Norrgatan 24

Växjö 2 200 000 kr

Central etagelägenhet med utsikt över takåsarna

Mitt i centrum finns denna välplanerade trea med ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Ekparkettgolv. Helkaklade badrum. Två rymliga sovrum och ett badrum på övervåningen. Bra förvaringsmöjligheter i två klädkammare samt källarförråd. Hiss. Trivsam innergård.

Planlösning

Antal rum: 3
Boarea: 98 kvm.
Hiss: Ja

Etagelägenhet på våningsplan 3 och 4, med hissar från Bäckgatan och Norrgatan. Hissen går även ned till garaget och förråd i källaren.

Lägenheten når du via ingång från både Norrgatan och Bäckgatan med hiss upp till tredje våningen. Öppen planlösning och golvvärme i hela lägenheten skapar ett trivsamt boende mitt i centrum!

Hall med klinkergolv och plats för avhängning av kläder samt tre garderober. Rakt fram från hallen finns ett helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin med kombinerad torktumlare. Lägenhetens kök har klinkergolv, vita luckor i original och ett fönster mot innergården. Här finns spis, kyl, frys och diskmaskin. Nytt FTX-system och ny fläktkåpa 2016. Med öppen planlösning mot köket ligger lägenhetens vardagsrum. Fönster från golv till tak ger ljus och rymd i rummet. Trappan leder upp till övervåningen med två ljusa, rymliga sovrum. Det ena med klädkammare och utgång till balkong. Mellan sovrummen finns ett helkaklat badrum med badkar samt ytterligare en stor klädkammare.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljhus
Byggnadsår: 1990
Uppvärmning: Fjärrvärme med golvvärme i lägenheten
Övriga byggnader: Det finns källarförråd, samlingslokal och tvättstuga.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 1208 i Brf Munken 15 i Växjö
Pris: 2 200 000 kr kr
Avgift: 4991 kr/mån

Bostaden är pantsatt .

Uteplats

Balkong mot innergården på våning 2. Liten uteplats vid entrén till lägenheten. Gemensam uteplats med sittmöbler och grillmöjligheter på innergården.

Parkering: Brf Munken 15 hyr parkerings- och garageplatser av Edbergs fastigheter - Munken 14. Garage- och parkeringsplatser, separat kö.

Förening

Föreningsnamn: Brf Munken 15 i Växjö
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 769615-3787
emailAddress: www.dinbrfsida.se/brfmunkenvaxjo
Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Munken 15 är en av Växjös mest centralt belägna föreningar, med restauranger och butiker bokstavligen utanför dörren. Läget är lugnt mot gården. Med 5-10 minuters promenad når du Växjösjön med fina promenadstråk. Det är också nära till resecentrum med tåg och bussar i alla riktningar.

Hissar från Bäckgatan och Norrgatan. Hissen går även ned till garaget i källaren.

Bostadsrättsföreningen är Växjös första tredimensionella bostadsrättsförening. Av hyreslägenheterna bildades en bostadsrättsförening 2007.
Föreningens ekonomi: Inga planerade avgiftshöjningar.
Antal lägenheter: 27
Renoveringar: Våren 2016 byttes alla FTX system ut och även tillhörande köksfläktar samt ombyggnad av till- och frånluft. Hissarna renoverade under 2016-2017. Rensning och genomspolning av de fyra huvudstammarna 2016-2017.
Överlåtelseavgift: 3000
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Övrigt

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem, kostnad 63 kr/mån.

Tillträde enligt överenskommelse.

Planritningar & kartbilder

Planlösning Planlösning

Karta

Ingen karta för tillfället.

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.