Kungsgatan 40

Växjö 2 795 000 kr utgångspris

Ljus och rymlig 3:a med fina materialval och härlig utsikt på 6e våningen.

Ljus och rymlig 3:a med stor balkong på 6e våningen i sydvästläge, med härlig utsikt över Växjö. Helkaklade badrum och vitpigmenterade ekgolv. En unik och uttrycksfull byggnad - som kommer att bli Växjös nya landmärke. Lägenheten är noga planerad för att få en bra funktion, ljus och rymd och har en rejäl balkong i två väderstreck.

Omsorgsfulla materialval i hög kvalitet. Inslag som vitpigmenterade ekgolv, HTH-kök och helkaklade badrum med golvvärme.

Ett unikt boende kryddat med gemensam jacuzzi, relax, gym och stadens högst belägna takterrass på 20:e våningen. Här, på toppen av ett av Växjös högsta bostadshus, har du utsikt åt alla fyra väderstreck.

För mer information kontakta Julien Papadopulos 0470-73 90 92.

Planlösning

Antal rum: 3 varav 2 sovrum
Boarea: 87 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Ja

Våningsplan 6 av 19.

Rumsbeskrivning: Ljus och rymlig 3:a med fina materialval och härlig utsikt på 6e våningen
Lägenheten är noga planerad för att få en bra funktion, ljus och rymd. Sällskapsytorna är placerade mot ett hörn, vilket gör att balkongen och fönster vätter mot två väderstreck. Lägenheten har två utgångar till balkongen, som är rejält tilltagen.

Hallen med stora grå klinkerplattor matchar fint mot vitmålade väggar. Bra förvaringsmöjligheter med skjutdörrsgarderob med vit dörr och spegeldörr som skapar extra rymd. Här finns även linneskåp och städskåp. Hallen går i vinkel och öppnar upp sig mot det ljusa köket. Spotlights i tak, vita släta luckor, vitt stänkskydd och bänkskiva i laminat med betongutseende. Induktionshäll och praktiska mjukstängande luckor och lådor med push-to-open funktion på väggskåp. Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet, som är extra rymligt då en vägg har valts bort. Detta ger ett vardagsrum på närmare 30 kvadratmeter med många fönster som ger ljus och fantastisk utsikt. Från vardagsrummet finns en av två utgångar till den stora balkongen i söder och västerläge. Lägenheten har två sovrum varav ett större med skjutdörrsgarderob. Helkaklade badrum och gästtoalett med moderna färgval i grått och vitt. Badrummet har dubbla duschdörrar i klarglas, tvättmaskin och torktumlare.

Alla material är valda med omsorg och håller hög kvalitet. Helkaklade badrum med golvvärme, kök från HTH, vitvaror från Electrolux och golv i vitpigmenterad ek är några exempel.

För mer information kontakta Petra Virdung 0470-73 90 92.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljhus
Byggnadsår: 2018
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader: Det finns förråd.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 1503 i Brf Vattentornet
Pris: 2 795 000 kr kr utgångspris
Avgift: 4805 kr/mån (värme ingår i avgiften)

Uppskattad driftskostnad är 653 kr/mån.

Uteplats

Stor balkong om ca 30 kvm i söder och västerläge. Utgång från både vardagsrum och sovrum.

Parkering: Parkeringsplats, 600 kr/mån. Separat kö. Cykelparkering finns.

Förening

Föreningsnamn: Brf Vattentornet
Gatuadress: Kungsgatan 40
Allmänt om föreningen: På det vackra solberget ligger brf Vattentornet, ett 19 våningar högt bostadshus med 60 lägenheter och med stadens högst belägna takterrass på toppen.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Övrigt

Bredband: Bredband via fiber.

Exteriört har huset en mörk, nästan svart kärna som gör att det kommer att smälta in fint i Solberget. De ljusa balkongerna som sveper runt husets hörn blir en tydlig kontrast mot den mörka fasaden. En unik och uttrycksfull byggnad - som kommer att bli Växjös nya landmärke.

Redan på våning fem befinner du dig en bra bit över takåsarna och kan blicka ut över staden. Vill du se längre tar du dig upp till takterrassen på våning 20. Takterrassen är gemensam för alla boende i brf Vattentornet och kommer att inredas med flera trivsamma sittgrupper varvat med vackra trädplanteringar. Här, på toppen av Växjös högsta bostadshus, har du utsikt åt alla fyra väderstreck.

Redan i entrén upplever du att denna byggnad sticker ut. Här möts du av en generös lobby med hotellkänsla. Fräscht, modernt och välkomnande för såväl boende som gäster.

Efter en lång arbetsdag kan du ta hissen ner till relaxavdelningen. Kanske ta ett avkopplande bad i jacuzzin eller varför inte köra ett pass i gymmet, basta och känna hur energin återvänder.

Planritningar & kartbilder

Planlösning Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.