Värendsgatan 12

Växjö 2 945 000 kr eller högstbjudande

Exklusiv takvåning på söder!

Nu kan vi stolt presentera denna exklusiva takvåningen på en attraktiv adress i hjärtat av Växjö. Bostaden erbjuder sociala ytor, högt till tak, exlusiva ytskikt samt nyttjande av gemensam spaavdelning och gym. En takterass med utsikt över vackra söder samt tillhörande uteplats finns tillgänglig.

Planlösning

Antal rum: 2
Boarea: 90 kvm.
Hiss: Nej

Den välkomnande entrén har högt i tak och går i ljusa toner. På golvet ligger en ljusgrå klinker. Här finns också bra förvaringsmöjligheter i form av två stycken spegelgarderober med guldprofil.

En trappa upp finner vi lägenhetens imponerande vardagsrum. Här finns byggnadens historia bevarad i form av mörkbruna takbjälkar samt en murad stenvägg som pryder rummet likt en fondvägg. Vardagsrummet har fina möjligheter till större soffgrupp samt serveringsplats.

Köket har en öppen planlösning gentemot vardagsrummet. På golvet återfinns den vackra klinkern och kökskaklet har en gräddfärgad ton. Den maskinella utrustningen består av rostfri kyl och frys från Amana, rostfri fläkt, spishäll, integrerad diskmaskin samt rostfri ugn från Miele.

Det lyxiga badrummet har en mörkare klinker och ett ljusare kakel. Här finns spegelskåp, rundat handfat, wc samt en rymlig takdusch.

Sovrummet har en härlig rymd med plats för en fullsize-säng och har genomgående ljusa toner. Här ligger en trestavsparkett, väggar och tak är vitmålade.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljhus
Byggnadsår: 1907
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Det finns bastu, källarförråd, tvättstuga, gym, stor pool samt en takterass!

Energideklaration

Energikonsumtion: 111 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 17 i Brf Strandbjörket
Pris: 2 945 000 kr kr eller högstbjudande
Avgift: 4447 kr/mån (värme & vatten ingår i avgiften)
Driftkostnad: 326 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 326 kr

Kostnad för försäkring tillkommer. Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Bostaden är pantsatt , kontrollerad 2018-08-23 .

Förening

Föreningsnamn: Brf Strandbjörket
Organisationsnummer: 769613-4670
Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Strandbjörket består av 16 exklusiva lägenhet. I fastigheten har föreningens medlemmar tillgång till en välgörande spa- och poolavdelning med mosaikbeklädd pool utrustad med jetstream, gym och bastu. Det finns en välutrustad tvättstuga, cykelförråd samt gästrum. Den stora gemensamma takterrassen har utsikt över Söder och plats för ca 10-15 personer!
Föreningens ekonomi: Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Övrigt

Bredband: TV: Anslutning till Wexnets fiberkabel, där respektive lägenhetsinnehavare själv väljer operatör. Internet: Anslutning till Wexnets fiberkabel, där respektive lägenhetsinnehavare själv väljer operatör.

Planritningar & kartbilder

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.