Brf Solbacken

Växjö 2 250 000 kr Inklusive tillval, Fast pris

Brf Solbacken

Här bor du trivsamt med en öppen planösning på nedre plan. Här finns två stycken helkaklade badrum och kvalitativa materialval genomgående. Inflyttning kan ske omgående.

Välkommen att besöka vår visningsbostad i natursköna Brf Solbacken, i nya bostadsområdet Bredvik vid Norra Bergundasjöns västra strand. Här bygger OBOS Kärnhem 23 välplanerade radhus om 105 kvm med lättskött trädgård, två uteplatser och trivsam innergård.

Planlösning

Antal rum: 5 varav 3-4 sovrum
Boarea: 105 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Nej

Innanför entrén möts du av en välkomnande hall med plats att hänga av ytterkläderna. Från hallen går trappan upp till övre planet och under trappan finns ett praktiskt förrådsutrymme. På bottenvåningen ligger också ett välplanerat kök och ett badrum med wc, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrummet är på cirka 20 kvm och härifrån kan du öppna ut till den mysiga uteplatsen med trädäck. Hela bottenvåningen har behaglig golvvärme. Takhöjden på 2,50 meter gör att rummen känns luftiga och rymliga.

På övervåningen finns tre sovrum och ett öppet allrum. På övre plan finns också ett badrum med badkar för sköna, avkopplande stunder. Som alltid hos Kärnhem får du hög kvalitet på inredning och material, med bland annat kök från HTH och vitvaror från Siemens.

Du köper inte bara en bostad utan ett område där du och din familj kommer att trivas och känna boglädje. När du flyttar in är gräsmattan utrullad och häckar planterade. Förberett och klart så att du kan njuta av ditt nya hem från dag ett.

Bredvik är en helt ny stadsdel i Växjö, vackert belägen utmed Norra Bergundasjöns västra strand. Bredvik utformas efter den svenska trästadens skala och trädgårdsstadens kännetecken, med främst småskalig bebyggelse, välordnade kvarter och grönskande gårdar. Här kommer cirka 400 nya bostäder att växa fram under de närmaste åren.

I Kärnhems första etapp kommer uppförs 23 bostadsrättsradhus på 105 kvm. Brf Solbacken bildar ett av de bäst belägna kvarteren i Bredvik. Här bor du granne med den helt nya Pär Lagerkvist skola. Bostäderna är fördelade i sex radhuslängor. De höga träfasaderna med sadeltak ger husen ett värdigt och ståtligt intryck. Husen har liggande träpanel i tre olika kulörer; varmt grågrön, ockra och ljusgrå. Entrédörrarna får också olika kulörer som kontrasterar fint mot fasaderna.

Radhusen på 105 kvm är en av Kärnhems mest omtyckta hustyper med sin smarta planlösning som ger ett praktiskt och väl fungerande boende. Fönstersättningen gör att dagsljuset kan flöda fritt genom bostaden.

För individuella rumsbeskrivning av bostäderna se dokument.
Fasta priser:
lgh 106, inkl. tillvalsutrustning: 2 250 000 kr

Byggnad

Byggnadsår: 2018
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme. Golvvärme i entréplanet och radiatorer på övre plan.
Ventilation: Mekanisk till och frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader: Till varje bostad hör ett kallförråd.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 106 i Brf Solbacken i Växjö
Pris: 2 250 000 kr kr Inklusive tillval, Fast pris
Avgift: 4820 kr/mån

Beräknad driftskostnad 1 750 kr/mån enligt schablon avseende värme, vatten och hushållsel (individuell mätning). Hemförsäkring tillkommer.

Uteplats

På framsidan finns en plattbelagd yta med en låg häck ut mot gatan. Du får en välkomnande entré med tak samt över- och sidoljus vid dörren. På baksidan möts du av en härlig uteplats med trädäck och en lättskött trädgård som ramas in av en låg häck.

Parkering: Bilar i området parkeras på p-plats eller i carport i den västra delen av kvarteret. Det gör att du och din familj kan bo i ett lugnt, tryggt kvarter utan bilar intill varje bostad. Parkeringsplatser, 250 kr/mån och carportplatser, 500 kr/mån.

Förening

Föreningsnamn: Brf Solbacken i Växjö
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Allmänt om föreningen: Brf Solbacken är OBOS Kärnhems första område i den nya stadsdelen Bredvik. Bredvik ligger beläget intill Norra Bergundasjöns västra strand med närhet till vackra naturområden, nybyggda Pär Lagerkvists skola och handelsområde.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Gårdsplats: Brf Solbacken har en gemensam pergola på innergården. Här finns också en liten sandlåda.

Övrigt

TV: Fiber
Bredband: Fiber

Från Bredvik har du nära till det mesta. En kort cykeltur bort hittar du några av Växjös stora handelsområden och i närheten finns också flera trevliga naturstråk. Norra Bergundasjöns strandremsan kommer inom kort att iordningställas med fina gångstråk. Här finns också fältrittklubb och lummig bokskog i naturreservatet Bokhultet bara en bit bort.

Fem minuter bort ligger handelsområdet I11 och gallerian Grand Samarkand med en uppsjö av butiker och restauranger. Till Växjös centrum tar du dig snabbt med buss, bil eller cykel. Till och från Bredvik finns gång- och cykelvägar, ofta separerade från bilvägar. Dessutom planerar kommunen att bygga en ny träbro över Norra Bergundasjön. För att öka säkerheten för passage över väg 23 har en vägtunnel för gång- och cykeltrafik byggts i höjd med den nya skolan. Pär Lagerkvist skola blir Växjös största grundskola med totalt 1000 elever. Här har förskolan redan öppnat sin verksamhet och till höstterminen 2017 är det dags för eleverna i klass F-9 att flytta in. Förutom skolbyggnaden kommer här också att finnas en sporthall och en konstgräsplan. Alldeles intill skolan finns en ny busshållplats, som tar dig ner till centrum på några minuter.

Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad Exempelbostad

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.