Fasanvägen 13A

Lättskött villa med egen båtplats

Visa på karta

Utgångspris: 6 295 000 kr

Välkommen till den här lättskötta villan där det vackra och det funktionella går hand i hand för dig som söker en bekväm livsstil.

Friliggande villa
6 295 000 kr
2007
761 kvm
242 kvm
8

9 juni

16.00 - 17.00

Boka visning

Vänligen kontakta Peter Åkesson Tel 0704956142 e-post peter@a-maklare.se

Extra kontakt

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Välkommen till den här lättskötta villan där det vackra och det funktionella går hand i hand för dig som söker en bekväm livsstil.

Det vitreveterade stenhuset kontrasterar vackert mot den omgivande parkliknande miljön. Genomgående finner vi vackra och kompromisslösa materialval i form av teak och kalksten där till och med den generöst tilltagna tvättstugan känns som en designdröm. De stora sociala ytorna bestående av platsbyggt kök, matsal och sällskapsrum är ljusa och livsbejakande och de designade badrummen som verkligen är utöver det vanliga bjuder in till avkoppling. De noggranna och väl genomtänkta lösningarna och materialvalen gör villan lättskött. Även trädgården är lättarbetad och gjord för att umgås i. Liksom resten av huset kompromissar inte heller den med det estetiskt tilltalande där en vacker avenbokshäck ramar in den stenlagda uteplatsen och gräsmattan. Ca 50 meter från huset finns en välskött fotbollsplan för barnens nöje. Allt detta och en egen båtplats vid Helgasjön som ligger alldeles i närheten av villan.


Välkommen till den här exklusiva villan där det vackra och det funktionella går hand i hand. Det vitreveterade stenhuset kontrasterar vackert mot den omgivande parkliknande miljön. Genomgående finner vi vackra och kompromisslösa materialval i form av teak och kalksten där till och med den generöst tilltagna tvättstugan känns som en designdröm. De stora sociala ytorna bestående av platsbyggt kök, matsal och sällskapsrum är ljusa och livsbejakande och de designade badrummen som verkligen är utöver det vanliga bjuder in till avkoppling. De noggranna och väl genomtänkta lösningarna och materialvalen gör villan lättskött. Även trädgården är lättarbetad och gjord för att umgås i. Liksom resten av huset kompromissar inte heller den med det estetiskt tilltalande där en vacker avenbokshäck ramar in den stenlagda uteplatsen och gräsmattan. Allt detta och en egen båtplats vid Helgasjön som ligger alldeles i närheten av villan.

ENTRÉN
Vacker teakdörr med liggande träpanel och sidofönster inramat i teak välkomnar oss in i den här exklusiva villan. Rakt fram har vi två stora platsbyggda garderober med skjutdörrar för ytterkläder och skor. I entrén ligger ett kalkstensgolv (Azul Valverde) som fortsätter in till kök, groventré, tvättstuga samt i badrummet. I resterande våningsplanet har vi tvåstavsparkett i oljad ek.

MATSAL/SÄLLSKAPSRUM
En stor del av bottenvåningen upptas av vackra sociala ytor i öppen planlösning bestående av kök, matsal och sällskapsrum. I sällskapsrumsdelen är det öppet upp i nock vilket bidrar till en känsla av rymd och ljus. Stående vid en smal stenvägg (kompositsten) har vi en kamin som ger värme och trivsel. Stenväggens rustika känsla kontrasterar fint mot det vitmålade och ger en tyngd och förankring åt de annars lätta och ljusa ytorna. Stora fönsterpartier kombinerat med mindre fönster ger fin kontakt med trädgården och naturen utanför utan att tulla på integritet och behov av att kunna dra sig undan.

KÖK
Det gedigna, platsbyggda köket i tidlös stil med vita, släta skåp har gott om arbetsytor. Bänkskivor i grå komposit, stänkskydd i form av grått kakel, rostfri diskbänk med två stora diskhoar. Den stora köksön överblickar allrum och middagsbord när man står vid induktionshällen och lagar mat. Ovanför spisen finns en fläktkåpa med motor monterad på taket som ger stark och tyst effekt. Vid en vaxad bänkskiva i massiv ek finns sittplatser. Kyl och frys (fullhöjd) samt ugnar är från Husqvarna. Från köket finns det en utgång till den trivsamma uteplatsen så att man lätt kan flytta middagen utomhus om man vill.

GROVENTRÉ MED SOVRUM, BADRUM, TVÄTTSTUGA
Fortsätter vi förbi köket bakom en stilren skjutdörr i ek kommer vi till bottenvåningens mer privata delar med ett av husets fem sovrum, helkaklat badrum med dusch, tvättstuga samt groventré. I den här delen har vi gott om förvaring i form av tre dubbla platsbyggda garderober i ek och ytterkläderna hängs upp på en vackert designad kapphängare längs med en av väggarna. Utanför groventrén har vi två varmförråd. Förråden och själva villan binds ihop av ett isolerat tak samt gemensam bottenplatta och allt är förberett om man vill bygga ihop förråden med själva huset.
Sovrummet ligger längst in och är behagligt färgsatt och rymligt. Här finns plats för såväl säng som skrivbord om man önskar att använda rummet som exempelvis kontor.
Badrummet är inrett med hyllor, kommod och skåp i teak samt stort vitt handfat. Väggarna är klädda i ljust kakel förutom i duschen där det är mörkgrått kakel. På golvet ligger samma kalkstensgolv som vi hittar i entrén.

Tvättstugan följer samma tanke som resten av huset med vacker och genomtänkt funktionalism. Här har vi inbyggda funktioner såsom tvättnedkast från övervåningens badrum direkt ner till tvättstugan, platsbyggd torkställning för tvätten, vägghängd strykbräda. Fyra platsbyggda garderober gör det lätt att hålla ordning. Längs med ena väggen finns arbetsbänkar i oljad ek samt en diskbänk i rostfritt med vask och två underskåp. Tvättstugan är i övrigt utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

ÖVERVÅNING
Den svängda trappen som leder upp till övervåningen är i stål med heltäckande svart matta. Vi kommer upp till ett sällskapsrum som mot trappan till ramas in av ett stramt designat räcke med hålmönster. Det här rummet som gör sig väl som tv-rum med plats för stor soffa och fåtöljer. Innanför sällskapsrummet finns ett rum som överblickar sällskapsrummet på bottenvåningen. Här kan man sitta och jobba och samtidigt ha översikt och kontakt med resten av huset. Liknande räcke som vid trappen skärmar av till nedervåningen. Skjutdörrar i glas skärmar av mot övervåningens sällskapsrum.
Direkt till vänster när vi kommer upp för trappen har vi övervåningens trivsamt lyxiga och inbjudande badrum med spakänsla. Här kan hela familjen samlas utan att det känns trångt. Stilen är liknande badrummet på nedervåningen med teak i möblemang, två stora vita handfat, stor spegel med inbyggd hylla, vitt fristående badkar och vägghängd toalett, grått klinkergolv, vitt kakel på väggarna förutom duschen som består av en välvd kaklad vägg i grått. I badrummet finns även en exklusiv bastu helt klädd i teak med nytt bastuaggregat och högtalare. Även ute i själva badrummet finns inbyggda högtalare. Ett praktiskt tvättnedkast gör att smutstvätten snabbt och lätt hamnar i tvättstugan.

Fortsätter vi förbi badrummet kommer vi till övervåningens fyra sovrum. Utanför det största sovrummet flankeras en liten korridor av platsbyggda garderober i ek. Förutom att det är en stilren och vacker lösning frigör det yta i sovrummen när alla övervåningens garderober är samlade på ett ställe.

Från den ekklädda korridoren kommer vi in till ett större sovrum som i känslan påminner om en lyxig resort. Väggen rakt fram är klädd i granit, på golvet ligger en mörkgrå ullheltäckningsmatta som mjukar upp ger en ombonad känsla till rummet. Två takfönster gör att man kan blicka upp och följa årstidernas växlingar liggandes under duntäcket och ett stort fönster samt glasdörr ut till balkongen utanför ger en luftig och härlig känsla.

Ett av de tre övriga sovrummen har ett litet loft för sängen som gör det möjligt att möblera rummet med soffgrupp och skrivbord. I de övriga sovrummen finns det plats för en dubbelsäng i det ena och enkelsäng i det andra. Alla rummen är behagligt färgsatta i lugna kulörer.

EXTERIÖRT
En stensatt uppfart med plats för fyra bilar leder upp till det vitreviterade huset med partier av slamärgad trä panel. Till vänster om garageuppfarten har vi en låg stenmur medan en häck av Avenbok ramar in resten av trädgården. Huset har en liten, lättskött trädgård med stensatt uteplats i anslutning till köks- och sällskapsdelen. I anslutning till groventrén finns två varmförråd. Allt sammanbundet med en gemensam bottenplatta. Här är förberett om man vill bygga ihop förråden med huset.

Fakta

Adress

Fasanvägen 13A
35273
Växjö
Öjaby
Öjaby

Allmänt om området

Storlek

8
5
242 m2
15 m2

Ekonomi

2024
4 108 000 kr
1 025 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
1 025 000 kr
Småhusbyggnad
4 108 000 kr
2007

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

34 750 kr
7 246 kr
539 kr
2 845 kr
45 380 kr
Elförbrukningen 13900 kwh per år inkluderar både hushållsel och uppvärmning. Tillkommer kostnad för villa/hem försäkring

Energideklaration

Utförd
2023-05-30
C

Byggnad

Ljungpiparen 8
Äganderätt
Braskamin

Byggnadssätt

2 plan
2007
Puts och träpanel
Lättbetong
isolerglas
Takpapp på isolering och plåt
Betongplatta på mark, underliggande isolering
Bergvärmepump (luftburengolvvärme, vattenburna element)
Mekanisk frånluft, tilluftsventiler i fönster

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

761m2

Servitut

Last: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 07-IM1-61/115.1
Last: Avtalsservitut: Optokabel, D202100058444:1.1
Last: Officialservitut Väg Va, 07-ÖJB-574.1


Förmån: Avtalsservitut: Båtplats Mm, 07-IM1-46/115.1
Förmån: Avtalsservitut: Vattentäkt Mm, 07-IM1-46/820.1
Förmån: Officialservitut Brunn, 07-ÖJB-284.2
Förmån: Officialservitut Va, 07-ÖJB-577.1
Förmån: Officialservitut Väg, 07-ÖJB-284.1
Förmån: Officialservitut Väg, 07-ÖJB-545.1
Avtalsservitut Avloppsledning Mm
Avtalsservitut Optokabel
Byggnadsplan Ändring Av Dp
Last: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 07-IM1-61/115.1
Last: Avtalsservitut: Optokabel, D202100058444:1.1
Last: Officialservitut Väg Va, 07-ÖJB-574.1

Förening

Pantbrev / inteckningar

41/375
3.500 kr
3.500 kr
42/74
1.000 kr
4.500 kr
44/104
2.500 kr
7.000 kr
44/105
2.500 kr
9.500 kr
44/106
2.000 kr
11.500 kr
58/1545
5.400 kr
16.900 kr
05/892
378.100 kr
395.000 kr
06/9181
2.000.000 kr
2.395.000 kr
07/19119
1.000.000 kr
3.395.000 kr

Det finns totalt 9 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 3.395.000 kr.

Renoveringar

Internet

Wexnet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Fasanvägen 13A

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring