Stojby Södergård 7

Helgasjön - Strandtomt (6152kvm)

Visa på karta

Utgångspris: 4 995 000 kr

Budgivning pågår

Helgasjön strandtomt (6152 kvm) med Kvällssol - Nära Växjö (15km). Unik möjlighet att köpa en attraktiv fastighet i soligt västerläge mot Helgasjön.

Fritidshus
4 995 000 kr
1947
6152 kvm
58 kvm
6

Inga visningar inbokade just nu.

Budgivning pågår

Extra kontakt

Johan Isaksson

072-4024233

0470-739096

johan@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

BeskrivningVälkomna till en unik fastighet precis intill Helgasjön. Nu har du chansen att förvärva Stojby Södergård 7 med en ovanligt stor strandtomt (6152 kvm) i soligt västerläge. På tomten finns det idag fyra byggnader. Huvudhuset, gästhuset och uthus har delvis ritats av Mogens Barsoe, dansk arkitekt, som förövrigt bodde i närheten. Det finns ett rymligt gästhus, båthus med bastu som har underbar sjöutsikt, uthus och egen brygga.

Huvudhuset som är målat i en gul färg skapar den typiska sommarkänslan och är placerad närmast sjön. Här finns ett nyrenoverat kök, två sovrum samt en gemytlig storstuga. Vi välkomnas in i en korridor där fler vägar leder oss vidare in i huset. Tar vi oss rakt fram kommer vi in i husets storstuga. Här finns stora fönster som ger rummet ett härligt ljusflöde, tak öppet till nock, vackra plankgolv och en magnifik eldstad. Väggarna är täckt av en charmig bokhylla som ger rummet karaktär. Det finns gott om utrymme för såväl ett större matbord som en sittgrupp. Uterummet med stora fönsterytor mot Helgsjön har ett vackert golv med Höganäsklinker.

Det ena sovrummet genomsyrar en blå ton med en vacker mönstrad tapet, mörkt furugolv och vitmålat tak. Här finns gott om utrymme för säng, skrivbord och en byrå om så önskas. Det andra sovrummet är av något mindre i karaktär med grön heltäckningsmatta och ljus tapet med plats för en enkelsäng.

Köket är modernt med vita skåpsluckor och en mörkgrå laminatskiva. Det är utrustat med kyl och frys, spishäll, ugn och diskho.

Ut mot trädgården finns ett uterum med brunt stengolv och vit träpanel. Stora fönster ger utsikt mot solnedgångar intill Helgasjön. Rummet är socialt och öppet och ger möjlighet att ha både en loungegrupp och trevligt matbord.

Gästhuset som har mörka träpaneler består av tre sovrum samt toalett. Intill hallen i gästhuset finner vi det första lite mindre sovrummet som rymmer en säng. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett ljust ekgolv. I det stora sovrummet är väggarna målade i en ljus kulör och här finns plats för en dubbelsäng. Förvaringsmöjligheter är goda och i hörnet finns en platsbyggd garderob placerad. Intill detta sovrum finns en mindre toalett med grön plastmatta och matchande tapet med färgat mönster. Rummet är utrustat med dusch (sjövatten), wc och ett mindre handfat. Det andra sovrummet är något mindre och rymmer en enkelsäng med utsikt över tomten.

På tomten finns också ett båthus innehållandes en trevlig bastu med tillhörande omklädningsrum. Från båthuset finns en utgång till en stenlagd uteplats. Här finns en öppen spis att tända runt sommarhalvåret. Förutom båthuset finns även ett uthus med snickarbod och förråd med plats att förvara diverse utomhusredskap. Gräsmattan är stor och på tomten finns ett mörkt träplank som skärmar av gräsmattan på olika ställen. Intill sjön ligger en brygga med plats för en båt och för att ta sig ett dopp.

Fakta

Adress

Stojby Södergård 7
35592
Växjö
Helgasjön
Gårdsby

Storlek

6
5
58 m2
24 m2

Ekonomi

2021
380000 kr
1035000 kr

Taxering

Småhusmark
1035000 kr
Småhusbyggnad
380000 kr
1947

Driftskostnader

Används idag sporadiskt som fritidshus. Tillkommer kostnad för elektricitet, sotning och försäkring.

Energideklaration

Ej utförd

Byggnad

Stojby 1:15
Äganderätt

Byggnadssätt

1947
Trä
Trä
Direkt verkande el
Självdrag

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

6152m2

Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Stojby GA:6 ändamål: Vägar


Förmån: Officialservitut Väg, 07-GÅR-218.1
Gemensamhetsanläggning: Växjö Stojby GA:6 ändamål: Vägar

Förening

Pantbrev / inteckningar

46/823
10.000 kr
10.000 kr

Det finns totalt 1 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 10.000 kr.

Renoveringar

•t2020 Nytt kök och elskåp
•t2019 Nya golv samt målning av väggar i sovrummen och hall i gäststugan/lillstugan
•t2019 Ny varmvattenberedare i lillstugan
•t2018 Terassen i båthuset tak, väggar, öppen spis och dörrar ommålade
•t2018 Lillstugan ommålad utvändigt
•t2016 Nytt avlopp i enlighet med kommunens krav

Internet

Vatten/avlopp

Kommunalt/enskilt sommarvatten, Enskilt avlopp (septic tank).

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Stojby Södergård 7

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring