Drottninggatan 1E

Central etta med sovalkov

Visa på karta

Utgångspris: 1 295 000 kr

Bostadsrättslägenhet
1 295 000 kr
2018
40 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Välkommen till ett av Växjös mest centrala lägen, nära tågstationen, Växjösjön och bara en kort promenad till Växjös alla restauranger och butiker. Här bor du på femte våningen i 40 välplanerade kvadratmeter bestående av kök, vardagsrum och sovalkov. Stora panoramafönster och en fransk balkong i vardagsrummet gör att hela lägenheten präglas av ljus och härlig utsikt över trädtopparna. I föreningen finns gemensamhetslokaler och övernattningslägenhet att hyra. Perfekt övernattningslägenhet, bostad för studenten eller dig som vill bo kvadratsmart.

När vi kommer upp till lägenheten på femte våningen välkomnas vi av en trevlig uteplats med plats för ett par stolar och ett bord. Fortsätter vi in i entrén möts vi av genomgående ljusa väggar och ekparkettgolv. Till höger har vi tre rymliga garderober med vita, släta luckor och till vänster har vi det helkaklade badrummet med dusch, WC och vitt handfat med vit kommod och spegelskåp. I badrummet finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Bosch).

Vidare in i lägenheten kommer vi till köket och vardagsrummet. Rummet domineras av ett stort panoramafönster. Här kan blicken vila ostört på trädtopparna och grönskan utanför fönstret utan att den stoppas av andra huskroppar. Till vänster har vi det praktiska och lättarbetade köket smakfullt inrett med vita, släta köksluckor, vitt kakel och mörkgrå bänkskiva. Vitvaror från Bosch i rostfritt bestående av kyl/frys, ugn, mikrovågsugn samt diskmaskin. I anslutning till köket finns en fransk balkong som bidrar med ljus och trivsel. Till höger har vi det trevliga och inbjudande vardagsrummet där det finns plats för både matsalsgrupp och soffgrupp. Innanför vardagsrummet har vi en mysig sovalkov med garderob.

Söder är ett av Växjös attraktivaste områden, här bor du med närhet till det mesta. En kort promenad bort ligger Växjö City där du kan njuta av restauranger i världsklass, mysiga caféer, affärer, avkopplande behandlingar och underhållning. Resecentrum med nybyggd buss- och järnvägsstation gör det enkelt att pendla eller att utforska världen. Att ta dig till Kastrup dörr till dörr tar knappt 2,5 timmar.

Flera av Växjös populäraste skolor ligger på Söder. Strandbjörket har en stor och populär lekpark för barnen. Här finns dessutom Strandbjörkshallen där Växjö TS huserar, vilka bland annat erbjuder tennisbanor (ute och inne), padelbanor och idrottshall. Intill ligger Växjösjön som har blivit en riktig pärla för Växjöborna. Runt sjön finns promenadstråk och flera vackra platser att slå sig ner på samt en badplats. Boendet har även närhet till Bokhultets naturreservat och andra vandringsleder.

Fakta

Adress

Drottninggatan 1E
352 29
Växjö
Söder

Storlek

1
40 m2

Ekonomi

2 665 kr
Inklusive värme och bostadsrättstillägg.

Nettoskuldsättning

0.598 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

70 kr
30 kr
334 kr
Under posten ”övrigt” ingår obligatorisk kabel-TV och bredbandsavgift.

Lägenheten har använts som övernattningslägenhet ca 2-3 dagar i veckan. Nuvarande driftkostnader beräknas på senaste årets kostnader baserat på säljarens användning av lägenheten.

Energideklaration

Utförd
2022-12-21
C

Byggnad

7402
1405
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Flerfamiljshus
2018
Isolerglasfönster
Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Loftgång med plats för mindre möblemang.
Föreningen har två olika parkeringsmöjligheter. Garageplats för 960 kr/månad eller utvändig parkering för 600 kr/månad. Separat kö till båda.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Lokstallet
Bostadsrättsförening
769632-0147
Ej angiven
1 313
Köpare
525
Sju flerfamiljshus byggda runt gemensamma innergårdar.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Kabel-TV finns
Via Wexnet

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Drottninggatan 1E

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring