Skidsvängen 21

Attraktiv villa vid Toftasjön

Visa på karta

Utgångspris: 7 995 000 kr

Budgivning pågår

Friliggande villa
7 995 000 kr
2011
761 kvm
198 kvm
8

Inga visningar inbokade just nu.

Budgivning pågår

Extra kontakt

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

hanna@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Exklusivt läge på Sandsbrohöjden med fantastisk utsikt över Toftasjön och omnejd. Villa i två plan (198 Kvm) med stora sällskapsytor i en inspirerande miljö, 4-6 sovrum, 2 helkaklade badrum och dubbelgarage (används som vardagsingång). Hemmakontor med egen ingång. Till fastigheten ingår båtplats 21 (nybyggd båtbrygga med Y bommar). Fjärrvärme och fiber

Den arkitektritade villan har sjöutsikt mot Toftasjön som leder in i Helgasjön, stor takterrass, vinterbonat uterum samt möjlighet till sex sovrum, vilka även passar väl som kontor eller TV-rum. Arkitektens målsättning med huset var att ta till vara på utsikten mot norr och solen i söder. - Detta har resulterat i ett hus med nästan runt om utsikt. Gäster som stiger in i huset uppfattar omedelbart dessa kvaliteter med rymden och ljuset. Till huset hör en designad och lättskött trädgårdstomt med flera underbara uteplatser och terrasser med soligt läge och utsikt över Toftasjön. Nedanför huset ligger ängen, bastun, badplats och båtplats. Sandsbro badplats är en badplats som har fin sandstrand och lång badbrygga som passar mycket bra för barn. Bredvid Sandsbro badplats ligger Sandsbro båtklubb där ägarna förnärvarande äger en båtplats. Ägarens barn älskar att gå dit för att bryggfiska och ibland tar familjen med frukost /fika ner dit och metar abborre. Möjlighet att överta båtplatsen. Nybyggd F-6 skola ett stenkast bort.
Välkomna på visning till en Sandsbroidyll,

Välkommen till Skidsvängen 21 i attraktiva Sandsbro med enastående sjöutsikt. Den arkitektritade villan på hela 198kvm har sjöutsikt mot Toftasjön som leder in i Helgasjön, stor takterrass och påkostat uterum i vinkel. I denna unika och välskötta villa finns gott om plats för den stora familjen med fyra sovrum på övreplan och två sovrum på nederplan, stora sällskapsytor på båda plan och härliga uteplatser. På skidsvängen bor du på lugn gata med Toftasjön som granne, gångavstånd till skola, barnomsorg, golfbana, bad och båtplats samt Fyllerydskogen.

Vi välkomnas till entréplanet med en trevlig öppen planlösning som möjliggör ett socialt boende. I taket finns spotlights och golvet bär mörkgrå klinker. Entrén ansluter direkt till nedervåningens öppna planlösning mellan kök och vardagsrum. På golvet ligger italienskt pastorelligolv i grått utförande som förbinder hall och kök. Under trappan hittar vi smart förvaring. Till vänster om hallen når vi ett stilrent Marbodalkök med högblanka vita luckor, vitvaror i rostfritt stål och mosaikklädda väggar. Köket har en väl tilltagen köksö i vinkel med en vacker stenskiva som mynnar ut i ett vattenfall på ena gaveln. Köksön har flera sittplatser och en lyxig vinkyl. Vid matplats och vardagsrum övergår golvbeklädnaden till ekparkett medan fönster längst med hela rummet ger ett inbjudande härligt ljus. Matplatsen har som stora delar av huset en rogivande utsikt genom stora fönster mot den lummiga trädgården. Vardagsrummet är vältilltaget med gott om ytor att umgås på. En exklusiv vit kakelkamin sprider värme och en hemtrevlig känsla på våningsplanet. Vardagsrum och matplats har dubbeldörrar i glas som leder oss ut till det exklusiva inglasade uterummet i vinkel som har stora glas partier med skjutdörrar av kvalitet märket Schuco där man enkelt tar sig ut till trädgården eller varför inte bubbelpoolen eller grillen? Tack vare formen på rummet möjliggör det plats för både stort matbord och bekväma soffgrupper.

På nedervåningen finns två sovrum i fil med parkettgolv och härlig takhöjd. Ett av rummen har egen ingång och passar bra som kontor, walk in closet, barnrum eller gästrum - möjligheterna är stora och valet är ert. Våningsplanet har ett stilrent helkaklat badrum med mörkt klinkergolv och vitt kakel, ett högt beläget fönster minskar insynen. Här finns en dusch med vikväggar i glas, wc, spegel med belysning samt vit kommod med handfatet placerat på en mörk granitskiva. Tvättstugan är separerad från badrummet och har vita väggar och golvet pryds av mörkt klinkergolv. Här finns flera hyllplan, stor bänkyta, tvättho, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Tvättstugan är strategiskt belagt med anslutande varmförråd samt förbindelse till det stora garaget.

Vi tar oss längst trappan till övervåningen med ett trivsamt ljusinsläpp, trevlig takhöjd och fantastisk sjöutsikt. De stora allrummet har fönsterpartier från golv till tak som get en ansenlig utsikt över Toftasjön och de bakomliggande skogslandskapen. Detta rum har plats för både soffa och TV. Våningsplanet har fyra sovrum, samtliga med utgång till villans signifikanta takterrass. Terrassen har en slående utsikt mot Toftasjön och sol i flera väderstreck. Terrassen är rymlig med plats för större sällskap att umgås i avslappnande loungemöbler. Badrummet är rymligt och påkostat med grå italienska klinkerplattor på golvet som sträcker sig längs med östra väggen och bildar en fondvägg, resten av badrummet är i vitt kakel. Här finns bubbelbadkar, platsbyggd glasvägg och bakom den två takduschar, stor kommod med dubbla handfat från Svedbergs, spegel med inbyggda lampor samt wc från Gustavsberg och handdukstork.

Villan är sammanbyggd med garaget, vilket ger en lyxig möjlighet att kliva direkt från bilen och in i det varma hemmet. Garaget har två fjärrstyrda portar och mäter hela 40 kvm vilket ger plats för två bilar och stora förvaringsmöjligheter. Garaget är uppvärmt och isolerat och utanför det finns en stilren helgjuten betonguppfart med plats för ytterligare fyra bilar.

Till huset hör en designad och lättskött trädgårds tomt med flera underbara uteplatser och terrasser i olika sollägen. Trädäcket går längs med tomten i etage, vilket ger en avskärmad känsla från resten av omgivningen. Här finns en spa del med nedsänkt bubbelpool och utedusch som erbjuder en nedvarvande stund under bar himmel. På östra delen finns en barnavdelning med inbyggd sandlåda och cykelställ. I trädgården finns också ett utekök och stor platsbyggd soffa, vilket passar utmärkt i tider som dessa när utomhusaktiviteter uppmuntras. Trädgården ger möjlighet till uteplatser i olika sollägen, såväl för frukost och lunch, sol och bad, lek och skoj, relax och spa samt för stora middagar som kan avslutas med marshmallows grillning vid eldstaden. Till fastigheten inkluderats även en robotgräsklippare för grönytorna. Nedanför huset ligger ängen, bastun, badplats och båtplats.

Samfällighet
Fastigheten ingår i en samfällighet med bastu och brygga vid sjön som ägs gemensamt av alla fastigheter på Sandsbrohöjden. Bastun har ny privat brygga och plats för 8-10 bastande personer och passar perfekt för att värma sig efter ett svalkande bad eller varför inte bada isvak.


Omgivning
Sandsbro badplats ligger närbeläget och har en fin sandstrand och barnvänlig badbrygga, här ligger även Sandsbro båtklubb. Fylleryds naturreservat med trevliga motionsstråk ligger bara upp för backen. Där finns Glasrikets Golfklubb som erbjuder något för alla nivåer, både en 18-hålsbana, sex hål med bubbla tees pay and play-bana, en familjevänlig fotbollsgolf och restaurang när hungern smyger sig på. För den som vill träna på svingen finns en driving range och golfshop. Sandsbro Skola (F-6) och förskolor ligger på gångavstånd. Norremarks handelsområde med Ica Kvantum, Stora Coop, apotek, Systembolaget, restauranger, två gym, trampolinpark och två padelanläggningar ligger på behagligt avstånd. Skidsvängen 21 har ett fantastiskt läge i attraktiva, natursköna och barnvänliga Sandsbro.

Fakta

Adress

Skidsvängen 21
35249
Växjö
Sandsbrohöjden
Gårdsby

Storlek

6
8
198 m2
70 m2

Ekonomi

2018
3578000 kr
769000 kr

Taxering

Småhusmark
769000 kr
Småhusbyggnad
3578000 kr
2011

Driftskostnader

17146 kr
22457 kr
6500 kr
300 kr
2550 kr
48953 kr
I driftskostnad el ingår laddhybrid (BMW X5) samt uppvärmning av utespa som används året runt. Sotning och villa/hemförsäkring tillkommer.

Energideklaration

Utförd
2021-04-26
C

Byggnad

Bindningen 6
Äganderätt

Byggnadssätt

2 plan
2011
Puts och trä
Trä
3-glasfönster
Trä
Bandtäckt aluzink
Betong
Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

761m2

Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Gårdsby-Tofta GA:4 ändamål: Kvartersanläggning, Samfällighet: Växjö Gårdsby-Tofta S:4
Detaljplan
Gemensamhetsanläggning: Växjö Gårdsby-Tofta GA:4 ändamål: Kvartersanläggning, Samfällighet: Växjö Gårdsby-Tofta S:4

Förening

Pantbrev / inteckningar

10/16440
3.800.000 kr
3.800.000 kr
11/10534
150.000 kr
3.950.000 kr
13/14706
300.000 kr
4.250.000 kr
D-2015-00133698:1
250.000 kr
4.500.000 kr

Det finns totalt 4 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 4.500.000 kr.

Renoveringar

Internet

Fiber

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Skidsvängen 21

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring