Norrtullsgatan 10

Fantastisk takvåning med dubbla terrasser

Visa på karta

Utgångspris: 3 125 000 kr

Bostadsrättslägenhet
3 125 000 kr
2019
90 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Högst upp i Brf Norrtullsgatan Lågan, med en boarea på 90 kvm och två rymliga terrasser finner vi denna moderna bostadsrätt! Förutom en fantastisk utsikt ut över Växjö erbjuds två sovrum, ett rymligt badrum med separat tvättstuga samt kombinerat vardags-och matsalsrum.

Vi tar hissen upp till våning åtta vilket det enbart är denna bostadsrätt och gäster till gemensamhetslokalen som anländer till. Inne i bostaden möts vi av en rymlig hall som ger utrymme till såväl en mindre sittgrupp men också förvaringsmöjligheter. Ljust målade väggar är genomgående i hela bostadsrätten och på golvet ligger här ett klinkergolv i mörkgrå nyans. Några steg in övergår det i en vitpigmenterad ekparkett. Rakt fram från entrén når vi den kombinerade matplatsen och vardagsrummet med stora fönster i två väderstreck som öppnar upp för fint ljusinsläpp. Terrasser i både öster- (ca 20 kvm) och västerläge (ca 35 kvm) löper längs rummet och ger en fantastisk utsikt över Växjö stad. Den ena terrassen vetter mot Östrabo Ekobacke, en populär stadsodling på gångavstånd från lägenheten. Den större terrassen har plats för flera möblemang, här är det trevligt att avnjuta grillkvällar med stadens siluett som kuliss.

Det moderna vita köket från Ballingslöv med en ljus bänkskiva ligger i anslutning till matplatsen. Köket är utrustat med vitvaror såsom integrerad diskmaskin, kyl och frys, induktionshäll, fläkt, ugn (Cylinda) och mikro (Cylinda). Längs ena väggen hittar vi skafferi och gott om förvaringsmöjligheter.

Det finns två sovrum, båda med utgång till varsin terrass vilket ger möjlighet att sova med öppen dörr under sommaren. I sovrummet finns förvaringsmöjligheter i form av inbyggda garderober och det finns utrymme för dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöbel. Det andra sovrummet passar även utmärkt som kontor eller gästrum. Det finns plats för en enkelsäng eller bäddsoffa samt ett skrivbord och bokhylla.

Till vänster om entrén finner vi ett helkaklat badrum som är utrustat med dusch, wc, handfat med kommod samt badrumsskåp med plats för mycket förvaring. Dörr i dörr ligger en separat tvättstuga, som även den är helkaklad med tvättmaskin och torktumlare från Cylinda samt en elektrisk handdukstork.

I samma trappuppgång ligger föreningens gemensamhetslokal med kök och stora sällskapsytor - perfekt att hyra för större tillställningar. Utöver gemensamhetslokalen finns också en stor terrass som passar utmärkt att umgås på när solen tittar fram!

Det är en kort prommenad till Stortorget med dess mysiga torghandel och till Linnéparken, idealisk för picknickar och allsång under sommaren. Ekobacken med odling, mat och en idyllisk miljö kan under sommartid bli ett andra hem. På några minuter når ni kollektivtrafiken till Växjös olika stadsdelar (däribland campus och Linnéuniversitetet) eller tågstationen, optimal för dagspendlare, att besöka familjen eller en välförtjänt semester. I Växjös stadskärna kan ni njuta av restauranger i världsklass, mysiga caféer, affärer, avkopplande behandlingar och underhållning. Växjösjön, som har blivit en riktig pärla för Växjöborna erbjuder promenadstråk och flera vackra platser att slå sig ner på samt en badplats.

Fakta

Adress

Norrtullsgatan 10
352 33
Växjö
Centrum

Allmänt om området

Storlek

3
2
90 m2

Ekonomi

7 381 kr
Månadsavgiften inkluderar värme och vatten.
Månadsavgiften höjdes med 10% från och med 1/1-24.

Nettoskuldsättning

1 399 129 kr
Beräkning gjord på senaste tillgängliga årsredovisning.
1.4564 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

520 kr
763 kr
Obligatorisk avgift på 243 kr avseende informationsöverföringsbelopp samt bredband via Telenor och basutbud av TV.

Energideklaration

Utförd
2021-03-11
D

Byggnad

61
1701
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Flerbostadshus
2019
3-glasfönster
Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Separat kö till parkering i garaget. Det finns två olika typer av parkering, dels vanliga platser och dels robotplatser.

Kön till de vanliga platserna är ca 20 st och kostar 950 kr/månad.

Enligt uppgift från HSB kommer det troligtvis finnas tillgång till robotplats från 1/11. Det kostar 750 kr/månad.

Tomt

Servitut

Förening

BRF Norrtullsgatan Lågan
Bostadsrättsförening
769630-1170
Ej angiven
2 006
860

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Telia
Telia

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Norrtullsgatan 10

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring