Idylliskt boende med sjötomt

Vinterstavägen 6. Visa på karta

Utgångspris: 6 595 000 kr

Välkommen till en idyllisk 1920-talsvilla med grönskande trädgård samt egen sjötomt med tillhörande båthus och badplats vid Helgasjöns strand.

Friliggande villa
6 595 000 kr
1927
1628 kvm
170 kvm
5

27 augusti

16.45 - 17.45

Boka visning

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Lennart Wikström

0707599804

0470-73 90 93

lennart@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning


Redan vid den vackra stenlagda gången mot huvudentrén skapas en hembonad känsla. När vi tar de tre trappstegen upp mot entrén och öppnar dubbeldörrarna med
tidstypisk gul nyans kliver vi in i ljus hall med hatthylla och en braskamin.
Fortsätter vi rakt fram finner vi husets samlingsplats – köket. Rummet har en lantlig känsla med ljusa skåpsluckor som pryder kökets två långsidor, vitt kakel samt nyslipat golv av björkparkett. Köket är utrustat med kyl och frys (Husqvarna), induktionsspishäll (Siemens), fläkt (ny),
diskmaskin (Bosch) samt väl tilltagna arbetsytor. Tack vare det vackra burspråket finns det gott om plats för ett matbord där hela familjen kan samlas. Här avnjuts måltider med utsikt över den grönskande trädgården. En bevarad murstock som tornar upp sig mot vardagsrummet ger rustik känsla i rummet.
Från köket når vi husets groventré/tvättstuga, här finns goda avhängningsmöjligheter, teknikskåp samt
tvättmaskin (Miele), torktumlare (Miele) och diskho. Via
ytterdörren är det endast ett fåtal meter till garage och uppfart, vilket underlättar för vardagsbruk.
När vi åter passerar köket finns en öppning mot det rymliga vardagsrummet med plats för flera möbelgrupper. En vacker öppen spis sprider mysstämning i hela rummet. Från vardagsrummet kan vi kliva genom de helglasade dubbeldörrarna ut på den stora altanen. Här finns bland annat plats för grill och matbord.
Möjligheten att även under årets kallare månader vara nära naturen löses genom en glasveranda med golvvärme. I detta rum kan stämningsfulla middagar avnjutas med nära och kära. Ett vikdörrsparti gör att en av kortsidorna kan öppnas upp mot altanen.
På entréplanet finner vi även ett sovrum/kontor i
behagliga jordnära toner. Längts med väggen finns
garderober. På vår väg mot trappan passerar vi
entréplanets wc. Om vi tar trappan nedåt kommer vi till en mat- och vinkällare med hyllor för förvaring. Här finns även vatten och avlopp.
Vi tar den svängda trappan med arbetade trädetaljer till övervåningen som har sluttande tak med synliga bjälkar. Ljuset strålar in i hallen via två takfönster. På detta
våningsplan finns tre sovrum.
Till höger finns det största sovrummet som går i dova gröna toner, har skjutdörrsgarderob och kakelugn
(ej användbar). Villans balkong nås härifrån och går
utmärkt att möblera med mysiga loungemöbler. Storleken på de två andra sovrummen är väl tilltagna och gör det möjligt att möblera med säng och skrivbord/soffa. Ett av sovrummen har en användbar kakelugn.
Våningsplanet erbjuder även ett helkaklat badrum med vägghängd wc, kommod, skåp, dusch och badkar. För att underlätta förvaring finns det en förrådsdel på
övervåningen.
Från en av husets fyra ingångar är det enkelt att ta oss ut till den gröna trädgården – ett boende med genomgående närhet till naturen. Genom trädgårdens lummiga träd kan vi avnjuta egenplockad frukt (päron, äpple och persika). Det finns även ett dubbelgarage, förråd och friggebod i trädgården.
Tomten har ett sjönära läge, vilket tillvaratas på bästa sätt. Till fastigheten hör en sjötomt med eget båthus vid Helgasjöns strand. Båthuset är byggt i lärkträ med
sedumtak och har en elektrisk båtlift. Längst med huset går en brygga där långa sommardagar kan spenderas. För den badsugna finns det en trappa ner i Helgasjön.

Vinterstavägen 6 – Ett idylliskt boende med närhet till naturens grönska.

Fakta

Adress

Vinterstavägen 6
352 50
Växjö
Öjaby/Helgasjön
Öjaby

Storlek

1
5
170 m2

Ekonomi

2018

Driftskostnader

15500 kr
22000 kr
7800 kr
500 kr
47900 kr
Tillkommer kostnad för försäkring. Beräknat elförbrukning ca 12 000 kw/h och 17,5 Mw/h fjärrvärme. Garage uppvärmt på vinter (el)

Energideklaration

Byggnad

Öjaby 9:8
Äganderätt
Båthus, garage och friggebod.

Byggnadssätt

1 ½ plan m sadeltak, liten källare
1927
Stående träpanel
Trästomme med råspont och gipsskiva
Allmogefönster 2-glas med superisolerglas
Tegel
Torpargrund
Fjärrvärme
Mekanisk frånluft och självdrag

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

1628m2
Tomtarea 1 628 m² (friköpt).

Servitut

Officialservitut Bad-Och Båtplats

Officialservitut Väg
(1999-03-04)
Officialservitut Bad-Och Båtplats

Renoveringar

2004

Internet

Fiber
Fiber

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Vinterstavägen 6

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring