Stavstigen 4

Designvilla med sjöutsikt och lyx

Visa på karta

Utgångspris: 7 795 000 kr

Friliggande villa
7 795 000 kr
2007
851 kvm
175 kvm
5

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Välkommen till ett modernt och lyxigt boende ritat av mångfaldigt prisbelönte arkitekten Henrik Wibroe (f.n stadsarkitekt i Växjö) med tre sovrum, stora sociala ytor med högt i tak, härlig sjöutsikt samt uteplatser med nya altangolv i alla väderstreck. Trädgården ligger i en sluttning, varpå hus och trädgård är skickligt anpassat för att optimera utsikt, rum och uteplatser. Nybyggt garage med gråputsfasad och sedumtak för att diskret smälta in i miljön. Villan har vitpigmenterade ekgolv i det uppdaterade HTH köket, samt golvvärme i hela huset. Magnifik utsikt över Toftasjön i det stora vardagsrummet som har en ny eldstad. Tomten ligger vid en återvändsgränd i ett barnvänligt område i Sandsbro. Här finns närhet till både Toftasjöns badplats där tillgång till bastu finns samt Helgasjöns badplats, trevliga motionsstråk i Fyllerydsskogen, Glasrikets Golfklubb, fotbollsplaner, Sandsbro skola (F-6) och flera förskolor.

Vi välkomnas till entréplanet med en trevlig öppen planlösning som möjliggör ett socialt boende. I taket finns spotlights och vitpigmenterade ekgolv och klinkergolv i entrén. Till höger finns två vita garderober och till vänster en tvättstuga som döljs bakom en skjutdörr. Tvättstugan har mörkgrått klinkergolv, tvättmaskin och torktumlare (Bosch), vita skåp, grå bänkskiva, tvättho och grått klinkergolv.

Köket ligger i vinkel och skärmar av matplats och vardagsrum med en praktisk köksö. Köksön (HTH) med ny skiva i bambu har fyra sittplatser och bra förvaring. Köket har liksom stora delar av huset en roingivande utsikt genom stora fönster mot den lummiga trädgården och Toftasjön. I köket finns vita skåpsluckor, mörkt klinkergolv, ny diskbänk med silestone, kylskåp, ny frys, micro, ugn, integrerad diskmaskin och induktionsspis med inbyggd fläkt.

Vardagsrum och matplats har dubbeldörrar i glas som leder oss ut till en nygjord uteplats, vilken är perfekt för grillning eller utefrukost under sommaren. Detta våningsplan har ett mörkt helkaklat badrum med dusch, wc, kommod och handdukstork.

En kort trappa leder oss till ett mer privat etage med två sovrum och badrum. Sovrummen har högt i tak, två fönster samt vita garderober med skåp och utdragslådor. Det finns gott om utrymme för både säng och bord. Ett stort helkaklat elegant badrum med badkar, dusch, wc, lyxig kommod i samt handdukstork.

Mellan sovrummen ligger en hall med takfönster som sprider ljus till flera våningsplan. Från hallen finns utgång till den stora altanen (ny trall) som sträcker sig längst med hela husets baksida. Altanen har flera uteplatser, både i solläge och behaglig skugga under varmare dagar. Tack vare att köket är närbeläget passar det fint att hålla middagar här. Det finns även ett utekök med vatten samt plats för grill.

Det översta planet har en vidsträckt och formidabel utsikt mot sjön och den harmoniska skogen som skiftar i höstens vackra nyanser i bakgrunden. På detta våningsplan finns ett stort allrum med stora glaspartier och utgång mot takterrassen. Terrassen är rymlig med plats för större sällskap att umgås i avslappnande loungemöbler. Den har räcke i glas för att optimera den vackra utsikten och svart skiffergolv som passar väl in med husets gråa exteriör. Terrassen kan nås från såväl allrummet som från en trappa med glasräcke som leder oss till altanen. På översta planet finns också ett sovrum med en exklusiv känsla. Det nås genom pardörrar från allrummet och har sjöutsikt från sängen. Sovrummet har en rymlig, inredd walk in closet.

En stenlagd uppfart med nybyggt garage samt carport med spotlights ger ett praktfullt intryck från gatan. Framsidan har smakfull trädgårdsbelysning. Trädgården löper längst med huset och har flera dekorativa träd, däribland klotlönn och silverpäronträd samt en avenbokshäck som gör tomten insynsskyddad. Här finns även ett förråd som är nuvarande ägare har isolerat vilket ger möjligheter till nya användningsområden kanske ett hemmakontor? .Stavstigen 4 är ett boende för er som vill bo i ett modernt och socialt hem med naturnära känsla.

Fakta

Adress

Stavstigen 4
35249
Växjö
Sandsbro
Gårdsby

Storlek

5
3
175 m2

Ekonomi

2021
2 477 000 kr
838 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
838 000 kr
Småhusbyggnad
2 477 000 kr
2007

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

16 513 kr
10 885 kr
4 500 kr
300 kr
2 692 kr
34 890 kr
Tillkommer kostnad för försäkring och sotning

Energideklaration

Utförd
2020-10-23
119
C

Byggnad

Skidstaven 2
Äganderätt

Byggnadssätt

2007
Fibercementskiva
Trä/betong
Isolerglasfönster
Bandtäckt plåt
Fjärrvärme
Mekanisk frånluft, tilluftsventiler i fönster

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

851m2
Tomtarea 851 m² (friköpt).

Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Gårdsby-Tofta GA:4 ändamål: Kvartersanläggning, Samfällighet: Växjö Gårdsby-Tofta S:4
Detaljplan
Gemensamhetsanläggning: Växjö Gårdsby-Tofta GA:4 ändamål: Kvartersanläggning, Samfällighet: Växjö Gårdsby-Tofta S:4

Förening

Pantbrev / inteckningar

06/15076
3.060.000 kr
3.060.000 kr
06/15077
540.000 kr
3.600.000 kr
D-2021-00001257:2
320.000 kr
3.920.000 kr

Det finns totalt 3 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 3.920.000 kr.

Renoveringar

2021/22
Nytt garage (650 000kr)
Gjutit trappa (50 000 kr)
Altan baksida (förstärkning under däcket och framdragning för pool)
Nya tralldäck runt huset inkusive framsida
Nytt Staket mot grannen (Stavstigen 2)
Förråd isolerat & elinstallation
Invändigt
Ny bänkskiva kök - marmor granit
Ny spishäll & diskho
Tagit bort fläkten och rören i köket och nytt fönster (mer ljus och utsikt i köket) genom att sätta in induktionshäll med inbyggd fläkt.
Byggt köksö
Ny bänk i hallen och vinkyl samt bänk under trappan
Nytt trappräcke
Alla ekgolv slipade och vitpigmenterde
Målat om alla sovrummen
Byggt inredning i gardedrob
Badrum: ny marmorskiva, handfat och armatur
Tagit bort vägg på övervåning och satt in fönster och braskamin (dvs bättre sjöutsikt).
Luftvärmepump (med snygg design möjlighet att byta tyg)
Nytt yalemanlås och kamera
Fiber installerat

Internet

Fiber

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Stavstigen 4

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring