Friskhetsvägen 48

Arkitektritad parhus av Wibroe

Visa på karta

Utgångspris: 2 895 000 kr

Bostadsrättslägenhet
2 895 000 kr
2006-2007
126 kvm

26 september

18.00 - 19.00

Boka visning

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

På Lugnet finner vi detta hemtrevliga och arkitektritade parhus med fyra sovrum, två allrum samt ett stort altandäck med kvällssol. Trädgård på både fram- och baksida samt carport med förråd och möjlighet till laddbox. Lägenhetens väggar, trappa och lister är nymålade i en beige kulör medan innertaket är vitmålat. Lägenheten har genomgående golvvärme, vilket öppnar upp för bättre möblerbarhet. Närhet till förskolor, skolor, naturen inpå knuten och idrottsanläggningar i närheten.

Parhuset ligger på en lugn adress med kringliggande grönska. Vi välkomnas av den stenlagda gången som kantas av gräsmatta och odlingsmöjligheter. På framsidan, i söderläge, finns en stensatt uteplats där du kan njuta av solens strålar. Vi går in till en välkomnande hall med målade inbyggda garderober som erbjuder gott om förvaring. Nedervåningen har grått klinkergolv.

Till höger om entrén öppnar sig Smedstorp-köket som är smakfullt renoverat (2021) med skåp och lådor i beiget samt svarta detaljer. Vitvaror i form av induktionshäll och ugn är från Siemens, kyl, frys och diskmaskin är integrerad. Bänkskivan går i samma toner som kulören på köket vilket, i kombination med ljuset som tar sig in från köksfönstret, skapar en behaglig känsla. Köket har gott om förvaring med både över- och underskåp.

I anslutning till köket ligger det det kombinerade matsals- och allrummet. Stora fönster sträcker sig utmed baksidan och bjuder in till ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns gott om utrymme att samla familj och vänner för en middag tillsammans samtidigt som det finns plats för en mysig soffgrupp intill. När hösten och vintern börjar krypa sig på finns en kamin att elda i.

Från rummet finns en altandörr som leder ut till ett stort altandäck på baksidan. Här kan du njuta ostört av somriga kvällar då det finns plats för en stor loungegrupp. Stensättning och gräsmatta gör trädgården för en plats där hela familjen kan trivas, samtidigt skyddas insynen av en häck som sträcker sig mot grannens tomt.

På entréplan finns ett av lägenhetens fyra sovrum. Längs ena väggen finns inbyggda garderober placerade för att möjliggöra mycket förvaring. Från sovrummet finns en egen altandörr ut mot baksidan. Till vänster om entrén ligger ett stort helkaklat badrum som erbjuder dusch, handdukstork, wc, kommod med spegel ovan samt tvättmaskin och torktumlare (Asko) med arbetsyta ovan.

Vi tar trappan upp till övervåningen. Här finns ytterligare tre sovrum, badrum samt ett rymligt allrum. På detta plan har klinkergolvet nu bytts ut mot stavparkett i ek. Vi möts av ett allrum som har gott om plats för en mysig soffhörna men det fungerar också utmärkt att göra till ett litet hemmakontor om så önskas. Sovrummen rymmer varsin säng samt plats för skrivbord eller byrå. Förutom detta finns också ett helkaklat badrum med badkar, wc samt kommod.

På Lugnet bor du med närhet till bad-, båt och campingen på Evedal med tillgång till många vackra promenadstråk utmed sjön och det gamla smalspåret. Det finns flera busshållplatser och bra cykelväg som gör det enkelt att ta dig till centrum. För barnen finns lekplatser, förskolor, skolor (F-6) och till höstterminen 2024 Hagavikskolan (7-9) på gång- och cykelavstånd. Parhuset har närhet till service i Hovshaga centrum och Norremark med bland annat mataffärer, vårdcentral, apotek, gym, padelhall och möbelaffärer.

Fakta

Adress

Friskhetsvägen 48
352 63
Växjö
Östra Lugnet

Storlek

5
4
126 m2

Ekonomi

6 160 kr

Nettoskuldsättning

3,76 %
3,763 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

1 400 kr
850 kr
316 kr
2 566 kr
VA-kostnaden debiteras preliminärt med 76 kr avseende fast avgift och 240 kr avseende preliminär förbrukning. Årlig avstämning görs.

I avgiften ingår även carport, förråd samt internet och TV via Telia.

Energideklaration

Utförd
2019-11-16
D

Byggnad

11-B24
Bostadsrätt

Byggnadssätt

Parhus
2006-2007
3-glasfönster
Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Carport med möjlighet att på egen hand installera laddbox.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Solsidan
Bostadsförening
769612-4077
Nej
1 313
Säljare
525
Brf Solsidan består av 14 parhus med 28 st lägenheter. Husen är arkitektritade av Wibroes arkitekter. De svarta fasaderna i kontrast med detaljfärgen orange ger husen ett spännande utseende!
Föreningen har två gemensamma innergårdar med plats för lek för barnen.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Basutbud
Via Telia

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Friskhetsvägen 48

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring