Alegatan 10A

Visa på karta

Utgångspris: 1 045 000 kr

Bostadsrättslägenhet
1 045 000 kr
40 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Är du student och vill bo i en mysig bostadsrätt en snabb cykeltur från Linnéuniversitetet? Eller kanske sugen på att flytta hemifrån? Då vill vi tipsa om en fantastisk lägenhet på Alegatan 10A som kan bli ditt nästa hem. Tillträde möjligt i början av juli!

På tredje våningen finner vi en hemtrevlig lägenhet med separat sovalkov och köksdel. De öppningsbara takfönsterna, snedlutande taket och långtgående vyer över Östers takåsar och Teleborgs slott i fjärran, ger en känsla av att befinna sig i en stadsvåning.

Från hallen har du fri sikt genom allsrummet, ut genom det stora fönstret och vidare mot de gröna trädtopparna. I hallen ligger ett grått laminatgolv som några steg in övergår i ett ljust plankliknande laminatgolv (2022) och bidrar tillsammans med de ljusgråa väggarna till en inbjudande känsla.

Till höger ligger sovalkoven med plats för en dubbelsäng där ljuset strömmar in från ett öppningsbart takfönster (2021). Det finns två inbyggda garderober och utrymme för en byrå. Golvet består av en plastmatta som med enkelhet kan täckas med en heltäckningsmatta för ett ombonad intryck.

Köksdelen är i original med förvaring bakom målade gråa köksluckor och vägghängda skåp (2019). Det är utrustat med dubbel diskho, halv kyl, ugn, spis och ovanliggande fläkt. Från det snedlutande taket får du ljusinsläpp genom ett öppningsbart takfönster. I allrummet har det byggts ett förrådsutrymme med frys, plats för micro och övrig förvaring. Allrummet har plats för såväl trevliga middagar vid matbordet, tentapluggande vid ett separat skrivbord eller härligt soffhäng.

Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte (2018) med vitt kakel och golvvärme under det ljusgråa klinkergolvet (2022). Här finns wc, handdukstork, vit kommod med spegelskåp och duschutrymme med takfönster.

Den gemensamma tvättstugan finner vi en trappa ner, bestående av tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Lägenheten har även ett separat förråd på detta våningsplan. Bostadsrättsföreningen består av två sammanbyggda hus med en gräsmatta som sträcker sig runt båda. På baksidan av trädgården finns sittplatser, klätterställning (2022), torkvinda, odlingslådor och möjlighet att använda egen grill.

Öster är ett lugnt område en snabb cykeltur från centrum eller Hemköp. För den idrottsintresserade ligger Växjö Padel Society, Växjö Träningsfabrik, Råstyrka gym, Steam Strength, Skatehall, Taekwondo, Actic Växjö Simhall och Fyllerydsskogens motionsspår närbeläget.

Närhet till stan och Linnéuniversitetet via buss eller cykel. Det finns förskolor i närområdet, dessutom ligger Östregårdskolan (F-6), Thoren Framtid (6-9), Fagrabäckskolan (7-9) samt Katedralskolan (gymnasium) en snabb promenad från bostaden. En kvarts pendlingsavstånd med buss till Linnéuniversitetet och ca 7 minuter med cykel.

Fakta

Adress

Alegatan 10A
352 40
Växjö
Öster

Storlek

1.5
1
40 m2

Ekonomi

2 436 kr
Värme och vatten ingår i avgiften. El, internetabonnemang, hemförsäkring och eventuell parkering tillkommer.

Nettoskuldsättning

4.9212 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

250 kr
250 kr

Energideklaration

Utförd
2020-03-25
E

Byggnad

505
1301
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Flerfamiljshus
3-glasfönster
Fjärrvärme
Självdrag med fläkt i badrum

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Gemensam trädgård
150 kr/månaden

Tomt

Servitut

Förening

Brf Forntiden
Bostadsrättsförening
769632-9239
Nej
1 313
Säljare
525
150 kr/månaden

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

2018 - Badrum
2019 - Vägg mellan allrum och förråd (ej bärande)
2022 - Golv i badrum och allrum

Internet

Fiber via Wexnet, Telenor

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Alegatan 10A

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring