Kungsgatan 40

Växjö 2 695 000 kr

3:a på 17e våningen i Vattentornet med fantastisk utsikt

Här på 17e våningen får man fantastisk utsikt över Växjö. Välplanerad 3:a med fina materialval. Helkaklat badrum och vitpigmenterade ekgolv.

Ett unikt boende kryddat med gemensam jacuzzi, relax, gym och stadens högst belägna takterrass på 20:e våningen. Här, på toppen av ett av Växjös högsta bostadshus, har du utsikt åt alla fyra väderstreck.

En unik och uttrycksfull byggnad - som kommer att bli Växjös nya landmärke. Lägenheten är noga planerad för att få en bra funktion, ljus och rymd och har rejäl balkong åt två väderstreck.

Omsorgsfulla materialval i hög kvalitet. Inslag som vitpigmenterade ekgolv, HTH-kök och helkaklade badrum med golvvärme.

För mer information kontakta Petra Virdung 0470-73 90 92.

Planlösning

Antal rum: 3
Boarea: 67 kvm.
Hiss: Ja

Våningsplan 17 av 19.

Välkommen till denna välplanerade 3:a på 17e våningen!

Hallen med sina stora, mörka klinkerplattor matchar fint mot de vitmålade väggarna. Praktisk skjutdörrsgarderob med vita dörrar. Rakt fram nås rymligt sovrum med skjutdörrsgarderob med vita dörrar och utgång till den stora balkongen. Hallen öppnar sedan upp sig mot det ljusa vardagsrummet och köket. Köksdelen har spotlights i tak, vita släta luckor, svart stänkskydd och exklusiv svart stenskiva i granit. Praktiska mjukstängande luckor och lådor med push-to-open funktion på väggskåp. Påkostat med rostfria vitvaror. Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Från vardagsrummet finns en av två utgångar till den stora balkongen i väster- och norrläge. Från vardagsrummet nås yterligare ett sovrum med en garderob. Helkaklat rymligt badrum med moderna svarta och vita färgval. Badrummet har dubbla duschdörrar i klarglas, golvvärme, tvättmaskin och torktumlare.

För mer information kontakta Petra Virdung 0470-73 90 92.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljhus
Byggnadsår: 2018
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader: Det finns förråd.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 2603 i Brf Vattentornet
Pris: 2 695 000 kr kr
Avgift: 3995 kr/mån (värme ingår i avgiften)

Uppskattad driftskostnad är 503 kr/mån.

Uteplats

Stor balkong om ca 23 kvm i väster- och norrläge. Utgång från både vardagsrum och sovrum.

Parkering: Parkeringsplats, 600 kr/mån. Separat kö.

Förening

Föreningsnamn: Brf Vattentornet
Gatuadress: Kungsgatan 40
Allmänt om föreningen: På det vackra solberget ligger brf Vattentornet, ett 19 våningar högt bostadshus med 60 lägenheter och med stadens högst belägna takterrass på toppen.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Övrigt

Bredband: Bredband via fiber.

Exteriört har huset en mörk, nästan svart kärna som gör att det kommer att smälta in fint i Solberget. De ljusa balkongerna som sveper runt husets hörn blir en tydlig kontrast mot den mörka fasaden. En unik och uttrycksfull byggnad - som kommer att bli Växjös nya landmärke.

Redan på våning fem befinner du dig en bra bit över takåsarna och kan blicka ut över staden. Vill du se längre tar du dig upp till takterrassen på våning 20. Takterrassen är gemensam för alla boende i brf Vattentornet och kommer att inredas med flera trivsamma sittgrupper varvat med vackra trädplanteringar. Här, på toppen av Växjös högsta bostadshus, har du utsikt åt alla fyra väderstreck.

Redan i entrén upplever du att denna byggnad sticker ut. Här möts du av en generös lobby med hotellkänsla. Fräscht, modernt och välkomnande för såväl boende som gäster.

Efter en lång arbetsdag kan du ta hissen ner till relaxavdelningen. Kanske ta ett avkopplande bad i jacuzzin eller varför inte köra ett pass i gymmet, basta och känna hur energin återvänder.

Exempelbild

Planritningar & kartbilder

Planlösning

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.