Västra Esplanaden 36

Centralt belägen trea!

Visa på karta

Utgångspris: 1 995 000 kr

Högsta bud: 1.895.000 kr

Bostadsrättslägenhet
1 995 000 kr
1996
76.5 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Välkommen till den här välplanerade lägenheten på 76,5 kvadratmeter med en lekfull planlösning. Trean erbjuder två sovrum, stort sällskapsrum med vidsträckt utsikt, dubbla klädkammare, inglasad balkong, ett fint kök och rymligt badrum. Lägenheten är belägen på andra våningen och har fin utsikt över Spetsamossen och Ringsbergsparken samtidigt som insynen är begränsad. Tvättstuga finns en våning ner, förråd och cykelgarage ligger utvändigt.

Redan i entrén väcks nyfikenheten av vad lägenheten har att erbjuda. Här finns förvaring i garderob och ett städskåp. Väggar, golv och tak går genomgående i ljusa toner. Rakt fram hittar vi lägenhetens rymliga vardagsrum. Rummet får härligt ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns plats för en större soffgrupp, TV-möbel och fåtöljer. I dagsläget är det öppen planlösning mellan vardagsrum och sovrummet, något som med enkelhet kan återställas till två separata rum. Sovrummet har en rymlig klädkammare. Det andra sovrummet har plats för dubbelsäng och ansluter till en klädkammare vid ingången till rummet.

Det trivsamma köket har pardörrar som kan avskilja kök från vardagsrum. Det ljusa köket har vita köksluckor med en ljusgrå bänkskiva. Vid kökets fönsteryta finns det plats för matbord. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd samt spis, köksfläkt och diskmaskin. Från köket nås lägenhetens inglasade balkong i nordöstläge, detta är en härlig plats att njuta av årets variationer på. Från andra våningen har du en trevlig utsikt utan att uppleva för mycket insyn.

Badrummet är kaklat i vitt och blått samt har ett ljusblått golv och är utrustat med dusch, wc, kommod och handdukstork. Det är förberett för och har tidigare varit tvättpelare i ena hörnet, vilken nu är utbytt mot ett vitt högskåp. Toalettstolen byttes till en ny hög modell (januari 2023), samtidigt byttes avloppssystem i badrum och kök.

På Västra Esplanaden bor du en kort promenad från centrum med ett brett utbud av butiker och nöjesliv men framför allt restauranger och caféer. Resecentrum, vårdcentral och nödvändig service finns närbeläget. Det är fina cykelvägar till flera stadsdelar och bussen stannar längs Liedbergsgatan. Härifrån är det ca 700 meter till Oxtorget med Coop, Filmstaden, Tegnérgallerian med apotek, Systembolaget. Till stadsbiblioteket och Café Alma har du enbart 350 meter.

Fakta

Adress

Västra Esplanaden 36
352 31
Växjö
Centrum

Storlek

3
2
76.5 m2

Ekonomi

4 707 kr
Inklusive värme, VA, sophämtning, och kollektivt bostadsrättstillägg.

Månadsavgiften sänktes med 5% 2016 och 2017 och höjdes med 2% 2023.

Nettoskuldsättning

212 413 kr
Uppgifterna baseras på årsredovisning 2021
2 %
0 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

300 kr
399 kr
Internetuppkoppling 99 kr obligatorisk avgift.

Driftkostnaderna baseras på nuvarande ägares kostnader och varierar beroende på användning. Det är därför viktigt att köparen gör en egen bedömning av sina kommande kostnader. Kontakta mäklaren vid frågor.

Energideklaration

Utförd
2018-10-09
E

Byggnad

39-0067-1-6
1102
Bostadsrätt
Tre gemensamma tvättstugor, varav en i hus 36

Byggnadssätt

Flerfamiljshus
1996
Isolerglasfönster
Fjärrvärme
Mekanisk frånluft

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Föreningen har parkeringsplatser i garage och utvändig parkering, laddstolpar finns. Det är separat kö till samtliga parkeringar.

21 garageplatser, 28 parkeringsplatser och tre gästparkeringar.

Tomt

Servitut

Förening

HSB brf Spetsamossen i Växjö
Bostadsrättsförening
769601-1084
Nej
Brf Spetsamossen bildades 1996 och ligger centralt, med bibliotek, konserthus, kommunikationer och hela stans serviceutbud på bekvämt avstånd!

Föreningen har 3 hus - Västra Esplanaden 32, 34 och 36 och har totalt 76 lägenheter.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Föreningens renoveringar enligt årsredovisning 2021:
2011 Byte till energi- och vattenbesparande maskiner
2012 Partiell ommålning av entréplan
2016 Bygge av carport med 5 platser
2017 Byte av spiskåpor i samtliga lägenheter
2018 Byte av lås vid huvudentréer
2018 Byte av digitalt bokningssystem av tvättstugor
2018 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2020 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) och åtgärdande av brister i fläktsystemet
2020 Byte av golvmattor samt helmålning av föreningens tvättstugor. Byte till klinkers och målning av rullstolstvätt.
2020 Invändig målning av miljöhuset samt byte till LED-belysning
2020 Infravärme i förråd byts mot luftvärmepump

Internet

Basutbud
Föreningen har gemensamt avtal via Telenor

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Västra Esplanaden 36

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring