Köpa bostad eller fastighet i Växjö med omnejd

Att hitta det rätta boendet är inte alltid så enkelt. Hur vill du bo? Var vill du bo? Vad får det kosta? På Åkesson Mäklarbyrå möter du personliga mäklare som lyssnar till dina behov och tillsammans kan vi erbjuda ett stort utbud av villor, bostadsrätter, fritidshus, gårdar och tomter.

Vi vill hjälpa dig att hitta din nya bostad!

Hitta din nya bostad

Våra bostäder hittar du på Hemnet, Blocket, vår egen hemsida, på Facebook, i bostadsmagasinet Nytt Boende, i lokalpressens bostadsannonser, i kontorets eget skyltfönster vid Teatertorget och på flera banker i Växjö med omnejd. Du kan också kontakta oss, så kan vi tipsa om bostäder som passar just dina behov, ibland innan de finns utannonserade.

Visning

Vi har personliga och tidsbokade visningar. Det gör att du i lugn och ro kan gå igenom bostaden i den takt du önskar och ställa frågor till mäklaren. Vi värnar om säljarens integritet och bokar därför visningar med namn och telefonnummer. Vi värnar också om att du som spekulant ska få gott om tid och bli väl omhändertagen.

Undersök bostaden

Som köpare har du undersökningsplikt, vilket innebär att du själv eller en besiktningsman gör en noggrann undersökning av bostaden. Köparen kan i regel inte kräva avdrag eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar även mark, byggnader, VVS- och elinstallationer med mera.

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Säljaren har fri prövningsrätt och bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Vid köp av ett hus eller en lägenhet är varken säljare eller köpare bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Skriv kontrakt

När tiden är inne för att genomföra köpet ska det skrivas ett kontrakt som din mäklare på Åkesson Mäklarbyrå gör i ordning. Vid kontraktsmötet går mäklaren igenom kontraktet och stämmer av om det råder några oklarheter.

Få tillträde till din nya bostad

Vid kontraktsskrivningen har säljare och köpare enats om ett så kallat tillträdesdatum. Då ska bostaden vara klar för överlämning. Tillträdet sker i regel på köparens bank, när både köpare, säljare och mäklare kan vara med.

Köp din bostad med oss på Åkessons!

Vi är din lokala personliga mäklare som funnits i Växjö sedan 1997. Hos oss på Åkessons har vi den kunskap och erfarenhet som behövs och den omfattar allt från gårdar till bostadsrätter i stan, villor, tomter, fritidshus och nyproduktion.

  • Lokalt förankrade – Stor lokalkännedom och ett omfattande nätverk med kontakter.
  • Kvalitet – Hög kvalitet och personlig service är vårt motto. Vi tar hand om hela bostadsköpet från start till mål.
  • Personliga – Vi uppskattar det personliga bemötande och gör det bästa för att processen blir bästa möjliga utifrån dina behov

Funderar du på att köpa bostad?
Kontakta oss