Olsbergsvägen 28

Välplanerad familjevilla på Östra Lugnet

Visa på karta

Utgångspris: 4 695 000 kr

Friliggande villa
4 695 000 kr
2004
552 kvm
149 kvm
6

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Välkommen till det här gedigna, ljusa och välskötta huset beläget på Östra Lugnet om 149 kvadratmeter plus inglasat uterum. Här finns det gott om sociala ytor som tillsammans med de fyra sovrum som gör det lätt för den lite större familjen att få plats. Fina materialval genomgående i huset, ljusa färger, fönsterbrädor i kalksten. Badrum på övervåningen renoverades 2018 och år 2020 byggdes ett trivsamt uterum. Stor uteplats i soligt västerläge som på sommaren tar tillvara på kvällens solstrålar. Från trädgården finns direktaccess till områdets gemensamma grönyta med fotbollsmål och gott om plats för lek. Huset har carport med intilliggande stensatt uppfart samt laddbox. Energiklass B ger möjlighet till grönt bolån och rabatt på räntan!

Olsbergsvägen ligger på ett bra läge med flera förskolor, skolor (F-9) och fritidsaktiviteter på gångavstånd. Bussförbindelser till stan och Arenastaden gör det enkelt för hela familjen att få ihop vardagspusslet.

Entrén är välkomnande med mörkt klinkergolv och ljusa väggar. Till vänster har vi en hatthylla med möjlighet till upphängning av ytterkläder. Vidare till vänster har vi ett helkaklat badrum med dusch och innanför badrummet finner vi en groventré med tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare (Siemens) samt diskho. Praktiskt när man kommer hem från träning, ridning eller en lerig promenad med hundarna.

Tar vi till höger när vi kommer in i hallen har vi köket och den generöst tilltagna matplatsen. Även här består golvet av mörkt klinkergolv som därefter övergår till ekparkett i matplatsdelen. Köksinredning i ek från Marbodal med bänkytor i granit, kaklat stänkskydd ovanför spis samt diskbänk i rostfritt stål. Spishäll (Siemens), kyl och frys i fullhöjd (Husqvarna), diskmaskin (Bosch). Matplatsen är trivsamt inramad av två fönster och här finns plats för stort matbord eller kökssoffan om man så vill.

Hela bottenvåningen präglas av en öppen planlösning som löper från kök till matplats och vidare ut till vardagsrummet där det finns gott om plats för soffa och fåtöljer. Fönster i tre olika väderstreck gör att vi har härlig kontakt med trädgården utanför. Från vardagsrummet finns utgång till uterummet med golvvärme (underhållsvärme), braskamin och stora glaspartier som ger en känsla av ljus och rymd. Här vill man gärna sitta ner och umgås med vänner och familj. Skjutdörrar tar oss ut till trädgårdens vackra planteringar och den härliga uteplatsen i västerläge med trädäck.

Innan vi tar trappan upp till övervåningen kikar vi in i husets stora sovrum på bottenvåningen. Här finns plats för en dubbelsäng. Garderober längs med ena väggen gör det lätt att hålla ordning på kläderna. Under trappan finns dessutom ett praktiskt förråd.

En vacker trappa i ek med vitmålat räcke och handledare i ek leder oss upp till övervåningen. Här finner vi ytterligare ett sällskapsrum, tre sovrum, badrum och en klädkammare. I det större sovrummet till vänster om trappan finns det möjlighet att installera skjutdörrsgarderober.

Sällskapsrummet är ljust med stora fönster blickandes ut över trädgården. Här finns det plats för soffa och fåtölj. Ett trevligt rum att kunna dra sig tillbaka till när det blir för stimmigt nere på bottenvåningen. De tre sovrummen är trivsamma med stora fönster i samtliga och passar utmärkt till kontor om det skulle behövas. Övervåningens badrum är helkaklat med vitt kakel och grå klinker (renoverat 2018). Badrummet består av badkar och dusch, vit kommod och vitt högskåp, samt WC.

Till huset har vi en carport med isolerat förråd. Trädgården är genomtänkt och bildar en mysig oas, mitt i ett tätbebyggt område. Önskas mer plats för bollek, kubbturneringar eller annat så är det enkelt att flytta ut det till det gemensamma grönområdet.

På Östra Lugnet bor du med närhet till bad, båt och campingen på Evedal med tillgång till många vackra promenadstråk utmed sjön och det gamla smalspåret. Det finns flera busshållplatser och bra cykelväg som gör det enkelt att ta dig till centrum. För barnen finns lekplatser, förskolor, skolor (F-6) och till höstterminen 2024 Hagavikskolan (7-9) på gång- och cykelavstånd. Huset har närhet till service i Hovshaga centrum och Norremark med bland annat mataffärer, vårdcentral, apotek, systembolaget, gym och möbelaffärer.

Fakta

Adress

Olsbergsvägen 28
35263
Växjö
Östra Lugnet
Växjö Maria

Allmänt om området

Storlek

6
4
149 m2

Ekonomi

2021
2 260 000 kr
980 000 kr

Nettoskuldsättning

Taxering

Småhusmark
980 000 kr
Småhusbyggnad
2 260 000 kr
2004

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

22 000 kr
5 000 kr
590 kr
550 kr
3 445 kr
5 128 kr
36 713 kr
I uppvärmningskostnaden ingår även elkostnaderna.

Energideklaration

Utförd
2024-03-28
B

Byggnad

Härden 2
Äganderätt
Carport med förråd

Byggnadssätt

2-plan
2004
Trä
Trä
Isolerglas
Betongpannor
Vattenburet system - Fjärrvärme samt braskamin i uterummet
Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Tomt

552m2

Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Härden GA:1 ändamål: Grönområden, Samfällighet: Växjö Härden S:1
Detaljplan (2003-10-22)
Gemensamhetsanläggning: Växjö Härden GA:1 ändamål: Grönområden, Samfällighet: Växjö Härden S:1

Förening

Pantbrev / inteckningar

04/13859
2.060.000 kr
2.060.000 kr
07/21855
910.000 kr
2.970.000 kr
D-2019-00495250:1
224.000 kr
3.194.000 kr

Det finns totalt 3 antal pantbrev uttagna om sammanlagt 3.194.000 kr.

Renoveringar

Ca 2014
- Förbättrat insättning av vindskiveplåt

2018
Badrum på övervåningen renoverades

2020
Inglasat uterum byggt

2022
Byte av träpanel på södersidan
Ommålning av hela husets panel

Internet

Information från Wexnet ”Du bor på en gata som är ansluten till Wexnets fibernät och som ingår i vår kampanj! Priset för din anslutning är 16 500 kr.”

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Olsbergsvägen 28

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring