Homestyling

Reportage: Homestyling med en unik stylingsduo

Bakom ratten i en fullastad minibuss sitter inredningsstylisterna Linnéa Ekberg och Inger Åkesson på väg ut mot dagens uppdrag. Deras arbetsdag på Åkesson Mäklarbyrå innebär många besök för homestyling i olika bostäder som förbereds inför försäljning.

Visste du att 4 av 5 svenskar tror att homestyling höjer slutpriset med 5% eller mer vid en bostadsförsäljning? Det visar en ny Sifo-undersökning. Samtidigt är det en stor majoritet som känner att de har bristande kunskaper i homestyling.

Linnéa och Inger kan göra allt från en kortare rådgivning till en full möblering av en tom bostad. För Linnéa 25 och Inger 75 år har deras åldersskillnad aldrig varit ett hinder.

– Vi skojar om att vi tillsammans har 100 år av erfarenhet. Med tanke på vår åldersskillnad så kan vi bidra med olika infallsvinklar i vårt arbete. Linnéa har en mer modern, lite vågad stil och ett fenomenalt färgsinne. Jag tilltalas av klassisk design och låter det gärna vara stilfullt och enkelt, berättar Inger.

– Jag tror att vår styrka är att vi just kompletterar varandra så bra stilmässigt. Dessutom har vi så kul tillsammans när vi arbetar. Vi är lekfulla till sinnet och gillar att lägga fokus på små finurliga detaljer, säger Linnéa.

Ingen bostad eller kund är den andre lik. Därför är varje nytt uppdrag unikt och deras fokus ligger alltid på att få en nöjd kund och att lyfta fram själva bostaden.

– Det bästa med vårt jobb är att vi får lära känna massor av nya människor samtidigt som vi får se så många vackra hem konstaterar de.

Att vara inredningsstylist är väldigt kreativt, men också fysiskt krävande. Varje dag packas inredning och möbler ska bäras.

– Förberedelsen inför de olika uppdragen tar tid, vi provar färgsättningar och köper in det material som saknas, berättar Linnéa.

– Ibland kan det vara lite klurigt att få ihop alla olika delar, men tillsammans är vi skickliga på att hitta en röd tråd som passar. Vårt motto är allt löser sig och det gör ju också, säger Inger med ett leende.

Vill du sälja din bostad?

Instagram » Följ oss!
No images found!
Try some other hashtag or username
  • 1. Vill du bygga ditt drömhus vid Helgasjön i Sandsbro? Eller 2. Flytta in i en nyrenoverad familjevilla i Lammhult? 3. Kanske lockar det att bosätta dig i en renoverad enplansvilla med naturnära läge i Tolg? Eller 4. Letar du efter en 20-talsvilla med attraktivt läge på Öster i Växjö?

Visningslördag - så om alternativ 1 eller 4 stämmer in på dig så kontaktar du Peter Åkesson- tel:0704956142. Stämmer alternativ 2 eller 3 bättre så ringer du Olof Åkesson - tel:070-6230456. Välkomna på visning! #åkessonmäklarbyrå #mäklareväxjö #tillsaluiväxjö
  • Har ni spanat in Växjös mest unika våning?

Lägenheten finns i ICON på hela 234 kvm. Milsvid utsikt i tre väderstreck från våning 15. Fantastiska sällskapsytor och en spaavdelning. Två separata sovrumsavdelningar med egna badrum. En bostad för dig som söker det där extra att längta hem till. 
#tillsaluiväxjö #åkessonmäklarbyrå #mäklareväxjö
  • Bredvik!
Säljstartskväll på Åkesson mäklarbyrå den 10 April på Bäckgatan 16 mellan klockan 17:30-18:30.
Brf Sjöglimten - här bor du på 112 kvadratmeter i radhusform med vacker sjöutsikt och grönskande natur.
Välkomna att kontakta David Palmberg för mer information. David@a-maklare.se
#mäklareväxjö #sjönära #växjö #åkessonmäklarbyrå #nyproduktion #tillsaluiväxjö
  • Spana in centrums pärla på 116 kvm. Här får du tre sovrum, soldäck i söderläge, vinterträdgård och garanterad garageplats. #åkessonmäklarbyrå #växjö #växjöcity
  • På lördag 30/3 klockan 13.30 är ni välkomna att boka in er på visningen av Stojby Källan - ett hem för dig som söker en rofylld och bekväm tillvaro nära naturen men också nära staden.  Kontakta Peter Åkesson för mer information ☎️ 070-495 61 42 #åkessonmäklarbyrå #växjö #tillsaluiväxjö #påhemnetjustnu #sjönära #helgasjön
  • Stojby Källan - ett hem för dig som söker en rofylld och bekväm tillvaro nära naturen men också nära staden. #åkessonmäklarbyrå #växjö #tillsaluiväxjö #påhemnetjustnu