Johan Peters väg 13

Bostadsrättsparhus på Östra Lugnet

Visa på karta

Utgångspris: 2 895 000 kr

Bostadsrättsparhus
2 895 000 kr
2010
105 kvm

26 september

16.30 - 17.00

Boka visning

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

På en stillsam gata mitt på Östra Lugnet finner vi ett välhållet parhus i bostadsrättsform fördelat på tre sovrum, vardagsrum och kök. Här bor du på en höjd med vidsträckt utsikt på privat läge med närhet till skolor, lekplatser och badplatser. Dubbla uteplatser med en trädgård erbjuder eftermiddags- och kvällssol.

I hallen ligger ett ljusgrått klinkergolv och väggarna är vitmålade. På höger sida om hallen finns en inbyggd garderob med skjutbara spegeldörrar där gott om förvaring ryms. Blickar vi in i bostaden möts vi av stora fönsterpartier som ger ett behagligt ljus från vardagsrummet som letar sig vidare in i resterande delar av våningen. Entréplan har genomgående ljusa väggar och på golvet ligger ekparkett.

Till höger om hallen finner vi köket med vita skåpsluckor och kökslådor samt en bänkskiva i ek. Stänkpanelen i kakel går i en mörk färgskala. Samtliga vitvaror i form av kyl och frys, ugn, spishäll, köksfläkt, diskmaskin och mikro är från Siemens. Här finns plats för ett matbord att avnjuta en frukost tillsammans med familjen. En uppväxt häck löper utmed framsidan som utgör ett fint insynsskydd från gatan. Föredrar du att äta frukost ute eller avnjuta morgonkoppen i solen finns en stenlagd uteplats på framsidan som har plats för större möblemang.

Vardagsrummet är stort och rymmer både en soffgrupp och matsalsbord med gott om utrymme när större sällskap är på besök. Mot trädgården löper stora fönsterpartier och en altandörr som tar oss ut till ett trädäck där du kan njuta av eftermiddags- och kvällssol. Några steg ut når du parhusets privata trädgård som har plats för barnens lek och trevliga grillkvällar.

Intill hallen finns ett badrum med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel. Det är utrustat med toalett, dusch med glasväggar, kommod och spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Under trappan, som leder upp till övervåningen, finns ett förråd för ytterligare förvaring.

Övervåningen erbjuder tre sovrum och ett badrum. I hallen finns plats för en läx- eller arbetshörna. Det stora sovrummet går i en harmonisk grön kulör och har en egen klädkammare som kan utvecklas och inredas med garderober från golv till tak. De två mindre sovrummen rymmer varsin enkelsäng och skrivbord. Båda sovrummen har garderober och utsikt mot trädgården.

Badrummet är utrustat med badkar, toalett, kommod, spegelskåp med förvaring samt ett badrumsskåp. Likt badrummet på entréplan är klinkergolvet ljusgrått med vitt kakel.

På Östra Lugnet bor du med närhet till bad-, båt och campingen på Evedal och tillgång till många vackra promenadstråk utmed sjön och det gamla smalspåret. Det finns flera busshållplatser och bra cykelväg som gör det enkelt att ta dig till centrum. För barnen finns lekplatser, förskolor, skolor (F-6) och till höstterminen 2024 Hagavikskolan (7-9) på gång- och cykelavstånd. Parhuset har närhet till service i Hovshaga centrum och Norremark med bland annat mataffärer, vårdcentral, apotek, gym, padelhall och möbelaffärer.

Fakta

Adress

Johan Peters väg 13
352 64
Växjö
Östra Lugnet

Storlek

4
3
105 m2

Ekonomi

4 672 kr

Nettoskuldsättning

719 179 kr
Beräkning gjord på årsredovisning 2022
5 %
5 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

500 kr
500 kr
360 kr
230 kr
1 890 kr
Som ”övrigt” räknas avgift för bredband

Energideklaration

Utförd
2014-09-08
C

Byggnad

128-513
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Parhus
2010
3-glasfönster
Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Stensatt uteplats på framsidan och trädäck på baksidan
En carportplats och en bilplats

Tomt

Servitut

Förening

Brf Hovs kulle
Bostadsrättsförening
769619-8329
Nej
1 313
Köpare
525
Modernt bostadsrättsradhus i två plan med carport, uteplats och trädgård på familjära Östra Lugnet! Boendet erbjuder en genomgående hög standard och många bekvämligheter. Trevligt läge på promenadavstånd till Evedal med badplats och Hissö med dess vackra natur. Bra kommunikationsmöjligheter till Växjö Centrum.


Föreningens hemsida: www.hovskulle.se

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Fiber via Wexnet

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Johan Peters väg 13

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring