Södra Järnvägsgatan 4P

Växjö 2 550 000 kr

Bo stadsnära i denna nyproducerade 3:a med generösa ytor och gott om förvaring.

Genomgående klinker och ekparkett, spegelluckor och spotlights i kök, två helkaklade badrum. Våningen är perfekt för dig som kommer från villan, då lägenheten har mycket förvaring i form av garderober, separat tvättavdelning och klädkammare. Öppen planlösning mellan allrum och kök med utgång till inglasad balkong. Bekvämt belägen på tredje våningen med hiss ett stenkast från Växjö centrum.

Planlösning

Antal rum: 3
Boarea: 104.2 kvm.
Hiss: Ja

Våningsplan 3 av 5.

Rumsbeskrivning: Välkommen in i ljus entré med svart klinker, vita väggar och plats för avhängning av kläder. Till höger nås badrum med svart klinker och stora vita kakelplattor. Duschväggar i glas, vit kommod, WC och golvvärme. Längre fram i hallen nås två rymliga sovrum, ett med garderobsvägg och ett med klädkammare. Båda sovrummen har fönster ner till golvet med öppningsbart vädringsfönster, vilket ger extra ljus.

Efter sovrummen följer rymligt badrum med svart klinker och vitt kakel. Vit kommod med överskåp, WC, duschväggar i glas, handuksstork och golvvärme. Ifrån badrummet nås praktisk tvättavdelning med mycket förvaring. Praktisk tvättbänk med överskåp och tvättmaskin och torktumlare.
Från hallen öppnar sig stort allrum med plats för både soffgrupp och matbord. Här finns också möjlighet att sätta upp en vägg för att skapa ytterligare ett sovrum. Fönster i tre väderstreck och utgång till inglasad balkong. Balkongen har utsikt i två väderstreck mot gata och innergård. Allrummet är öppet mot det vackra vita köket med spegelluckor och vitt kakel. I fin kontrast mot den svartmönstrade bänkskivan. Fönster över diskbänken och spottar i taket ger extra ljus. Köket har kyl och frys i fullhöjd, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro och integrerad diskmaskin. Övriga vitvaror i rostfritt utförande.

Byggnad

Typ av byggnad: Höghus
Byggnadsår: 2016-2018
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Övriga byggnader: Det finns källarförråd. Två st miljöhus i bottenplan. Det finns även en gemensamhetslokal med möjlighet till övernattning.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 12 i HSB Brf Stinsen
Pris: 2 550 000 kr kr
Avgift: 5681 kr/mån (värme ingår i avgiften)

Uppgifter om energideklaration går ej att få fram.

Bostaden är pantsatt .

Uteplats

Rymlig inglasad balkong med utsikt i två väderstreck. Söderläge mot gatan och norrläge mot innergården.

Parkering: Huset har ett gemensamt källargarage med 36 platser. (Separat kö via föreningen.) Parkeringsplatser finns utmed gatorna på Söder. Det finns möjlighet att köpa månadskort för zon 2 på Växjö kommun. Kostnad 450 kr. Som boende i föreningen har man även fritt medlemsskap i Sunfleets bilpool tom 2023-02-28.

Förening

Föreningsnamn: HSB Brf Stinsen
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 769629-7543
Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Sibyllan 2 med adresser Drottninggatan 2 & 4 samt Södra Järnvägsgatan 4. Fastigheten innehåller 76 st lägenheter om 1-4 rok.
Antal lägenheter: 76
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ej angiven

Övrigt

Bredband: Internet, tv och telefoni via Telia. Obligatorisk debitering om 244 kr/mån.

Brf Stinsen är perfekt beläget med Växjö centrum precis intill.
Växjö är känt för sitt breda kulturutbud och här bor du i mitten av detta. I centrum finns biografer, konserthus, konsthall, museer och populärt bibliotek.
Ett boende med närhet till allt vad Växjös innerstad kan ge i form av kulturliv och stadsliv och med närhet till tågstationen och bussar så tar du dig lätt vidare till nästa destination.

Södra järnvägsgatan 4P - 06 Södra järnvägsgatan 4P - 01 Södra järnvägsgatan 4P - 02

Planritningar & kartbilder

Planlösning Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.