Liedbergsgatan 10

Växjö 2 600 000 kr eller högstbjudande

Centralt, centralare, centralast

Välkommen till centrala Brf Stella och denna rymliga 3:a på 89 kvm. Här bor du med närhet till allt centrum har att erbjuda. Parkering finns i källarplan som nås med hiss direkt från lägenhetsplanet. Helkaklat badrum med tvättdel samt kompletterande gäst-WC. Fiber via wexnet.

Planlösning

Antal rum: 3 varav 2 sovrum
Boarea: 89 kvm.
Hiss: Ja

Våningsplan 5.

Den välkomnande entrén har en ljus känsla. Här finns en välbevarad 3-stavs ekparkett med väggar och tak som är vita. Här finns fördelaktiga avhängningsmöjligheter i form av hatthylla i trä med kompletterande krokar, skoställ i trä samt garderob.

Vidare in i lägenheten hittar vi det rymliga vardagsrummet med stort ljusinsläpp från de stora fönsterytorna. Vardagsrummet har plats för både soffgrupper med kompletterande fåtöljer samt matbord för ett sällskap på sex till åtta personer. Väggar och tak är vitmålade och på golvet återfinns den fina ekparketten.

Köket som har en öppen planlösning gentemot vardagsrummet får en rymlig känsla. Här finns vita skåpsluckor, en mörkare bänkskiva i laminat och ett ljusgrått kakel pryder köket. Den maskinella utrustningen består av rostfri kyl och frys i fullhöjd, rostfri ugn, fläkt, samt rostfri diskmaskin i arbetshöjd. Samtliga vitvaror från Electrolux.

Lägenheten har ett stort badrum med en mörk klinker och ett vitt kakel. Här finns en tvättstugedel med tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande laminatskiva. Här finns också bra med förvaring. Badrummet har handfat med kommod, handdukstork, dusch med välvda glasdörrar samt golvvärme.

Lägenheten har ett gäst-WC med klinker på golvet och delvis kaklade väggar. Här finns handfat med kommod samt spegel med spotlightsbelysning.

Det första sovrummet har en härlig rymd. Här finns plats för en fullsize-säng med kompletterande nattduksbord. Gott om förvaring i form av halvspeglade skjutgarderober. Från sovrummet nås lägenhetens fantastiska balkong i österläge med utsikt över föreningens lummiga innergård och även domkyrkan.

Det andra sovrummet har dubbla garderober och även här kan vi skymta vackra domkyrkan.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljhus
Byggnadsår: Färdigställt 2010
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Övriga byggnader: Det finns förråd, miljöstation samt ett övernattningsrum som går att hyra för 100 kr/natt.
Renoveringar: Under 2017 har föreningen byggt staketet på taket samt bytt värme- och vattenmätare i samtliga lägenheter.

Energideklaration

Energikonsumtion: 70 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 5 i Hsb Brf Stella
Pris: 2 600 000 kr kr eller högstbjudande
Avgift: 4454 kr/mån

Lägenhetsknutna avgifter är preliminär värme 311 kr, preliminär vattenförbrukning 230 kr. Avläsning sker minst en gång om året. Säljarens hushållsel uppgick till 4 621 Kwh. Kostnad för försäkring tillkommer. Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Bostaden är pantsatt , kontrollerad 2018-10-02 .

Uteplats

Balkong, läge öster med utsikt över föreningens innergård.

Parkering: 19 garageplatser var av 2 handikappsparkeringar. Går att hyra för 378 kr/mån. "Genom servitut har föreningen tillgång till parkeringsytor i källarplan med 19 p-platser."

Förening

Föreningsnamn: Hsb Brf Stella
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 769619-1944
Föreningens ekonomi: Inga planerade avgiftsförändringar.
Antal lägenheter: 18
Överlåtelseavgift: 1137
Pantsättningsavgift: 455
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ej angiven

Övrigt

TV: Anslutning till Wexnets fiberkabel, där respektive lägenhetsinnehavare själv väljer operatör.
Bredband: Anslutning till Wexnets fiberkabel, där respektive lägenhetsinnehavare själv väljer operatör.

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.