Vallgatan 10

Visa på karta

Utgångspris: 7 995 000 kr

Anno 1912 - Stor villa och tomt , 3 m takhöjd, SÖDER

Friliggande villa
7 995 000 kr
1910
1092 kvm
230 kvm
8

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Katarina Åkesson

070-090 46 16

0470-73 90 94

Katarina@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

På Söder med mindre än fem minuters promenad från centrum, Resecentrum, sjukhus och skolor från förskola upp till gymnasium hittar vi den här ståtliga sekelskiftsvillan. Magnifik takhöjd och stora sällskapsutrymmen både på entréplan och övervåningen gör det här huset till en plats man gärna välkomnar stora sällskap.

På Söder med mindre än fem minuters promenad från centrum, Resecentrum, sjukhus och skolor från förskola upp till gymnasium hittar vi den här ståtliga sekelskiftsvillan. Magnifik takhöjd och stora sällskapsutrymmen både på entréplan och övervåningen gör det här huset till en plats man gärna välkomnar stora sällskap.

En stentrappa leder upp till en vitmålad veranda med fyra kolonner. När vi öppnar entrédörren kommer vi in i en stor, ljus hall med högt i tak och fiskbensparkett. Fiskbensparketten återfinns i hela nedervåningen utom i kök, sovrum och gästtoalett. Den höga takhöjden är dock genomgående för hela huset. Ovanför dörren samt på båda sidor om den finns vackert spröjsade fönster som gör att hallen flödar av naturligt ljus. Till vänster finns möjlighet att hänga av sig ytterkläderna.
Tar vi till vänster i hallen har vi det som i svunna tider benämndes herrummet men som idag används som ett mer informellt och genusneutralt sällskapsrum. Ljusinsläpp från två väderstreck ger trivsel åt rummet. Fortsätter vi genom detta sällskapsrum kommer vi till ytterligare ett sällskapsrum. Detta är rum är större med vackert burspråk och öppen spis. Här kan man om man vill få plats med flera sittgrupper. Från detta rum kommer man vidare till matsalen som även nås från entrén.
Rakt fram i entrén, bakom dubbla, spröjsade glasdörrar har vi husets pampiga matsal med bjälkar i taket och två höga fönster ut mot trädgården. Här finns plats för riktigt stora middagssällskap. Matsalen är flankerad av det stora sällskapsrummet till vänster och köket till höger.
Vi rör oss vidare till det rustika köket som frusna mornar välkomnar med vattenburen golvvärme. Köket är inrett med ljusgrå klinker på golvet, köksluckor i ljus ek, ljust kakel ovanför köksbänkarna och bänkskivor i vacker och tålig granit. Från diskbänken kan man blicka ut mot grönskan utanför och vid den trevliga matplatsen finns det en utgång till en härlig uteplats som man gärna går ut och sätter sig på under vackra sommar och höstkvällar. Vid matplatsen finns även en groventre samt trappa ner till husets källare. Köket i sig är praktiskt och lättarbetat med gott om förvaring samt utrustat med spis, ugn, mikrovågsugn och kyl/frys i fullhöjd.
Från köket når vi en liten hall där vi har en klädkammare direkt till vänster och rakt fram har vi ett sovrum med plats för en enkelsäng och skrivbord. Den höga takhöjden gör att rummet upplevs som luftigt och rymligt sin storlek till trots och ett stort, högt fönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp.
När vi går från köket genom den lilla hallen passerar vi en gästtoalett insmugen under trappen. Därefter kommer vi återigen ut till den stora hallen och trappen upp till övervåningen.
Direkt när vi kommer upp för trappen öppnar ett stort, familjevänligt sällskapsrum upp sig från öster till väster med utgång till stor balkong i vardera änden. När höstrugget ger sig till känna är det lätt att föreställa sig hur man uppkrupen i en stor soffa värms av brasan som sprakar i den öppna spisen. Längs med ena väggen finns en inbyggd bokhylla som ger ytterligare av trivsel. Golvet i sällskapsrummet består av fiskbensparkett medan trestavsparkett är inlagt övervåningens tre sovrummen.
Övervåningens tre sovrum är generöst tilltagna med plats för dubbelsäng i samtliga. Stora höga fönster gör att rummen badar i ljus när solen lyser in och inbyggda garderober ger gott om förvaring.
Utanför det största av sovrummen finns ett helkaklat badrum med dusch, WC, vit kommod och spegelhylla med inbyggd belysning. I anslutning till badrummet finns en bastu att värma sig i under de kalla årstiderna.

Från köket når vi husets källare där vi bland annat finner en stor, praktisk tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är ljusmålade och på golvet ligger ljusgrå klinker. I källaren finns även förråd och en liten vinkällare.
Huset är beläget på en hörntomt och erbjuder både stora öppna ytor samt skuggande buskar och träd. Ett stort dubbelgarage med laddstation och en asfalterad uppfart med plats för två bilar gör vardagen lite lättare.

Fakta

Adress

Vallgatan 10
35234
Växjö
Söder
Växjö domkyrkodistrikt

Allmänt om området

Storlek

8
4
230 m2
48 m2

Ekonomi

2021
3 312 000 kr
1 825 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
1 825 000 kr
Småhusbyggnad
3 312 000 kr
1929

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

37 000 kr
22 000 kr
2 800 kr
1 500 kr
2 800 kr
66 100 kr
Total förbrukning 34050kw/h Fjärrvärme samt 10245 kwh el

Energideklaration

Utförd
2022-10-23
D

Byggnad

Wallqvist 4
Äganderätt

Byggnadssätt

1 ½ plan, delvis med källare
1910
Trä
Trä
2-glasfönster, enstaka isolerglas
Takpannor
Källare, delvis outgrävd (torpargrund)
Fjärrvärme - vattenburet system, 2 öppna spisar
Självdrag

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

1092m2

Servitut

Stadsplan (1914-07-17)

Förening

Pantbrev / inteckningar

78/2728
130.000 kr
130.000 kr
78/2729
32.500 kr
162.500 kr
99/10842
1.137.500 kr
1.300.000 kr

Det finns totalt 3 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 1.300.000 kr.

Renoveringar

1959
De föregående ägarna totalrenoverade huset i samband med att de flyttar in.
Nya vattenstammar och ny el.
Övervåningen får sin nuvarande planlösning med öppen spis coh inbyggd bokhylla.
Garderober i alla sovrummens snedgarderober.
Nedervåningens vardagsrum får ett burspråk.
Hela huset får ljusa tapeter och färger.

1970-talet
Nytt dubbelgarage
Tilläggsisolering av hela huset och reviteringen ersattes med träpanel samt målning.
Nya takpannor.

1990-talet
Altanen byggs.
Anslutning av dagvattenledningar till kommunlaa systemet. I samband med detta ersattes servisledning för vatten/avlopp.

2005
Huvuddelen av huset renoveras
Helt ombyggt kök - Ballingslöv, induktionshäll och nya vitvaror.
Vattenburen golvvärme och klinkergolv i köket.
Nytt kaklat badrum på övervåningen med golvvärme, bastu och nya vattenstammar.
Ny el i kök, badrum och källare. Ny elcentral.
Fjärrvärme installeras och ersätter oljeeldningen.
Parkettgolv läggs in i alla sovrummen.
Övriga parkettgolv slipas och lackas.
Övervåningen, trappa och nedre hall målas/tapetseras.

2008
Klinker läggs in i källaren inklusive tvättstugan.
Ny tvättmaskin och torktumlare.
Nytt stort perspektivfönster i vardagsrummet samt nya fönster i källaren.

2010
Nytt badrumsfönster.
Toaletten under trappan renoveras och får klinker på golvet.

2011
Ny träfasad på södra gaveln. Samtidigt utfördes en översyn av övriga fasader där skadade bräder byts ut.
Nya plåtarbeten vid burspråk.
Målning av hela huset inklusive fönster.

2017
Ny entrédörr inklusive fönster.

2021
Målning av balkonger, entrén och garagets takkant.
Laddstation installeras på garaget.

2023
Ny diskmaskin.Internet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Vallgatan 10

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring