Ekesåsvägen 22

Elegant villa nära Helgasjön

Visa på karta

Utgångspris: 7 195 000 kr

Högsta bud: 0 kr

Friliggande villa
7 195 000 kr
2017
1456 kvm
175 kvm
7

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Planskiss

Beskrivning

Elegant och rejält tilltagen Myresjöhus-villa med attraktiv planlösning. Villan är idylliskt placerad på en av områdets absolut bästa tomter intill en vacker skogsglänta i Långarör. Ett par minuters promenad tar dig till Helgasjön och samfällighetens badstrand. Den vackra insidan erbjuder stora, inbjudande sällskapsytor, lyxiga badrum, fyra sovrum varav tre på övervåningen. Den generöst tilltagna tomten omfattande 1 456 kvadratmeter erbjuder gott om möjligheter att anlägga drömträdgården vare sig det handlar om att skapa ytor för bollspel eller gröna rum för avkoppling. Stort, isolerat garage med förråd. Centrala Växjö nås lätt med både cykel och bil. Väljer du cykel har du cykelväg ända in till stan.

ENTRÉ
Trivsam, smakfull och välkomnande entré med grått klinkergolv som därefter övergår till ett trestavs parkettgolv med vitpigmenterad yta i resten av huset. Väggarna i entrén är tapetserade med en vackert färgsatt Morristapet och under trappen finns ett praktiskt förråd. Till vänster när man kommer in finns ett av husets helkaklade badrum med dusch, WC, handdukstork samt handfat med vit kommod och spegelskåp.

KÖK/MATPLATS/VARDAGSRUM
Fortsätter vi från hallen och in till vänster kommer vi till det ljusa och inbjudande köket med vita väggar och tak kombinerat med vitt kakel, stilren bänkskiva i grå komposit, integrerad ugn, mikrovågsugn, induktionshäll, kyl och frys och diskmaskin, samtliga av märket Siemens och i rostfritt utförande. Köksinredningen från HTH går i ljusgrått med handtag i krom. I taket finns inbyggd takarmatur som ger ett behagligt ljus. Dubbla glasdörrar leder oss ut till det generöst tilltagna trädäcket som tillsammans med ett lågt placerat fönster med vacker fönsterbänk i kalksten ger fin kontakt med den trivsamma uteplatsen.
Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket. Ljus och rymd präglar ytorna där en utbyggnad med extra takhöjd ger ytterligare ytor i vinkel med den ursprungliga lösningen. Även här leder dubbla glasdörrar oss ut till den skyddade uteplatsen i sydvästläge och trädgården med sol större delen av dagen. Ljuset strömmar in från flera väderstreck och en välplacerad kamin i vardagsrummet gör att man åtnjuter värme och trivsel oavsett var man sitter i rummet.

SOVRUM ENTRÉPLAN
Till höger om entrén finns ett ljust sovrum med plats för dubbelsäng och ljusinsläpp från två väderstreck. En garderob erbjuder praktisk förvaring.

ÖVERVÅNING
När vi tar trappan upp till övervåningen möts vi av ett ljust och stilrent sällskapsrum som erbjuder en mer privat sällskapsyta perfekt för mysiga tv-kvällar. Stora fönster och en fransk balkong blickar ut över trädgården och den intilliggande lövskogen.
Fortsätter vi till höger när man kommer upp för trappan har vi två ljusa och härliga sovrum med plats för både säng och skrivbord. I båda sovrummen finns det inbyggda garderober som gör det lätt att hålla ordning. Tar vi till vänster har vi husets lyxiga och master bedroom med tillhörande stor, inredd walk-in-closet som även kan användas till sovrum. Sovrummets väggar är målade i en mjukt grå färg som vackert fångar ljuset från rummets tre fönster i två väderstreck. Hela rummet andas lugn och harmoni.

BADRUM
Det helkaklade badrummet på övervåningen är stort och lyxigt med ett vackert fristående badkar samt en dusch med vikväggar. Smakfull kakelsättning där man låtit det högblanka, gråa klinkergolvet följa med en bit upp på väggarna och som därefter övergår till vitt kakel. Dubbla handfat och stilren vit kommod bidrar till känslan av rymd och lyx. Två fönster gör att badrummet badar i ljus.

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga med groventré. Tvättmaskin/torktumlare (Siemens), bänkar, skåp samt torkställning. I anslutning till tvättstugan har vi en mindre klädkammare.

UTEMILJÖ
Klassiskt hus med pampigt entrétak och fyra pelare. De vackra dubbeldörrarna flankeras av smala, stående fönster. Huset är klätt i vitmålad, liggande träpanel. Den prydliga och inbjudande framsidan av huset är belagd med gatsten fram till huset och garaget. Därefter tar gräsmatta, plantering och träd vid. På baksidan sträcker sig gräsmattan ner mot skogsgläntan där man mellan träden nästan kan skymta Helgasjön. Intill huset finns ett stort trädäck med plats för både matbord och loungemöbler.
Husets stora garage är isolerat samt förlängt med 1/3 vilket ger möjlighet till varmförråd. Garageuppfarten har plats för 3 bilar.
Ekesåsvägen 22 ligger i ett barnvänligt område i Långarör. De fina gång och joggingstråken kring Helgasjön är mycket uppskattade. Här finns närhet till badplats vid Helgasjöns strand, trevliga motionsstråk i Fyllerydsskogen, Glasrikets Golfklubb, fotbollsplaner samt Sandsbro skola (F-6) och flera förskolor.


Fakta

Adress

Ekesåsvägen 22
35271
Växjö
Långarör/Sandsbro

Allmänt om området

Storlek

7
4
175 m2

Ekonomi

2021
3 308 000 kr
1 114 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
1 114 000 kr
Småhusbyggnad
3 308 000 kr
2017

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

10 355 kr
21 740 kr
9 800 kr
500 kr
3 661 kr
5 538 kr
51 594 kr
Uppvärmning frånluftsvärmepump 6 500 kWh/år
Elförbrukning 6 000kWh/år

Energideklaration

Utförd
2023-07-06
B

Byggnad

Kryddgården 1
Äganderätt

Byggnadssätt

2 plan
2017
Liggande träpanel
Trä
Isolerglasfönster
Takpannor
Vattenburet system - Frånluftsvärmepump, braskamin
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

1456m2
Tomtarea 1 456 m² (friköpt).

Servitut

Förmån: Avtalsservitut Dike, D201600089940:1.1
Detaljplan (2013-01-30)

Förening

Pantbrev / inteckningar

D-2016-00501109:3
1.219.750 kr
1.219.750 kr
D-2017-00051318:1
3.239.250 kr
4.459.000 kr

Det finns totalt 2 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 4.459.000 kr.

Renoveringar

Internet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Ekesåsvägen 22

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring