Löpanäsvägen 53

Välskött villa med stor trädgård

Visa på karta

Utgångspris: 1 695 000 kr

Friliggande villa
1 695 000 kr
1971
2142 kvm
105 kvm
5

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

hanna@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning


Välkommen till ett välskött enplanshus med källare och stor lättskött trädgård (robotgräsklippare ingår) med utbredda möjligheter. Huset har tre sovrum på entréplan och ett stort vardagsrum som kan öppnas upp mot köket. Källaren är delvis inredd med potential att utveckla efter dina behov, där det i dagsläget finns mycket plats för förvaring. Huset har fiber via Wexnet, bergvärme och energiklass C!

Hallen har grått klinkergolv som övergår i en ekparkett. Till höger leder en glasdörr oss in till det rymliga vardagsrummet där fyra fönster bidrar till en ljus och hemtrevlig känsla. I dagsläget finns det plats för både soffgrupper och matsalsbord och för den som önskar en öppen planlösning finns möjlighet att öppna upp till köket och kapacitet att göra ytterligare ett sovrum.

Köket renoverades 2012-2013 med vita skåp, lådor och skafferi som högskåp vilka ger goda förvaringsutrymmen. Bänkskivan går i svart och harmonierar med det mörkgråa kaklet. Köket är utrustat med diskmaskin (Asko 2020 med fem års garanti), kyl och frys (Electrolux 2021), induktionsspis med ugn (Electrolux) och fläkt. I källaren finns en frysbox som ingår i köpet. Köket har två fönster och en glasdörr ut till uterummet i söderläge.

Med plats för både soffgrupp och matsalsbord blir uterummet den självklara samlingspunkten under vår, sommar och höst. Väggarna pryds av vit liggande panel och mexitegel medan golvet går i en ljus nyans. Mot trädgårdens lugna baksida löper ett skjutbart fönsterparti, barnen kan leka i trädgården medan grillmiddagen förbereds och dukas upp i uterummet.

Samtliga tre sovrum har garderober och ljusa väggar. Två sovrum är nymålade (september 2022), i det största finns det rum för dubbelsäng men fungerar även utmärkt som ett barnrum med både säng, soffa och skrivbord. De andra sovrummen vetter mot trädgården på baksidan av huset. Det ena har ekparkettgolv och en altandörr ut till en stenlagd potentiell frukostmatplats. Om familjen har behov av det finns möjlighet att göra ytterligare ett sovrum på entréplanet. Mellan de tre nuvarande sovrummen finns en garderob.

Badrummet renoverades ca 2012 och har vita väggar, grått golv och är utrustat med wc, stor vit kommod med ovanliggande spegel och infälld belysning, dusch med rökfärgade dörrar samt två vita högskåp och ett vägghängt skåp. Mellan köket och badrummet finns ett städskåp.

Den vita trappan leder ner till källarplanets L-formade allrum med fem källarfönster som ger ljus till rummet. Vid den vita tegelväggen finns en gammal Husqvarna-spis med Keddyinsats som under årets kalla månader sprider en trivsam värme. I rummet finns det plats för både TV med soffgrupp och gästavdelning med anslutande wc.

Tvättstugan har en tvättmaskin (Bosch), tvättställ och en mangel (ingår) samt ett anslutande rymligt torkrum.

I den oinredda delen av källaren finns ett kombinerat pannrum, för bergvärmepumpen och vedförråd. Det finns en stor garderob med hyllor längs två väggar samt dubbla matkällare: en som har använts för mat och en för dricka och köksutrustning. Därutöver har källaren ett hobbyrum och en källarentré som tidigare har använts som förråd.

Trädgården är stor och lättskött eftersom robotgräsklipparen (Robomow) ingår i köpet. På baksidan skapas en harmonisk stämning med skogen som kuliss och har gott om plats för dina behov. Idag finns en kompost i skogsbrynet och ett trädgårdsförråd. Garaget har elektrisk port och plats för en bil och cyklar. Garageuppfarten är asfalterad och ger plats för flera bilar.

Löpanäsvägen 53 i Rottne ligger i ett lugnt område med stort utbud av service lättillgängligt. Nyrenoverade Söraby skola (F-6) och förskolor ligger drygt en kilometer bort. Sporthallen, tennisklubben och fotbollsplaner finns närbeläget. Badplatsen i sjön Innaren finns en kort cykeltur bort. ICA, vårdcentral och tandläkare ligger inom en kilometer. Till Växjö centrum är det 2 mil.

Fakta

Adress

Löpanäsvägen 53
36330
Växjö
Rottne
Söraby

Storlek

5
3
105 m2
105 m2

Ekonomi

2021
1078000 kr
312000 kr

Taxering

Småhusmark
312000 kr
Småhusbyggnad
1078000 kr
1971

Driftskostnader

18000 kr
5000 kr
550 kr
2700 kr
26250 kr
I kostnaden för uppvärmningen är hushållselen inkluderad. Driftskostnad är individuell och varierar över tid från en ägare till en annan. Köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar. Uppgifterna om driftskostnaden bygger på beräknade kostnader med 1 person i hushållet, det har bott 2 personer i hushållet under halva 2021.

Energideklaration

Utförd
2022-09-13
C

Byggnad

Löpanäs 5:55
Äganderätt
Garage med plats för en bil.
Trädgårdsförråd.

Byggnadssätt

1-plan med källare
1971
Kalksandsten och träpanel
Trä
2-glas
Betongpannor
Källare
Bergvärmepump - vattenburet system
Självdrag

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

Garage samt lång asfalterad uppfart
2142m2

Servitut

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Förening

Pantbrev / inteckningar

70/1121
86.200 kr
86.200 kr
70/1123
21.800 kr
108.000 kr
70/1125
10.900 kr
118.900 kr

Det finns totalt 3 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 118.900 kr.

Renoveringar

Internet

Fiber via Wexnet
Fiber via Wexnet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Löpanäsvägen 53

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring