Centrumnära villa ritad av Jörgen Egmose

Karlavägen 24. Visa på karta

Utgångspris: 5 495 000 kr

Centrumnära tegelvilla ritad av den danska arkitekten Jörgen Egmose med bland annat inomhuspool och fyra till fem sovrum.

Friliggande villa
5 495 000 kr
1968
767 kvm
224 kvm
8

Inga visningar inbokade just nu.

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Lennart Wikström

0707599804

0470-73 90 93

lennart@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Välkommen till denna centralt belägna fastighet med flertalet unika detaljer från slutet av 60-talet. Tegelvillan är ritad av den danska arkitekten Jörgen Egmose och har flertalet påkostade materialval i som t.ex. koppar på utvändiga stuprör och plåtarbeten. Ett bekvämt boende för familjen med bland annat bergvärme, trädgård och uteplats i söderläge, garage, inomhuspool och stora sällskapsytor för familj och vänner. Ett centralt boende i lugnt kvarter med gångavstånd till Växjö Centrum. Insynsskyddad trädgård i söderläge med bland annat utespa och uteplats med markiser i solsäkert söderläge. Denna gediget byggda och unika tegelvilla har varit i samma familj sedan byggnation 1968, vilket borgar för trivsel.

Planlösning: Välkommen till denna centralt belägna fastighet med flertalet unika detaljer från slutet av 60-talet. Tegelvillan är ritad av den danska arkitekten Jörgen Egmose och har flertalet påkostade materialval i som t.ex. koppar på utvändiga stuprör och plåtarbeten. Ett bekvämt boende för familjen med bland annat bergvärme, trädgård och uteplats i söderläge, garage, inomhuspool och stora sällskapsytor för familj och vänner. Ett centralt boende i lugnt kvarter med gångavstånd till Växjö Centrum. Insynsskyddad trädgård i söderläge med bland annat utespa och uteplats med markiser i solsäkert söderläge. Denna gediget byggda och unika tegelvilla har varit i samma familj sedan byggnation 1968, vilket borgar för trivsel.

Entréplan
Välkomnande hall med ljust klinkergolv och avhängningsmöjligheter.

Till höger finns ett sovrum med förvaringsmöjligheter i form av garderober.

Tv-rum i samband med vardagsrum.

Badrummet går i ljusa kulörer och är utrustat med badkar, wc, handfat och bidé.

Köket från Kvänum (2001) har skåpsluckor i massiv ek, rostfria vitvaror och mörka stenbänkskivor. Köket är utrustat med kyl/frys (Samsung), diskmaskin i arbetshöjd (Miele), fläkt (Gaggenau) och dubbla inbyggda ugnar (Miele).

Vardagsrummet med tre rum i fil har parkettgolv och en stämningsgivande öppen spis med keddyinsats. Intill vardagsrummet finns även ett matsalsrum som idag används som biljardrum, men passar även perfekt som matsalsrum vid bjudningar.

Relaxavdelningen på entréplanet har bland annat inomhuspool, biosalong, omklädningsrum, dusch och bastu. I anslutning till relaxen finns ett utespa i privat läge. Idag används relaxavdelningen som biosalong och umgängesytor, man kan däremot återskapa poolytan till pool igen. Här nås även villans uteplats och trädgård via Hajompartier. På golvet ligger Höganäsklinkergolv med golvvärme. Uteplatsen i form av trädäck har även markiser.

Tvättstuga med skåpsförvaring är utrustad med tvättmaskin (Miele), torktumlare (Miele) och torkskåp (Miele).

Groventré med avhängningsmöjligheter och gäst wc.

Övervåning
På övre planet finns ett allrum med takkupa vilket gör rummet ljust och rymligt. Här finns även tre sovrum och gott om förvaringsmöjligheter i garderober. På detta plan ligger ett enhetligt ekparkettgolv.

Badrummet på detta plan har plastmatta på golv och kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med wc, dubbla handfat och duschhörna.

Källarplan
I källaren finns gott om plats för förvaring och maskinrum till inomhuspoolen.

På framsidan finns en plattsatt garageuppfart med plats för flertalet bilar och garage med plats för en bil. Utespa i skyddat läge i villans trädgård i söderläge. Extra kyl/frys finns i garaget. Robotgräsklippare.

Fakta

Adress

Karlavägen 24
352 33
Växjö
Skogslyckan

Storlek

4
8
224 m2
55 m2

Ekonomi

2018
2490000 kr
1032000 kr

Taxering

Driftskostnader

30505 kr
11845 kr
5401 kr
49856 kr
Driftkostnaden är beräknad på en person i hushållet. Kostnader för sotning och försäkring tillkommer.

Energideklaration

Utförd
2019-10-21
C

Byggnad

Sköldbucklan 13
Äganderätt
2001
Kvänumkök
Poolutbyggnad
Vågmaskin/cover mm
Bergvärme
Framsida med mur och stenläggning
Trädäck
Markiser
Delar av staketet
Tvättrum med tvätt/torktumlare/torkskåp
Liten toalett undervåning
Toalett/dusch övervåning

2006
Spa med cover
Keddy kassett

2012
Nya fönster
Poolgolv/biosalong

2014
Diskmaskin

2015
Kyl/frys
Utvändig ommålning av tegel och trä

2019
Installation av två fuktstyrda fläktar i badrum
Åtgärdat sönderrostat plåtarbete kring en genomgång expansionskärl

Byggnadssätt

1 1/2-plans hus med delvis källare
1968
Trä/tegel
Trä/betong (gjutet valv)
Isolerglas
Betongpannor Takpapp
Krypgrund/källare
Bergvärme (2001)
Självdrag, Mekanisk till & frånluft i poolrum

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

Garage samt plattsatt garageuppfart.
767m2
Uppvuxen tomt i söderläge med bland annat äppelträd och flaggstång.
Trädeck i söderläge med markiser.

Servitut

Tomtindelning (1964-04-02) Stadsplan (1963-02-26)

Pantbrev / inteckningar

99/8470
700.000 kr
700.000 kr

Det finns totalt 1 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 700.000 kr.

Renoveringar

Internet

Fiber via Wexnet
Fiber via Wexnet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Karlavägen 24

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring