Exklusivt boende - sjötomt

Stjärnviksvägen 22. Visa på karta

Utgångspris: 5 350 000 kr

Souterrängvilla med panoramafönster mot Tävelsåssjön, ca 15 minuters bilväg söder om Växjö. Högklassigt boende byggt av Trivselhus.

Friliggande villa
5 350 000 kr
2007
1904 kvm
156 kvm
5

7 april

16.30 - 17.30

Boka visning

Extra kontaktperson

Lennart Wikström

0707599804

0470-73 90 93

lennart@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Souterrängvilla med panoramafönster mot Tävelsåssjön, ca 15 minuters bilväg söder om Växjö. Högklassigt boende byggt av Trivselhus. Enastående sjöutsikt och tomt med egen sandstrand och båtplats. Stort dubbelgarage med förråd. Jordvärme.

Rumsbeskrivning: Välkommen till ett högklassigt boende på strandtomt med påkostade stensättningar och egen liten badvik. Huset är smakfullt designat att passa tomten i två plan med stora fönster mot vattnet som skapar ljus i hela huset. Byggt av far och son Sternerfors på uppdrag av Trivselhus, genomgående i kvalitetsmaterial och golvvärme i hela huset.

Dubbeldörrar från SnickarPer leder in till den stora entréhallen har praktiskt grått klinkergolv innanför dörrarna. I anslutning till hallen finns plats att hänga av ytterkläderna i separat kapprum och mittemot en mindre gäst-WC.

Du slås direkt av det fantastiska ljusinsläppet i huset och den enastående vyn som glaspartiet mot sjön erbjuder. Den stora entréhallen fungerar väl att möblera som allrum med plats att samlas framför täljstenskaminen som sprider extra värme och trivsel. En klädkammare tar hand om förvaringsbehoven. Ryggåstaket och dimbara spotlights skapar rymd.

En elegant ektrappa leder ner till vardagsrummet med utgång till den stensatta uteplatsen och sjösidan. Rummet ligger nersänkt, takhöjden och panoramafönstren mot sjön skapar hela husets karaktär.

Till vänster om entrén finns köket. Matplatsen har utsikt mot sjön och du kan ta med dig kaffekoppen ut på balkongen med markis. Inredningen från Ballingslöv är både platseffektiv och stilig med inbyggda spotlights i vitrinskåpen. Ekfanérdetaljer står snyggt mot den vita inredningen och det varmröda kaklet. Köket är komplett utrustat med vitvaror av hög klass från Siemens. Här finns integrerad diskmaskin, hel kyl och frys samt varmluftsugn, micro och spishäll för matlagningen.

På båda sidor om entrén ligger husets sovrum och badrum. Ett av sovrummen är idag inrett som TV-rum, avskilt från entrén med skjutdörrar. Huvudsovrummet är en riktig dröm med svalt läge och utgång till balkong med utsikt över sjön. Generösa garderober och en egen klädkammare löser förvaringsbehovet.

Det stora helkaklade badrummet håller högsta klass och är inrett med dusch, dubbla kommoder i ek, WC och handdukstork (badrumsinredning från Miller). Det är förberett för bubbelbadkar för den som önskar.

Tvättstuga/groventré med plats för värmepump och centraldammsugare. Här finns tvättvask, förvaringsutrymmen samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Övrigt
Gott om extra förvaringsutrymme på vinden.

Pantbrev 4 930 000 kr.

Lamellgardiner och exklusiva persienner. Utebelysning på fasaden och i trädgården.

Fakta

Adress

Stjärnviksvägen 22
35595
Växjö
Tävelsås
Tävelsås

Storlek

0
5
156 m2

Ekonomi

2018
2076000 kr
903000 kr

Taxering

Driftskostnader

Energideklaration

Utförd
2016-11-25
B

Byggnad

Stjärnvik 17:7
Äganderätt
Förråd, isolerat i anslutning till garaget. Extra förråd under balkongen på husets sida.

Byggnadssätt

1 ½-plans etagehus
2007
Puts (enstegs)
Trä
3-glasfönster
Trä
Betongpannor
Platta på mark
Jordvärme, täljstenskamin, luftvärmepump

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

Rejält dubbelgarage med plats för mycket förvaring.
1904m2
Sluttningstomt, sjötomt, sjöutsikt, strandtomt och
Tomtarea 1 904 m² (friköpt). Enastående tomt med högt läge och utsikt över Tävelsåssjön, egen sandstrand. Trädgårdstomt med sol hela dagen, ståtliga björkar och trädgårdsland.

Västerläget ger en ny färgsprakande solnedgång att njuta av varje kväll. En mäktig stentrappa och prydliga stensättningar i etager leder ner till sjön från huset.
Husets vackra ljusinsläpp maximeras genom att baksidans hörnor har varsin balkong, där du finner sol eller skugga hela dagen. På baksidan finns också en solig stensatt uteplats med välplacerade insynsskydd.

Servitut

Last: Avtalsservitut: Ledning, 07-IM1-71/5808.1
Avtalsservitut Ledning
Stadsplan Detaljplan
Last: Avtalsservitut: Ledning, 07-IM1-71/5808.1

Pantbrev / inteckningar

D-2017-00101069:3
4.930.000 kr
4.930.000 kr

Det finns totalt 1 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 4.930.000 kr.

Renoveringar

Internet

Förberett för fiber, tomrör.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Stjärnviksvägen 22

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring