Södra esplanaden 7

Växjö 1 995 000 kr

Lyxig 1:a på populära söder!

Välkommen till denna totalrenoverade lägenheten på smarta 48 kvm. Här finns vackra ytskikt, uteplats med spaljé och tillgång till pool samt gym! Här bor du för en låg avgift i ett av Växjös populäraste område! Tillhörande förråd till lägenheten.

Planlösning

Antal rum: 1
Boarea: 48 kvm. Elva av dessa kvadratmetrar är ett allrum vilket ligger i "källardelen".
Hiss: Nej

Markplan

Första steget in i lägenhet ger en wow-känsla! Vackra trägolv, fasadvägg i sten och fina fönsterytor sätter prägeln på lägenheten. Väggar och tak är vitmålade med svarta detaljer i taket som bryter av fint. Här finns det bra med plats för både soffgrupp samt serveringsbord.

Köket som har en öppen planlösning gentemot vardagsrummet har en smart planlösning. På golvet ligger en klinker och köksväggen är klädd i ett marmorinspirerat kakel. På den extra arbetsytan återfinns en skiva i massiv ek. Den maskinella utrustningen består av rostfri kyl och frys, spis med induktionshäll, ugn, samt mikro. Alla vitvaror är från populära Miele.

I badrummet återfinns det marmorinpsirerade kaklet vilket bidrar till en lyxig känsla. Här finns en takdusch. Handfat samt spegel med belysning i form av spotlights.

En trappa ner hittar vi lägenhetens allrum/förrådsdel som har klinkergolv samt vitmålade väggar och tak. Runt om i taket sitter spotlights.

Lägenheten har en tillhörande uteplats med en nyligen tillbyggd spaljé som lättsamt ramar in uteplatsen.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljhus
Byggnadsår: 1907
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Det finns bastu, källarförråd och tvättstuga, gym, stor pool samt en takterass!

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 19 i Brf Strandbjörket
Pris: 1 995 000 kr kr
Avgift: 1817 kr/mån (värme & vatten ingår i avgiften)
Driftkostnad: 174 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 174 kr

Kostnad för försäkring tillkommer. Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Uteplats

Altan med spaljé.

Förening

Föreningsnamn: Brf Strandbjörket
Organisationsnummer: 769613-4670
Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Strandbjörket består av 16 exklusiva lägenhet. I fastigheten har föreningens medlemmar tillgång till en välgörande spa- och poolavdelning med mosaikbeklädd pool utrustad med jetstream, gym och bastu. Det finns en välutrustad tvättstuga, cykelförråd samt gästrum. Den stora gemensamma takterrassen har utsikt över Söder och plats för ca 10-15 personer!
Föreningens ekonomi: Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Övrigt

Bredband: TV: Anslutning till Wexnets fiberkabel, där respektive lägenhetsinnehavare själv väljer operatör. Internet: Anslutning till Wexnets fiberkabel, där respektive lägenhetsinnehavare själv väljer operatör.

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.