Öjabyvägen 26A

Sjösidan i Öjaby

Visa på karta

Utgångspris: 6 995 000 kr

Välkommen till ett drömboende i herrgårdsstil

Friliggande villa
6 995 000 kr
1935
890 kvm
246 kvm
9

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Välkommen till ett drömboende i herrgårdsstil med en mycket påkostad och inbjudande inne- och utemiljö. Solceller och fjärrvärme borgar för bra driftskostnader. Huset är genomtänkt och har en ståtlig stil. Drömmer ni om ett exklusivt boende där både miljö samt närhet till staden, skola och serviceutbud är av vikt så är Öjabyvägen 26 A något för er. Stockholmsbaserade stylisten Elisabeth Thörncrantz har väglett renovering och inredning med ett magiskt resultat. Den exklusiva utemiljön har Anna Linddahl arkitektur och Växjö Trädgårdsdesign, Johanna Erlandsson skapat.


De nuvarande ägarnas målsättning var ett ombonat, välkomnade hem, med flera sällskapsytor. Stilen ägarna har valt är hotellkänsla men personligt. Materialval skulle passa den gamla stilen som finns i huset. Allt från lister, socklar och färgval. Låga driftskostnader med fjärrvärme och solceller är också en viktig komponent för att framtidssäkra boendet.
Ljussättning har också varit en prioritet för att skapa en behaglig känsla kvällstid. Samtliga ljuspunkter på nedervåningen är energi/led effektiva och styrs via Plejd appen där du sätter din personliga ljusstyrka/scenarion med dimmer via Plejd. Homestyling, inspiration, färgsättning och belysning har Elisabeth Thörncrantz, Mera Rum Homestyling stått för. Mångårig erfarenhet från inredning och ljussättning, som lyssnar in kundens smak och vision.

Vi välkomnas in till en häpnadsväckande foajé med 3,5 m i takhöjd, ljust och pampigt med vackert svart/vitt klinkergolv (vattenburen golvvärme) och utsikt över trädgård. De många fönstren skapar en utekänsla med kontrast till färgvalet på väggar. Ledspottar i fönstersmygen skapar en inbjudande atmosfär i rummet kvällstid. Genom dubbeldörrarna i glas tar man sig enkelt ut i trädgården. Från foajén går en halvtrappa upp till entréplanet och når ett rum som idag används som bibliotek. Biblioteket med eldstaden och den platsbyggda bokhyllan är den perfekta platsen för rogivande stunder. Ledspottar i fönstersmygen och belysning i bokhyllan som är dimbar ger ett behagligt rum för återhämtning med en bra bok och en kopp kaffe. Från biblioteket går vi genom de vackra dubbeldörrarna och in till ett vardagsrum. Detta rymliga rum har mosaikparkettgolv och en trevlig utsikt över trädgården och sjön. Vackra lister i taket inger en lantlig känsla. I detta rum finns tre dubbelfönster som ger ett omfattande ljusinsläpp. Ett rum i centrum av huset där det finns plats för stora sällskap att umgås.

Vardagsrummet med sin öppna planlösning till matplatsen och köket är den naturliga umgängesytan. I anslutning ligger köket som är praktiskt inrett med goda förvaringsmöjligheter. Här finns spishäll, fläkt, kyl (2019), frys (2019), ugn och diskho. Om extra förvaring efterfrågas så finns en passage mot vardagsrummet med skåpsluckor samt en matkällare. Vid husets stora renovering så behölls delen där det gamla matförrådet fanns, detta utrymme förkortar idag vägen från entrén till köket, vilket kan underlätta när man ska bära tunga kassar.

Masterbedroom har inspiration av hotellkänsla. Där det mörka färgvalet är lugnade och den dolda belysningen skapar en rymd i rummet. Platsbyggd stor garderob med inbyggd ledbelysning. Via passagen i anslutning till Masterbedroom ligger det en skön heltäckningsmatta på golvet och vitmålad träpanel på väggarna. Här är det ny gipsat försänkt innertak och dimbara led spotlights.

Via hallen kommer du vidare till det tidlösa fräscha badrummet som går i grafiska färger. Duschväggar i härdat glas och ett rymligt badkar inbjuder till ett skumbad för att glömma bort vardagen för en stund. Värmegolv med vattenburen värme för ett behagligt inneklimat som torkar upp golvet och håller det varmt. Ny fuktstyrd ventilationsfläkt invändigt med stormskydd utvändigt insatt i samband med den stora renoveringen. Spotlights i tak utbytta till led och för att kunna styras genom Plejd.

På entréplan finns också en lyxig och inbjudande walk-in-closet med gott om förvaring och med samma heltäckningsmatta som intilliggande hall/passage. Den har har platsbyggd inredning med ledbelysning och spotlights i taket. Specialbeställd tapet på väggen med guldmålade vägglister samt en förhöjd vitmålad golvsockel.

Trappan till övervåningen har vackra vitmålade trappsteg i ek som med dess bredd inger en lyxig känsla. När vi når det övre planet välkomnas vi till en öppen hall. I hallen finns ett förråd till vänster och rakt fram ligger ett stort sovrum. Det finns ytterliggare två sovrum på övervåningen. Dessa rum har två fönster, ett av dem har garderober och fiskbensparkett medan det andra har parkettgolv. Tack vare rummens rymlighet möjliggör det flera alternativa möbleringsmöjligheter. På övervåningen finns också två sällskapsrum i fil varav det ena har ett vackert stavparkettgolv i ek och en öppen spis.


Det bakre sällskapsrummet har fina fönster och balkongdörr ger en rofylld utsikt mot Helgasjön. På den rymliga balkongen kan man njuta av den vackra vyn. Längst in till vänster finner vi ett stort sovrum med bred parkett, fönster mot trädgårdens baksida samt en walk in closet med goda förvaringsmöjligheter. Detta våningsplan har en wc med dusch, wc, kommod med skåp samt vägghängda skåp. Golvet bär en grå badrumsmatta och på väggarna ljust kakel.

Från garaget med 3,5 meters takhöjd och plats för bil/båt tar man sig in till huset via groventrén där vi finner en inredd klädkammare.

Källarvåning
Källarvåningen nås från två ställen inomhus därtill finns det också en separat utgång mot framsidan. Det finns en rymlig helkaklad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Här finner vi förutom matkällaren också rum som kan användas som hobbyrum, verkstad, förråd eller vinkällare.

Utemiljö
Säljarnas vision för husets baksida mot sjön var att det skulle vara deras egen privata oas, grönskande, ombonad, inbjudande med plats för både avskildhet och gått om plats för umgänge. Det stora trädäcket med utsikt över sjön är i direkt anslutning till köket. Vill man laga maten utomhus finns ett utekök som ligger intill det inglasade uterummet. Uterummet med sina 26 kvm går utmärkt att nyttja även då det är höst eller senvinter med en enkel infravärmare.
Bevattningen av alla växter och träd är helautomatisk och styrs av soltimmar, temperatur och nederbörd. Den sköter sig själv om man vill vara borta ett längre tag. Belysningen av hela baksidan styrs via Plejd (mobil app) och schemalägg efter solens ner och uppgång, eller efter eget tycke. Från trädäcket går breda trappsteg ner till den nedre delen av den fantastiska utemiljön. Stensättningen kontrasterar fint mot träet, cortemlådorna, pergolan och spabadet. Det inglasade uterummet kröner fint utemiljön och är verkligen något att längta till.

Fakta

Adress

Öjabyvägen 26A
35273
Växjö
Öjaby
Öjaby

Allmänt om området

Storlek

9
4
246 m2
110 m2

Ekonomi

2021
2 821 000 kr
1 251 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
1 251 000 kr
Småhusbyggnad
2 821 000 kr
1943

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

19 421 kr
7 989 kr
6 876 kr
2 720 kr
37 006 kr
Fjärrvärme 21.287 Mw/h Elförbrukning 11096 kw'/h Solceller bidrar med ca 11096 kw/h

Energideklaration

Utförd
2019-11-15
104
D

Byggnad

Enhörningen 13
Äganderätt
Grund - Källare, betongplatta på mark (underliggande cellplast)

Byggnadssätt

2-planshus med källare
1935
Stående träpanel
Trä
Isolerglasfönster med spröjs
Betongpannor, falsad plåt
Källare, betongplatta på mark (cellplast)
Fjärrvärme, braskassett och öppen spis (solceller är installerat).
Självdrag

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

890m2
Tomtarea 890 m² (friköpt).

Servitut

Last: Officialservitut Väg, 07-ÖJB-711.1
Ändring Av Detaljplan (2001-03-21) Byggnadsplan (1938-08-18)
Last: Officialservitut Väg, 07-ÖJB-711.1

Förening

Pantbrev / inteckningar

D-2020-00260402:2
3.115.000 kr
3.115.000 kr
D-2021-00118774:1
217.000 kr
3.332.000 kr

Det finns totalt 2 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 3.332.000 kr.

Renoveringar

2013 tillbyggt
2020-2022 invändig renovering Öjabyvägen 26a specifikation och kostnader.

Samtliga väggar, lister, socklar och trappor är renoverade, kompletterade och nymålade. Samtliga trägolv på nedervåningen är slipade och mörkfärgade med oljevax. Helt nytt golv i biblioteket och hallen. Slipat och behandlat.
Platsbyggd bokhylla med belysning i biblioteket. Nytt inbyggt vitrinskåp med ledbelysning i kökspassagen.
Alla vitvaror i köket är utbytta, spishäll, försänkt diskho, kran i mässing, diskmaskin, kyl och frys.
Renoverade köksluckor/lådor med nya italienska beslag i mässing, ny bänkskiva i sten komposit. Ny marmorklinkers i köket som stänkskydd.
Köksvägg och vägg mellan matplats och vardagsrum är borttagna och återställda till att passa in. Avlopp till ovanvåningen är flyttat och inbyggt i den befintliga väggen. Nytt guld folierat stödben till bänkskiva.
Nytt innertak i köket och matplats med gips. Ny bärande balk mellan vardagsrum och matrum. Sänkt och vitmålat tak för att montera spottar. Stuckatur i taket kompletterad.
Ventilations upptag för behagligare klimat på båda våningarna.
Led spotlights i alla fönstersmygar är monterade på nedervåningen. Ny belysning i trappan upp och spotlights i fönstret.
Ommålning samtliga rum ovanvåningen och ny fuktstyrd badrumsfläkt med stormskydd utvändigt i samband med renoveringen.
Plejdsystem för hela nedervåningen, smygspottar fönster, kökslampor, bokhyllor, vitrinskåp och olika uttag som styr fristående lampor.
Delvis ommålad källare. Trappa ned till källaren målad och ny heltäckningsmatta. Ny tvättmaskin och torktumlare bytt 2022 i tvättstugan.
Entredörrar med karm nya 202204.
Verisure larm med Yale kod lås på tre dörrar.
Renoveringskostnader ca 750 000 sek
Solcells anläggning 37st x 390 W paneler Huawei Kwp 10530, monterad 202204.
Kostnad 160 000 sek.

Internet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Öjabyvägen 26A

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring