Villa Ekbacken - Renoverat sekelskifte vid Helgasjön

Öjabyvägen 60. Visa på karta

Utgångspris: 7 775 000 kr

Stort sekelskifteshus renoverat till toppskick med utsikt över Helgasjön. Möjlighet till brygga och båtplats.

Friliggande villa
7 775 000 kr
1898
2207 kvm
236 kvm
8

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontaktperson

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Vackra villa Ekbacken är ett stort sekelskifteshus som från början var ett sommarboende åt domprosten, och som nu har renoverats till toppskick. Stora sällskapsytor, högt i tak, vackra golv i trä och marmor och stora spröjsade fönster med fantastiskt ljusflöde och utsikt över Helgasjön. Möjlighet till brygga och båtplats. Till fastigheten hör en väg ner till Helgasjön och även ca 20 meter strandremsa.

Rumsbeskrivning: Välkommen till denna vackra sekelskiftesvilla som byggdes i slutet av 1800-talet. Elegant placerat på första parkett mot Helgasjön. Huset har genomgått en omfattande och varsam renovering där ägarna har lagt stor vikt vid varje detalj och materialval för att passa husets själ. Genom eleganta dubbeldörrar med ljusinsläpp ovanför nås den stora och centralt placerade hallen. Golvet i Carrarra-marmor har värme och härifrån nås flera av villans rum.

Rakt fram möter ett sällskapsrum med öppen spis och väggar som pryds av tapet från Ralph Lauren. Stora fönster samt utgång till den klassiska glasade verandan med utsikt mot sjön. På golvet löper ett vitvaxat trägolv från sällskapsrummet till de intilliggande rummen i fil. På ena sidan finns biblioteket med rörspis och på den andra matsalen som ligger i anslutning till köket.

Köket med inredning från Ballingslöv är trivsamt och rejält utrustat med italienska vitvaror från Lofra samt original spis från Aga. På golvet finns Carrara-marmor med värme, bänkskiva i svart granit och eleganta detaljer i guldfärg. Utrustningen består av vinkyl, fläkt, spis, diskmaskin, kyl och frys med ismaskin. I taket lyser spotligts. Köket kan också nås via egen groventré från villans gavel.

På våningsplanet finns även ett kontor/sovrum i anslutning till hallen och ett helkaklat badrum. Badrummet har vita väggar och Carrara-marmor på golvet (golvvärme). Utrustat med dusch med glasväggar och takmunstycke, vägghängd WC och kommod. Blandare från Tapwell.

Liten hall med svängd trappa leder upp till villans övervåning. Här väntar ett stort sällskapsrum med utgång till den inglasade öververandan med en fantastisk utsikt över närområdet och Helgasjön.

På våningsplanet finns fyra rejäla rum varav 3 sovrum, alla med vackert trägolv och tre av rummen har eldstäder. I master bedroom har nuvarande ägare restaurerat timmerväggarna i original från 1895.

Övervåningens badrum har ingång från såväl den övre hallen och master bedroom. Även detta badrum har helkaklat med golvvärme och får generöst ljusinsläpp från flera fönster. Utrustat med spotlights i tak, dubbla tvättställ, vägghängd WC, inbyggd dusch med takmunstycke och badkar. I rummet finns en vacker kakelugn och praktiskt tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk.

På övervåningen finns också en gäst-WC och flera sidoförråd/garderober som ger gott om förvaringsutrymme. Fönster och öppna takstolar.

Under en del av huset finns källare med separat ingång från utsidan.

Fakta

Adress

Öjabyvägen 60
352 73
Växjö
Öjaby
Öjaby

Storlek

4
8
236 m2
14 m2

Ekonomi

2018
1740000 kr
1279000 kr

Taxering

Driftskostnader

Kontakta mäklaren om driftskostnad

Energideklaration

Byggnad

Öjaby 4:5
Äganderätt


El finns neddraget till båthuset. Vatten uppdraget för bevattning med sjövatten. Ej använt av nuvarande ägare. Källare under del av huset. förråd under veranda.

Byggnadssätt

1 ½ plan med liten källare
1898
Trä
Timmer
Trä
Målad plåt
Vittinge tegeltak
Granit
Fjärrvärme
Självdrag

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

2207m2
Tomtarea 2207 m² (friköpt) enligt säljarens uppgift.

Trädgårdstomten ramas in av staket med stolpar i granit och grind i smide. Tomten pryds av vackra gamla lövträd, häckar och har utsikt över sjön. Väg och litet område vid Helgasjön tillhör fastigheten. På området nere vid sjön finns en mindre sjöbod.

Servitut

Avtalsservitut Ledning Mm Last båtplats för 4:7 och 4:24
Avtalsservitut Ledning Mm
Avtalsservitut Ledning Mm Last båtplats för 4:7 och 4:24

Pantbrev / inteckningar

D-2017-00542292:2
4.095.000 kr
4.095.000 kr

Det finns totalt 1 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 4.095.000 kr.

Renoveringar

1930

Internet

Fiber

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Öjabyvägen 60

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring