Sjöbågen 2A

Fin lägenhet med sjöutsikt och stor balkong

Visa på karta

Utgångspris: 1 695 000 kr

Bostadsrättslägenhet
1 695 000 kr
2009
60 kvm

27 september

17.00 - 18.00

Boka visning

Vänligen kontakta David Palmberg - 0470 73 90 95 alt David@a-maklare.se

Extra kontakt

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Drömmer du om att bo i stadsnära miljö men ändå ha sjö och natur utanför ditt fönster? På Sjöbågen har du utsikt över sjön Trummen från i stort sett alla rum och tillgång till vacker natur direkt när du kliver ut genom porten. Det första som möter oss när vi kliver in i lägenheten är den slående utsikten. Fortsätter du in i lägenheten så öppnar den upp sig ytterligare när du kommer in vardagsrummet. Längs med sovrum och vardagsrum löper en stor och inbjudande balkong som under sommarsäsongen blir som ett extra vardagsrum. I Brf Limnologen 2 bor du i ett av Sveriges största träbyggnadsprojekt, belönat med arkitekturutmärkelsen Stora Samhällsbyggarpriset. Här har du nära till Linnéuniversitetet, flera matbutiker och goda bussförbindelser till centrum. Föreningen har en övernattningslägenhet som förenklar när nära och kära kommer på besök.

Vi kommer in i en ljus och välkomnande hall med vitmålade väggar och ekparkett som fortsätter ut i resten av lägenheten. Hatthylla och två garderober gör det lätt att hålla ordning i hallen.

Går vi rakt fram när vi kommer in genom ytterdörren hamnar vi i det härliga sovrummet som har utgång till balkongen. Här kan du vakna, svepa täcket om dig och gå ut på balkongen för att se dimman lätta när solens första strålar träffar Trummen. I anslutning till sovrummet finns en stor och praktisk klädkammare.

Fortsätter vi längre in i lägenheten kommer vi till kök och vardagsrum i en öppen och inbjudande planlösning. Vardagsrummet domineras av de stora fönsterpartierna som tillsammans med utgången till balkongen ger en helt fantastisk utsikt ut mot, lite tjatigt här men ja, den alltid lika närvarande sjön. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. När vädret tillåter kan du flytta ut middagen till balkongen som även den erbjuder plats för både matbord och loungemöbler. Kök och vardagsrum delas av genom en praktisk köksö med arbetsytor, diskbänk med två hoar samt diskmaskin. Vänder vi oss om så har vi ännu mer arbetsytor och maskinell utrustning i form av spis, ugn, mikrovågsugn samt kyl och frys. Ljusa köksluckor, stänkpanel i mörkt kakel och bänkskivor i mörkgrå laminat. Även i köksdelen har vi ett fönster som skapar ljus och ger en känsla av rymd och lätthet.

Lägenhetens fräscha badrum har vitt kakel och ljusgrått klinkergolv. Ena väggen är klädd med träpanel som kontrasterar fint mot det vita kaklet. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara väggar, tvättställ med vit kommod och ett spegelskåp. I badrummet finns även en tvättmaskin samt torktumlar med arbetsyta och överskåp för förvaring.

Du kan leva ett mycket praktiskt liv här. När gäster kommer på besök finns både bastu, gemensamhetslokal med plats för upp till 60 personer och övernattningslägenhet i området – allt som krävs för en lyckad kväll. Under årets varma dagar är det trevligt att ro ut på Trummen i den gemensamma ekan med det finurliga namnet: Trumm-Ann. Till Willys är det 250 meter och om du är sugen på snabbmat ligger Max Hamburgare med sina generösa öppettider på krypavstånd från lägenheten. Trädgårdslandets nyöppnade blomsterbutik och café är en lyx att ha inom tre minuters promenad. Till ICA Kvantum är det 500 meters promenad längs sjön. I närområdet finns dessutom Circle K och vårdcentral. Till Linnéuniversitetet tar du dig på några minuter med cykel. Bor du på Sjöbågen kan du med enkelhet leva utan bil, det är bra bussförbindelser till centrum.

Fakta

Adress

Sjöbågen 2A
352 22
Växjö
Trummens Strand/Teleborg

Storlek

2
1
60 m2

Ekonomi

3 476 kr

Nettoskuldsättning

Andel av årsavgift har ej gått att få fram därav utgår nettoskuldsättningen. Prata med mäklaren vid frågor.
1,15694 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

570 kr
125 kr
119 kr
814 kr
Vatten debiteras preliminärt med 125 kr/mån och läses sedan av en gång per år mot faktisk förbrukning. I elkostnaden ingår även uppvärmning.

Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför viktigt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Energideklaration

Utförd
2023-06-25
D

Byggnad

211638001-2404
1301
Bostadsrätt
Lägenheten har ett tillhörande förråd. Det finns en övernattningslägenhet i föreningen som de boende kan hyra. (200kr/natt) Precis vid Trummens strand finns det även en gemensamhetslokal (600kr/dygn) som innehåller festlokal och bastu samt en brygga med badstege. Lokalen är perfekt för stora middagar, festligheter eller andra sammankomster då den inrymmer 50-60 personer som hyrs dygnsvis. Här finns även en eka som man får låna om man vill komma ut på sjön.

Byggnadssätt

Flerbostadshus
2009
3-glasfönster
Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Rymlig balkong i söderläge med sjö- och slottutsikt
Möjlig parkering med eller utan tak. 350 kr utan tak och 425 kr med tak per månad. Det är separat kö och enligt föreningens uppgifter finns det tillgängliga platser utan tak. Föreningen har dessutom installerat 10 st laddstolpar, här kostar det 685 kr/månad med separat debitering av elförbrukning.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Limnologen 2
Bostadsrättsförening
769614-1394
Ej angiven
1 313
Köpare
525
Brf Limnologen 2 består av 67 bostäder fördelade på två hus med adress Sjöbågen 2 och 4. Bostadsrättsföreningen har tillsammans med grannföreningen en gemensam bastu, festlokal och en övernattningslägenhet.
Möjlig parkering med eller utan tak. 350 kr utan tak och 425 kr med tak per månad. Det är separat kö och enligt föreningens uppgifter finns det tillgängliga platser utan tak. Föreningen har dessutom installerat 10 st laddstolpar, här kostar det 685 kr/månad med separat debitering av elförbrukning.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Ny spishäll

Internet

Fiber via Wexnet. Den boende väljer själv leverantör av bredband.

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Sjöbågen 2A

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring