Lyckevägen 2B

Arkitektritad enplansvilla med solceller/bergvärme

Visa på karta

Utgångspris: 5 995 000 kr

Arkitektritad enplansvilla med spektakulära sällskapsytor

Friliggande villa
5 995 000 kr
1997
852 kvm
167 kvm
4

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Arkitektritad enplansvilla belägen på en lugn gata i Sandsbro med promenadavstånd till både Helgasjön och Toftasjön. Putsad utsida som hintar om en spektakulär insida med höga valv, rymd och ljus samt stora härliga sällskapsytor. Låga driftskostnader med bergvärme, Ftx system och nyinstallerade solceller.

Välkommen till det här härliga boendet beläget på promenadavstånd till både Helgasjön och Toftasjön. Villan, ritad av arkitekt Jörgen Ellfors, har en putsad utsida som hintar om att det kommer en än mer spektakulär insida med höga valv som ger rymd och ljus till bostaden. Centralt för den här villan är de stora umgängesytorna både i form av det välkomnande köket men framför allt i det magnifika vardagsrummet och intilliggande inglasade uterummet. De hantverksmässigt gjorda innerdörrarna har inte färdats långt utan tillverkades hos SnickarPer i Hånger här i Småland. Bergvärme, FTX-system och nyinstallerade solceller gör att driftskostnader är låga.

Vi kommer in en stor hall med slående takhöjd och klinkergolv som följer med ut i köket. Direkt till höger när vi kommer in i hallen har vi ett helkaklat badrum med wc, handfat och dusch. Fortsätter vi vidare in i huset kommer vi till dess hjärta, det magnifika vardagsrummet, med slående takhöjd, stor murad spis och vackert plankgolv i Björk från Rappgo. Stora glaspartier ut mot trädgården samt ut till det inglasade uterummet gör att man verkligen får en känsla av att ute och inne går ihop. Skjutdörrar in till huset och ut mot trädgården ger ett härligt flöde som gör det lätt att leva uteliv långt in på hösten. På golvet i uterummet ligger ett lättskött klinkergolv.

Kök och vardagsrum är i en öppen planlösning som gör att umgänget med familj och vänner blir enkelt. Köket är stort och de generösa arbetsytorna gör att det är lättarbetat. Den stora köksön med spishäll inbjuder till umgänge medan maten förbereds. Ovanför köksön finns en stor fläkt med takmonterad motor för stark och tyst drift. Köket från Ballingslöv erbjuder gott om förvaring bakom de stilrena luckorna i massiv björk. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd (Siemens), mikro- och varmluftsugn (Miele) samt diskmaskin.

Till vänster om vardagsrummet ligger ett allrum som idag används som tv-rum men som även passar utmärkt som sovrum. I en korridor från vardagsrummet ligger familjens privata sfär med två sovrum varav det ena lite större med plats för dubbelsäng. I den här delen av huset har vi även badrum, tvättstuga och klädkammare. Det mycket stora helkaklade badrummet har badrumsskåp med speglar och infälld belysning, dubbla handfat med underskåp ritade av arkitekten, bubbelbadkar och duschhörna. Även tvättstugan är helkaklad och praktisk utformad med tvättmaskin (Miele), torktumlare Miele, torkskåp samt gott om förvaring och praktiska avställningsytor. Dörr i dörr till tvättstugan finner vi en stor klädkammare.

Husets framsida är omgärdad av en låg mur. En stenlagd uppfart leder upp till det stora lyxiga garaget som nås bekvämt direkt från bostaden. Garaget är isolerat med betonggolv och är utrustat med laddbox. Uppfartens stenläggning övergår till vänster i ett stenparti och därefter tar den lättskötta trädgården med gräsmatta (robotgräsklippare ingår) och formklippta buskar över. Uterummet är omgärdat av en vackert rundad stenläggning med gott om plats för solstolar och sittgrupper. Här kan man njuta av solen från morgon till kväll och på våren fångar man de första solstrålarna mot väggen i ett skyddat sydvästligt hörn av huset.

Skolor och dagis finns på bekvämt gångavstånd. Vill man ut i naturen eller kanske spela golf är det lätt att ta sig till Fyllerydsskogen och Glasrikets golfbana.


Fakta

Adress

Lyckevägen 2B
35272
Växjö
Sandsbro
Gårdsby

Storlek

4
3
167 m2
53 m2

Ekonomi

2021
2 643 000 kr
838 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
838 000 kr
Småhusbyggnad
2 643 000 kr
1997

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

27 000 kr
6 000 kr
2 700 kr
35 700 kr
Elförbrukning 12285 KWh per år inkluderar både hushållsel och uppvärmning (vattenburen bergvärme). Tillkommer kostnad för sotning och villa/hem försäkring.

Energideklaration

Utförd
2023-04-04
D

Byggnad

Videsparven 11
Äganderätt

Byggnadssätt

1997
Puts
Lättbetong
Isolerglasfönster
Trä
plåt
Betongpannor
Platta på mark
Bergvärme och eldstad
FTX mekanisk till och från luft med återvinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

852m2

Servitut

Last: Avtalsservitut: Va-Ledning, 07-IM1-96/6449.1
Avtalsservitut Va-Ledning
Byggnadsplan Ändring Av Dp Vattenskyddsområde
Last: Avtalsservitut: Va-Ledning, 07-IM1-96/6449.1

Förening

Pantbrev / inteckningar

Det finns totalt 0 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 0 kr.

Renoveringar

Internet

Fiber

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Lyckevägen 2B

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring