Andvägen 3

Renoverad villa med energiklass B!

Visa på karta

Utgångspris: 4 595 000 kr

Friliggande villa
4 595 000 kr
1965
1513 kvm
163 kvm
6

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Välkommen till familjevänliga Högstorp, närmare bestämt Andvägen 3. Ett enplanshus med källare där du erbjuds generösa ytor med stort allrum i öppen planlösning mot bostadens självklara mittpunkt - det mingelvänliga vardagsrummet och köket. Bostaden erbjuder inte mindre än fem sovrum på entréplan, två allrum fördelat på två plan, inglasat uterum samt en rymlig trädgård. Fjärrvärme och fiber samt energiklass B.

Vi blickar ut över den hemtrevliga verandan vi möts av när vi stiger upp för trapporna som välkomnar oss vid huset. Det är en varm sommardag mitt i juli och solen har tittat fram. Här finns utrymme att duka upp till en trevlig fika vid en loungegrupp i och med att verandan ligger i söderläge.

Vi tar oss in i huset och möts av en nyrenoverad, modern hall. Ljusgrå väggar möter de svarta klinkerplattorna som snyggt bryter av mot ekparketten som slingrar sig vidare på hela entréplan. Praktiska inbyggda garderober med skjutdörrar och spegelglas täcker förvaringsbehovet men även en eventuell hatthylla och byrå ryms. Här är minsta lilla detalj planerad där den svarta spröjsen på garderobens spegeldörrar ska matcha med såväl dörren som golvet.

Det går inte att låta bli att låta blicken pendla mellan att bestämma sig var vi ska gå härnäst. Rakt fram möter vi trappan som leder ner till källarplan. Ovanför finns en enorm yta att hänga upp en riktig eye catching tavla som kommer fånga varenda gästs ögon som kommer på besök.

Vi rör oss mot vänster där vardagsrum och kök är placerat. Rummet har stora ytor och erbjuder både en matsalsdel samt en sittdel för stora möblemang som en soffgrupp. Stora fönster sträcker sig längst ena väggen och skapar ett vackert ljusinsläpp till bostaden. Under de varmare dagarna går det att dra för gardiner som enkelt fästs i skenorna i taket - medan de kallare månaderna sprakar från elden i braskaminen.

HTH-köket är stort och sträcker sig längst flertalet väggar och bildar ett U-format kök. Det är modernt med vitvaror som kyl och frys, induktionshäll, ugn och micro från Siemens, köksfläkt från Thermex (2022) och en upphöjd integrerad diskmaskin från Electrolux. Vita köksluckor med rostfria handtag möter en mörk bänkskiva i ek. På väggarna finner vi ljusgrått kakel med extra förvaring i form av två glasskåp samt en praktisk hylla. Belysningen sköts genom stilrena spotlights placerade i taket. Från köket finns en altandörr som leder ut till det inglasade uterummet i nordostläge. En grå heltäckningsmatta vilar på marken och längst väggen sträcker sig fönster i tre väderstreck. Här finns plats för stora middagar med nära och kära där det ryms både en loungegrupp och ett middagsbord. Ett glasparti med skjutdörrar öppnar sedan upp ut mot altandäcket med platsbyggt utekök och plats för grill, solstolar samt andra stora möblemang och växter. Från trädäcket finns möjlighet till såväl sol- som skugglägen under stora delar av de varma sommardagarna.

I anslutning till vardagsrummet ligger det första av fem sovrum, detta är mer avskilt och har tre garderober. Samtliga sovrum är ljusa och har gott om plats för en dubbelsäng, alternativt en säng och skrivbord. Det ligger ytterligare två sovrum i ursprungshuset, med två garderober i vardera rum. Från hallen har vi fria siktlinjer genom husets utbyggnad och tar oss härifrån de två trappstegen ner till två sovrum. I utbyggnaden, byggd 2014-2015 ligger behaglig golvvärme och i det största sovrummet löper tre skjutdörrsgarderober längs ena väggen och i det andra sovrummet finns tre garderober.

Entréplanet erbjuder dessutom ett helkaklat badrum med vita väggar och mörkt golv med elburen golvvärme. Badrummet är utrustat med takdusch, WC, kommod i harmoniska naturtoner, spegelskåp med infälld belysning samt vattenburen handdukstork. Det finns därutöver en mindre vitmålad WC.

Vi tar trappan ner till det delvis inredda källarplanet. Här finns ett stort allrum med vitmålade väggar, trägolv med underliggande fiberduk och platonmatta. Rummet passar utmärkt som TV-rum, tonårsavdelning eller ett hobbyrum. I källaren ligger tre rum i fil, samtliga har mörkt klinkergolv. Det första rummet kan användas som torkrum och har vita skåp, perfekt för förvaring av skrymmande lakan och handdukar. Några steg in når vi tvättstugan, utrustad med tvättho, tvättmaskin och torktumlare (Siemens) och i nästa rum möter vi husets lugna potentiella spaavdelning med badkar, dusch och handdukstork. Här finns även ett mindre förråd, i nuläget används det för vinterförvaring av dynor till utemöbler.

Resterande delar av källaren är i dagsläget oinredda med stora förrådsutrymmen och plats för ved. Dessa utrymmen är möjliga att anpassa efter familjens behov, i nuläget används ett av rummen som snickarverkstad. En separat källaringång leder oss till husets gavel och vidare mot trädgården. Den privata baksidan är inbäddad i en grön oas under sommartid med stora träd som horisont. Här finns gott om utrymme för familjens önskemål och drömmar. Förutsättningar finns för ett framtida hockeyproffs att träna slagskott eller varför inte en kubbturnering medan grillen värms upp, när kompisgänget samlas? Framsidan av trädgården erbjuder sol under stora delar av dagen och på verandan är det mysigt att krypa upp och njuta av en eftermiddagsfika eller en trevlig bok. I carporten finns det plats för två bilar och på den stenlagda uppfarten finns ytterligare tre bilplatser.

Boarea ca 163 kvadratmeter, biarea ca 125 kvadratmeter enligt uppgift från säljare samt atemp-mätning vid energideklaration. Boarea 113 kvadratmeter, biarea 106 kvadratmeter enligt taxeringsinformationen. Eftersom dessa uppgifter skiljer sig uppmanas köpare att göra en egen areamätning, om det anses vara av vikt för dem.

På Trafikverkets hemsida kan du läsa mer om kommande ombyggnation av väg 25. Enligt denna information kommer en cykelväg och lokal väg byggas närmast fastigheten och väg 25 kommer flyttas längre bort än nuvarande genomfart.
https://www.trafikverket.se/vara-projekt/projekt-i-kronobergs-lan/vag-25-osterleden-i-vaxjo-ny-trafikplats-vid-fagraback/

Högstorp har närhet till både förskola och skolor för alla åldrar. Det erbjuds smidiga kommunikationsmöjligheter genom cykel, buss och bil till centrum (ca 2 km) och handelsplatser. Hemköp och Preem finns närbeläget. Samtidigt ligger Fylleryds Naturreservat med flera motionsspår, Åbo IP med fem fotbollsplaner samt Glasrikets golfklubb närbeläget.

Fakta

Adress

Andvägen 3
35242
Växjö
Högstorp
Växjö domkyrkodistrikt

Storlek

6
5
163 m2
125 m2

Ekonomi

2021
1 556 000 kr
972 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
972 000 kr
Småhusbyggnad
1 556 000 kr
1965

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

20 320 kr
17 900 kr
7 280 kr
539 kr
2 700 kr
50 539 kr
150 kr/månad för fiberanslutning. Sotning utförs årligen, senast 8/4-22.

I driftkostnaderna och elförbrukningen ingår laddning av en elbil.

Energideklaration

Utförd
2022-07-01
B

Byggnad

Vitsippan 2
Äganderätt
Carport

Byggnadssätt

1-planshus med källare
1965
Tegel och trä
Lättbetong, trä
Isolerglasfönster
Betongpannor på sadeltak
Källare och betongplatta m isolering och golvvärme
Fjärrvärme, braskamin
Mekanisk till- och frånluft

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

Carport med plats för två bilar, stenlagd uppfart med plats för ytterligare tre bilar.
1513m2
Veranda på framsida med eftermiddags- och kvällssol. Trädäck på baksidan med möjlighet till såväl sol som skugga under varma sommardagar.

Servitut

Tomtindelning Stadsplan

Förening

Pantbrev / inteckningar

06/3305
1.316.300 kr
1.316.300 kr
07/3195
363.700 kr
1.680.000 kr
13/8573
41.250 kr
1.721.250 kr
13/17144
120.000 kr
1.841.250 kr
D-2015-00311371:1
1.044.000 kr
2.885.250 kr
D-2017-00302326:1
129.000 kr
3.014.250 kr

Det finns totalt 6 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 3.014.250 kr.

Renoveringar

2013:
-Installation fiber (Wexnet)
-Renovering badrum markplan (kakel, klinker, elvärmeslingor i golv, handdukstork (vattenburen), nya vitvaror)
- Hall markplan (klinker, räcke källartrappa, spegelsjutdörrar)
- Installation Contura braskamin vardagsrum markplan
- Installation jordfelsbrytare

2013-2015:
- Nya ytskick bef byggnad markplan (ekparkett, tapeter, tak i två mindre sovrum inkl nya garderober)

2014:
- Helrenovering/ombyggnad kök (luckor, stommar, vitvaror, induktionshäll, fläkt)
- Byte av ytterdörr hall markplan

2014-2015:
- Vinkelutbyggnad inkl dubbel carport och veranda framsida
Nybygge: Gjuten platta med vattenburen golvvärme, installation av fasadbelysning inkl astronomiskt ur.

2015:
- Stensättning uppfart
- Källarplan allrum (målade väggar, trägolv på golv lagt med fiberduk och platonmatta.

2016:
- Altan baksida (rivning av liten altan för bygge av större)

2017
- Tvättstuga/badrum källarplan (klinker, kakel i badrumsdelen, nya avlopp, installation av dusch, handfat, handdukstork, element och badkar (TM + TT från 2014)

2018:
- Altan baksida (bygge av grillplats)
- Källartrappa (nytt utskick, eksteg)
- Markplan, hall, kök, vardagsrum (ommålning, installation fönsterbelysning vardagsrum)
- Målning fasad framsida

2019:
- Innertak markplan (målat paneltak genomgående kök, hall och vardagsrum).
2019: Staket mot öster (mot granne Andvägen 5) samt avgränsande staket med grindar båda sidor av huset

2022:
- Målning fasad baksida

PÅGÅENDE
- Staket mot öster (mot granne Vildgåsvägen)

Internet

Fiber via Wexnet
Fiber via Wexnet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Andvägen 3

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring