Gasslanda Piparegård 1

Möjligheternas Gård med stall, verkstad & maskinhall i Gasslanda nära Växjö

Visa på karta

Utgångspris: 7 500 000 kr

Högsta bud: 0 kr

7 500 000 kr

13 december

00.00 - 00.00

Boka visning

19 december

00.00 - 00.00

Boka visning

Extra kontakt

Johan Isaksson

072-4024233

0470-739096

johan@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

I natursköna Gasslanda nära Växjö, strax utanför Sandsbro, ligger den välskötta och fint renoverade gården Piparegård omgiven av 8 ha åkrar och betesmark.

Flera ekonomibyggnader bidrar till gårdens funktionalitet. Här finns maskinhall och verkstad för den egna företagaren eller den bilintresserade. Verkstaden är isolerad och värms upp med luftvärmepump.

Här finns också ett lösdriftsstall som inrymmer en större uppmurad box och två boxar i stalldelen. Här finns ridbana med belysning och vackra ridvägar i omgivningen.

Ekonomibyggnader har plats för hö och halm, maskiner, bilar eller annat.

Bostadshuset är modernt utformat med flera sällskapsrum, ett rejält kök med kamin, fina detaljer och ett nytt stort exklusivt helkaklat badrum med tvättrumsdel som färdigställdes 2023. För fest och vardag finns den underbara vinterträdgården med det angränsande SPA-badet

Enskilt vatten och avlopp med trekammarbrunn med infiltration (2013), jordvärmeanläggning (ny värmepump 2022).

På gården finns goda förutsättningar att uppfylla dina drömmar och få en extraordinär vardag och fritid. För den naturintresserade finns del i samfällt fiske i sjön Innaren. För bra värmeekonomi finns jordvärme (Ny värmepump 2022) och FTX-system (från- och tillluftsventilation med värmeåtervinning). Fiber, larm, centraldammsugare, robotgräsklippare.

Allmän beskrivning av interiören

Entréplan:
Stentrappa med svart räcke tar dig upp till den överbyggda amerikanska verandan i söderläge med vitt träräcke, infravärme och skjutdörrspartier. Här passar det utmärkt att grilla en god bit mat och samtidigt njuta av lugnet och den inramade miljön med grönskande pampiga ekar.

Från verandan tar du dig in i huset genom de vackra pardörrarna eller till den magnifika vinterträdgården genom skjutdörren längre bort till vänster. I hallen möts du av ett klassiskt schackmönstrat golv med golvvärme (vatten- eller el) i vitt och svart i vintage-stil.

Intill ligger det platsbyggda lantliga köket med massivt nyslipat ekgolv, stenbänkskivor, induktionshäll, kyl- & frys i rostfritt, skafferi och en trivsam vedspis. I köket finns även en braskamin.

Från köket når du vinterträdgården med det intilliggande SPA-badet. Här möts du av stora högkvalitativa skjutpartier från Viljandi, polerat betonggolv med vattenburen golvvärme. Rummet har svalkande luftkonditionering, växtbelysning, infällda spotlights och exklusiva infällda högtalare i taket. Här finns gott om plats för bekväma sittgrupper och du har möjlighet att skapa din egen medelhavsoas med exotiska citrusväxter och olivträd.

I anslutning till köket och vinterträdgården ligger det nyanlagda (2023) exklusiva badrummet med den angränsande tvättstugan – kaklade golv och väggar i stilren grå nyans – vägghängd toalett, infälld elegant regndusch med golvränna i modern designavloppslösning, tvättmaskin och torktumlare (Miele), tvättbänk. I tvättstugan finns även en praktisk avskild del (helkaklad) på ca 2,5 kvm som kan användas till olika slag av förvaring.

På entréplan finns ytterligare två rum och ett modernt gäst wc med kakel, klinker, golvvärme el och vatten, handdukstork och paxfläkt.

Övervåning:
På övervåningen möts du av en stor möblerbar hall/allrum i ljusa nyanser, med golvvärme och infällda uplights och fina ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna som vetter ut mot söder. De stilfulla höga golvlisterna och de fritt hängande balkarna i taket matchar rummet väl och den svalkande luftkonditioneringen kan komma väl till pass under årets varma dagar.

Från hallen har du tillgång till de tre sovrummen. Sovrum master med dubbla walk in closet och frihängande balkar och volym upp i nock. Det andra sovrummet har vackra detaljer som har egen trappa ned till toalett/tvättstugan på entréplan. Det tredje sovrummet är rymligt med bra förvaring och hög takhöjd.

På övervåningen finns också den helkaklade toaletten med golvvärme, vägghängd wc, handdukstork, dubbla fläktar, bubbelbadkar, takdusch. Den uppmurade praktiska duschväggen med glasblock passar väl in rummet och de frihängande balkarna i taket med de infällda spotlightsen ger ett elegant intryck.

Ekonomibyggnader:
På tomten finns också flera ekonomibyggnader som bidrar till gårdens funktionalitet och charm. Här finns lösdriftsstall med en större uppmurad box och 2 boxar i stalldelen. För den egna företagaren eller hobbyfixaren finns verkstaden med takskjutport. Verkstaden är isolerad och uppvärmd med luftvärmepump. Pelarlyften i verkstaden kan, om intresse finns, köpas loss separat.

Det finns också en oisolerad maskinhall som kan användas till förvaring av maskiner, bilar, husvagnar etc. Maskinhallen är utrustad med en motordriven takskjutport och den gjutna plattan är förberedd för vattenburen golvvärme.

Överlåtelsebesiktning med indikativ radonmätning inom godkänt gränsvärde och uppmätning av area utförd 2023-10-12.

Allmänt:
Gårdsby socken ligger ca 1 mil nordöst om universitetsstaden Växjö, mitt i Småland. Med stadsdelen Sandsbro och byar som Gårdsby, Stojby, Tveta, Kråkenäs och sjöar som Innaren och Toftasjön. Gårdsby socken är en del av kommunen som växer snabbast just nu. Här finns skog, sjöar, öppna landskap, levande landsbygd, skola, dagis och affärer,

Denna gård erbjuder en unik möjlighet att bo i en magnifik och välskött egendom omgiven av naturskön miljö och flexibiliteten är stor för hur gården kan användas.

Välkommen på visning!

Fakta

Adress

Gasslanda Piparegård 1
35592
Växjö
Gårdsby/Sandsbro
Gårdsby

Allmänt om området

Gårdsby socken ligger ca 1 mil nordöst om universitetsstaden Växjö, mitt i Småland. Med orter som Sandsbro, Gårdsby, Stojby, Tveta, Kråkenäs och sjöar som Innaren och Toftasjön. Gårdsby socken är en del av kommunen som växer snabbast just nu! Gårdsby församling hade en kraftig ökning av sin folkmängd 2004 med 188 personer. I socknen bodde 3177 personer vid nyår, varav i Sandsbro 2423 st. Här finns skog, sjöar, öppna landskap, levande landsbygd, skola, dagis och affärer, m m. Gårdsby socken är en mycket fin plats att bo Gårdsby socken ligger ca 1 mil nordöst om universitetsstaden Växjö, mitt i Småland.på!

Storlek

Ekonomi

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark på lantbruk
450 000 kr
Småhusbyggnad på lantbruk
1 539 000 kr
1935
Betesmark
145 000 kr
Åkermark
218 000 kr
Ekonomibyggnad
191 000 kr

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

60 341 kr
Kostnad för försäkring tillkommer. Ny värmepump okt-22. Elkostnaden från 1 jan 2023 till 31 aug 2023 har varit 21 339 kr (7656 kWh).

Energideklaration

Utförd
2023-10-13
C
81

Byggnad

Gasslanda 3:3
Äganderätt

Byggnadssätt

Huvudbyggnad

Småhusbyggnad på lantbruk
1 ½ plan
1905
7
294
56 746 kr
3 595 kr
60 341 kr
Trä
Trä
Trä
Takpannor
3-glasfönster
Värmepump
Försäkringskostnad tillkommer. Ny värmepump okt-22. Elkostnaden från 1 jan 2023 till 31 aug 2023 har varit 21 339 kr (7656 kWh).

Ekonomibyggnader

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980
Area 414 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

Mark

Betesmark
Areal: 4 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.
Åkermark
Areal: 3 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande.

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Gasslanda GA:1, Samfällighet: Växjö Gasslanda FS:2, Samfällighet: Växjö Gasslanda S:1


Last: Officialservitut Väg, 0780K-04/8.1
Fornlämning (3 st)
Last: Officialservitut Väg, 0780K-04/8.1
Gemensamhetsanläggning: Växjö Gasslanda GA:1, Samfällighet: Växjö Gasslanda FS:2, Samfällighet: Växjö Gasslanda S:1

Förening

Pantbrev / inteckningar

04/5801
1.105.000 kr
1.105.000 kr
04/18569
100.000 kr
1.205.000 kr
11/5879
400.000 kr
1.605.000 kr

Det finns totalt 3 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 1.605.000 kr.

Renoveringar

Internet

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Gasslanda Piparegård 1

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring