Sandgatan 31

Hemtrevlig villa i Tingsryd

Visa på karta

Utgångspris: 1 495 000 kr

Högsta bud: 1.800.000 kr

Friliggande villa
1 495 000 kr
1972
1080 kvm
159 kvm
5

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Katarina Åkesson

070-090 46 16

0470-73 90 94

Katarina@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Välkommen till en hemtrevlig villa på lugnt område i Tingsryd. Detta boende erbjuder bland annat stora sällskapsytor, modernt Ballingslövskök och plats för fem sovrum (idag finns det tre sovrum) samt ett inglasat uterum i söderläge. Här finns en stenlagd uppfart med plats för två bilar. I närområdet finns fina promenadstråk längs skogspartier och Bräkneån. Huset har bergvärme och energiklass C!

En elegant stengång och trappa leder oss fram till husets pardörrar. Vi välkomnas in i en ljus hall med klinkergolv och behaglig vattenburen golvvärme. Till vänster ligger det ljusa, trevliga Ballingslövsköket med skåp, lådor och arbetsyta längs två väggar. I samband med köksrenoveringen 2008 öppnades planlösningen mellan kök och sällskapsytor upp samtidigt som golven i kök, vardagrum och sovrum byttes ut till tvåstavsparkett i ek. Kökets svarta bänkskivor i sten bryter av mot vita luckor, skåp och stänkpanel. De praktiska sockellådorna och vitvarorna går i rostfritt utförande. Köket är utrustat med kyl (kolsyrefunktion ur funktion) och frys (integrerad ismaskin ur funktion), båda i fullhöjd (Husqvarna). Ugn och mikrovågsung (Husqvarna) samt induktionshäll (Electrolux) och fläkt (Fjäråskupan). Här hittar vi även husets mysiga frukosthörna.

Direkt efter köket finner vi det vinklade sällskapsrummet med naturlig fördelning mellan soffa och en större matsalsgrupp. Matsalsdelen har tidigare varit ett sovrum och kan med enkla medel återställas. En keddyinsats mellan kök och sällskapsrum sprider behaglig värme och i vardagsrummet löper stora fönsterpartier med automatisk markis längs södergaveln. Här finns även utgång till det stora, ljusa uterummet som byggdes 2017. Med fönster mot trädgården i tre väderstreck, varav två öppningsbara skjutpartier är detta husets naturliga samlingsplats från tidig vår till sen höst. I uterummet får det plats med såväl stora matgrupper som loungemöbler. Rummet är isolerat underifrån och har infravärme, vilket möjliggör en förlängning av användandet. På golvet ligger ett kompositgolv medan väggar och tak är ljusa. En kort trappa leder ner till gräsmattan.

Det stora sovrummet på entréplan har en skjutgarderob och en utgång till uterummet. Vid behov av ett större sovrum går det att ta bort skjutgarderoben och få klädförvaring i rummet genom att öppna upp väggen mellan sovrummet och intilliggande klädkammare.

Badrummet renoverades 2013 och är helkaklat med vitt kakel och mörkt klinkergolv med underliggande vattenburen golvvärme. Den stora kommoden och två vägghängda högskåp i ljust trä ger tillsammans med spegelskåpet gott om förvaring. I badrummet finns därutöver wc, dusch med glasväggar (Macro) samt handdukstork. I en korridor från sovrummet till vardagsrummet, längs trappan löper platsbyggda bokhyllor i trä. Här finns även originalgolvet i form av ekparkett i holländskt mönster. Under trappan finns ett mindre utrymme med förvaring.

Vi tar trappan upp till övervåningen som har ljus panel längs väggar och tak. Allrummet på övervåningen har två fönster med automatisk markis och kan, vid behov, göras om till ytterligare ett sovrum. På golvet ligger trestavsparkett i ek. I samband med en framtida takrenovering kan taket i allrummet öppnas upp till nock, för att tillföra ytterligare rymd i huset. På detta våningsplan finns två sovrum, båda med garderob och plats för säng och skrivbord. Det ena rummet har tre garderober, en stor kattvind med förvaringsyta och utgång till balkongen i västerläge. Huset är beläget på en av byns högsta punkter och från balkongen är det vidsträckt utsikt över takåsar och skog i fjärran. På övervåningen finns en mindre wc och ett intilliggande rum utan fönster, tidigare använt som kontor och syrum. Dessa rum kan göras om till ett större badrum för att möta familjens behov.

På entréplanet finner vi gott om praktiska ytor. Från köket når vi tvättstugan med ljust klinkergolv med eldriven golvvärme och ljusa väggar, tvättmaskin (Cylinda) och torkskåp (Futurum). Tvättho, skåp och lådor ger bra förvaring.

Huset har en praktisk groventré som leder vidare till tvättstuga, pannrum och förråd/hobbyrum, allt i fil. Groventrén med eldriven golvvärme har en inbyggd matkällare, i pannrummet finns tre garderober och förvaring av städprodukter. Förrådet/hobbyrummet har en kombinerad kyl och frys (Electrolux) samt fyra garderober. Från detta rum finns utgångar till det utvändiga vedförrådet respektive garaget. Vedförrådet ger gott om yta för att förvara ved som räcker under flera år och i anslutning finns dessutom ett isolerat förråd med plats för trädgårdsredskap. I garaget ryms en bil och längst in finns bastu och dusch.

Utemiljön är genomtänkt och välgjord, den stenlagda uppfarter ger plats för två bilar. En låg mur med välvda former och växtlighet löper runt trädgården och ger en trevlig inramning.

Från Sandgatan 31 är det cykelavstånd till förskolor, skolor (F-gymnasium) och butiker. Tingsryd erbjuder flera idrottsaktiviteter; däribland Tingsryds AIF:s hockeyverksamhet, fotboll i Tingsryds United FC och innebandy i Tingsryds IBK. Till bollhallen är det 800 meters promenad och ner till byn är det 1,2 kilometer. För den badsugna finns Kaskad Vattenland och badplatsen Mårslyckesand i närheten.

Fakta

Adress

Sandgatan 31
36231
Tingsryd
Tingsryd
Tingsås

Storlek

5
1
159 m2
45 m2

Ekonomi

2021
917 000 kr
183 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
183 000 kr
Småhusbyggnad
917 000 kr
1972

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

15 000 kr
6 000 kr
1 500 kr
3 000 kr
25 500 kr
I uppvärmningskostnad ingår kostnad för el. Årsförbrukning av el inklusive värme är 9 642 kWh/år.

Driftkostnaden är individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är viktigt att göra en egen bedömning utifrån dina förutsättningar.

Energideklaration

Utförd
2023-03-23
C

Byggnad

Nybygget 3
Äganderätt

Byggnadssätt

1 ½ plan
1972
Träpanel
Trä
Isolerglasfönster, 2-glasfönster i biutrymmen
Betongpannor + papp
Krypgrund, betongplatta
Bergvärme och keddyinsats
Självdrag

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

1080m2

Servitut

Stadsplan

Förening

Pantbrev / inteckningar

73/1173
100.200 kr
100.200 kr
73/1175
22.200 kr
122.400 kr
73/1177
13.600 kr
136.000 kr
79/8980
100.000 kr
236.000 kr
10/10406
264.000 kr
500.000 kr

Det finns totalt 5 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 500.000 kr.

Renoveringar

1988-1989 Balkong uppe och terrassmarkis
1995-2005 Fönsterbyte 3-glas Elitfönster samt altandörrar
2005 Bergvärme
2008 Kök, ny vedkamin, rivning av väggar (ändrad planlösning från kök mot vardagsrum), nya golv.
2013 Badrum inklusive vattenburen golvvärme i badrum och hall
2017 Inglasad altan
2021 Huset tvättades av fackman

Senare år, årtal okänt
Tilläggsisolerat i kattvindar
Plastinklätt krypgrund
Tvättstuga med klinkergolv (elvärme i golv både i grovingång samt i tvättstuga).
Omlagt garagetak
Automatisk markis både i tv-rum uppe samt i vardagsrum

Internet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Sandgatan 31

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring