i obelånad bostadsrättsförening. Med direkt närhet till Växjö city hittar vi den här moderna och renoverade (år 2016) tvårummaren belägen i en mycket välskött förening med bra ekonomi. Tack vare att lägenheten är belägen på tredje våningen når solens strålar över takåsarna och vardagsrummet får ett extraordinärt ljusinsläpp. Därutöver erbjuder lägenheten en inglasad balkong i söderläge och välplanerad planlösning, vilket gör det lätt att trivas här!

I hallen ligger ett mörkt klinkergolv som sedan övergår till ekparkett, väggarna är vitmålade och det finns utrymme för en extra garderob. Tack vare den avlånga formen kan hallen också bli till ett hemmakontor. I hallen finns dessutom ett städskåp och hatthylla. Till höger når vi det renoverade köket som har gott om förvaring bakom utdragbara lådor och skåp. Här får det plats ett matbord vid fönstret som vetter mot den gröna innergården. Över diskhon finns två vitrinskåp med belysning som vackert lyser upp glas och koppar. Under diskhon, där avfall förvaras, är det en praktisk eldriven utdragslåda. Den massiva och oljade bänkskivan i ek bryter av mot rummets vita kakelplattor och den rostfria inredningen. Köket är utrustat med induktionshäll, integrerad kyl och frys, pyrolysugn (självrengörande), micro, diskmaskin och fläkt. Det finns även ett stort skafferi som är uteluftsventilerat och fungerar som en sval.

Vardagsrummet är tilltaget med plats för såväl soffgrupp som matplats. På golvet ligger originalparkettgolvet som slipades och hårdvaxoljades 2016. Härifrån når vi den inglasade balkongen i soligt söderläge. Skjutpartierna med gardinskenor förlänger säsongen och gör det trivsamt att sitta här såväl under tidiga vårdagar som vid gassande sol med en glass i handen i juli. Under de kallare årstiderna är det behagligt att sätta igång infravärmen. Nedanför balkongen ligger ett grönområde med grillplats och du kan skymta domkyrkans två torn.

Sovrummet ligger i svalt norrläge, har tre garderober och plats för en dubbelsäng. Badrummet stambyttes och renoverades 2004 och är helkaklat med vita väggar och beige klinkergolv. Här finns dusch, wc, kommod, spegelskåp och handukstork samt en tvättmaskin (Bosch - 2022).

Du tar dig invändigt till källarplanet, där det finns ett externt förråd och en matkällare med eget skåp. Här kan du förvara konserver och köksredskap såsom våffeljärn eller pastamaskin, som inte används varje dag. Det finns dessutom två tvättstugor, ett mangelrum och två torkrum. I byggnad 45 finns grovtvätt avsedd för mattor och annat grövre tvättgods. På föreningens grönområde finns flera grillplatser och en lekplats. Under många år har Tillströms Fastighetsservice förvaltat och utvecklat fastigheterna. De befinner sig ofta i området som en trygghet och en hjälpande hand, vid behov.

Liedbergsgatan 41B har ca 600 meter till Oxtorget med Coop, Filmstaden, Tegnérgallerian med apotek, Systembolag och resten av stadskärnan för dina fötter. Till stadsbiblioteket och Café Alma har du enbart 400 meter. Centrum har ett brett utbud av butiker och nöjesliv men framför allt restauranger och caféer. Resecentrum, vårdcentral och nödvändig service finns närbeläget. Det är fina cykelvägar till flera stadsdelar och bussen stannar längs Liedbergsgatan. På denna adress kan du med enkelhet bo utan att äga bil.

Fakta

Adress

Liedbergsgatan 41B
352 32
Växjö
Centrum

Storlek

2
1
54.5 m2

Ekonomi

1 521 kr
I månadsavgiften ingår vatten, värme, TV och bredband

Avgifterna sänktes år 2006 med 20%, år 2009 med 10%, 2012 med 10% och 2017 med 5%. För tillfället finns inga planerade avgiftshöjningar.

Nettoskuldsättning

-74590 kr
Föreningen har ingen nettoskuldsättning, det är en nettotillgång. Beräknat enligt uppgifter från Årsredovisning 2021.

Föreningen har 31 079 328 kr i Kassa och bank, enligt uppgifter från Årsredovisning 2021.
27 286 615 kr
0.24 %
0.23574 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

450 kr
450 kr
Föreningen har beslutat om en schabloniserad avgift för 2023 baserat på 150 kWh/månad á 3 kr (för 2022: 2 kr). Varje lägenhet har en egen undermätare och den preliminära elförbrukningen debiteras på månadsavgiften med avstämning och avräkning varje år. Vid lägre förbrukning än 150 kWh återbetalas mellanskillnaden.

Det är två personer som har använt lägenheten som övernattningslägenhet. Under 2022 förbrukades 1 010 kWh till en faktisk kostnad av 2 020 kr = 168 kr/månad (beräknat på 2 kr/kWh).

Energideklaration

Utförd
2018-12-21
D

Byggnad

100270
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Flerbostadshus
1959-1962
Fjärrvärme
Självdrag och mekanisk frånluft i badrum samt köksfläkt med imkanal

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Inglasad balkong med trallgolv och infravärme.
Föreningen har 165 garageplatser (varav några varmgarage) och 101 parkeringsplatser. Det är separat kö för garageplats och parkeringsplats, för närvarande är det stor sannolikhet att få tillgång till bilplats i nära anslutning till tillträdet. Till garage kan portöppnare med fjärrkontroll hyras.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Växjöhus nr 4
Bostadsrättsförening
729500-3136
Nej
985
Säljare
En av Växjös populäraste föreningar med centralt läge och låga avgifter! I föreningen finns 384 bostadsrättslägenheter. I föreningen finns också cykelförvaring, miljöhus, övernattningslägenhet (200 kr/natt) samt gym (300 kr/år), bastu och pingisrum. På områdets innergårdar finns bl.a. grillplats, lekplats och boulebana.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för detaljrik information - https://www.vaxjohus4.se/

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

2022
- Ny tvättmaskin Bosch

2017
- Trallgolv på balkong

2016
- Totalrenovering av kök inklusive nya maskiner
- Ny elcentral och ny el samt nya eluttag och strömbrytare (Schneider Exxact)
- Ekparkettgolv i hall, sovrum och kök är bytt
- Klinkergolv i hall
- Slipat och behandlat originalparkett i vardagsrum med hårdvaxolja
- Tagit bort gamla tapeter, bredspacklat och målat väggar
- Bytt till säkerhetsdörr
- Gardiner på skenor i kök, sovrum, vardagsrum samt på balkong

2004
- Badrumsrenovering i samband med stambyte

Internet

TV via ComHem
Via Bahnhof 1000/1000 Mbit

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Liedbergsgatan 41B

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring