Yasjövägen 1

Prisvinnande arkitektur med sjöutsikt

Visa på karta

Utgångspris: 6 975 000 kr

Friliggande villa
6 975 000 kr
2007
3047 kvm
155 kvm
4

27 november

10.00 - 10.45

Boka visning

Vänligen kontakta Peter Åkesson Tel 0704956142 e-post peter@a-maklare.se

Extra kontakt

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

hanna@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

De prisbelönta husen vid Yasjön saknar motstycke i Växjö! Trähusen smälter ihop med med det småländska skogslandskapet – utsikten med solnedgång över Yasjön är enastående. Interiört överraskar huset med sitt moderna och innovativa uttryck utan att tappa i känsla av värme och trivsel. Stora fönsterpartier löper längs med hela huskroppen ut mot Yasjön och den omkringliggande naturen. En hel längsgående träterass mot sjön i västerläge gör att naturen känns ständigt närvarande. Här finns 3 sovrum, kök och allrum i öppen planlösning. Huset har låga driftskostnader – bergvärme samt eget vatten och avlopp i samfällighet. Fiberkabel indraget och bredbandsuttag finns i samtliga rum.

Huset, ritat av Wibroe Arkitekter, har en spännande och praktisk planlösning, byggt i ett enda sammanhållet plan med tillhörande carport samt varm- och kallförråd.
Inredning och färgsättning är valt med stor känsla och omsorg. Materialvalen är moderna med genomgående ekparkett. Golvvärme genomgående. Mycket stilrent praktiskt med takspotlights utmed passagerna mot sovavdelningarna. Takspotlights även i kök, WC och hall. Dekorativ fasadbelysning på utsidan.

ALLRUM OCH KÖK
Allrummet närmast sjön är husets naturliga centrum. Det har en fantastisk rymd och takhöjd med stora glaspartier som ger en slående utsikt ut mot sjön. Här kan du njuta av sjöutsikten och värmen från täljstenskaminen (Contura). Allrum och kök är skapade i en öppen planlösning för ett modernt boende med matplats, köksö med bardel och plats för soffgrupp. Det är som gjort för matlagning i glada vänners lag och här finns plats för många gäster, såväl inne som ute. Från allrummet når du trädäcket som har västerläge. Höga synliga träpelare, hämtade från den intilliggande skogen, bär upp taket i allrummet samt löper längs trädäcket på utsidan.
Köket ett Ballingslöv med praktiska, självstängande lådor i stilren design. Det är utrustat med inbyggnadsugn (Husqvarna), mikrovågsugn (Husqvarna), induktionshäll och fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i rostfritt (Samsung, 2021). Ett charmigt köksfönster ger utsikt över tomten. Köksön fungerar som avdelare mot allrummet och har, förutom matlagningsmöjligheter, plats för barstolar.
I entrén finns garderober till höger som döljer ytterkläderna elegant. På golvet ligger ett vackert klinkergolv.

SOVRUM
I vardera änden av huset hittar vi sovrummen. Till vänster om entrén ligger två sovrum varav det ena har en utgång till trädäcket. Här finns en separat helkaklad WC med kommod från Ballingslöv och dusch med infällbara glasväggar. I det intilliggande tvättrummet finns torktumlare och tvättmaskin (Bosch, 2021) samt tvättvask och förvaringsmöjligheter i inredning från Ballingslöv. Tvättrummet har utgång (groventré). Till höger bortom kök och allrum ligger ytterligare ett stort sovrum med utgång till trädäcket. Här finns ett stort badrum med badkar, dusch med infällbara glasväggar, handdukstork, kommod och WC. På golv och väggar syns stora kakelplattor i exklusivt utförande.

Fiber finns indraget. Bredbandsuttag i samtliga rum.

Fantastisk naturtomt med stora berghällar och en vacker, av expertis, anlagd plantering på huset framsida. Till vänster om huset uppe på en av berghällarna med vidsträckt utsikt över sjön finns ett vackert litet lusthus. Till höger om huset har vi carport och med kall- och varmförråd. I områdets samfällighet finns sandstrand med gemensam brygga, hopptorn, bastu, grillplats och eka.

Fakta

Adress

Yasjövägen 1
35592
Växjö
Yasjön/Sandsbro
Gårdsby

Storlek

4
3
155 m2
12 m2

Ekonomi

2021
1893000 kr
469000 kr

Taxering

Småhusmark
469000 kr
Småhusbyggnad
1893000 kr
2007

Driftskostnader

4000 kr
2700 kr
6700 kr
VA kostnader (vatten och avlopp) ingår i väg/samfällighets avgift (4 000 kr). Hushållsel och uppvärmning (Bergvärme) med total förbrukning på 13700 kw/år (obs ej inlagd kostnad för förbrukningen om 13 700 kw/h. Sotning och villa/hemförsäkring tillkommer.

Energideklaration

Utförd
2022-09-23
D

Byggnad

Gårdsby 6:29
Äganderätt

Byggnadssätt

1 plan
2007
Trä
Trä
Isolerglasfönster
Trä
Papp
Plintgrund
Bergvärme och braskamin
Mekanisk frånluft

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

3047m2

Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Gårdsby GA:8 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Kvartersanläggning, Bad och/eller båtanläggning, Samfällighet: Växjö Gårdsby S:2
Detaljplan
Gemensamhetsanläggning: Växjö Gårdsby GA:8 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Kvartersanläggning, Bad och/eller båtanläggning, Samfällighet: Växjö Gårdsby S:2

Förening

Pantbrev / inteckningar

12/11325
465.000 kr
465.000 kr

Det finns totalt 1 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 465.000 kr.

Renoveringar

Internet

Fiber

Vatten/avlopp

Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Yasjövägen 1

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring