Pär lagerkvists väg 18

Växjö 2 195 000 kr eller högstbjudande

110 kvm i stjärnhusen!

Välkommen till denna lägenheten i populära HSB Brf Gustavsberg. Här bor du på 110 kvm med låg avgift i närhet till centrum och grönskande närmiljö. Lägenheten har vackra bokstavs- och fiskbensgolv, gott om förvaring och mäktiga sociala ytor med öppen spis. Lägenheten har även en balkong i sydostläge med utsikt över grönområde och föreningens trädgårdskoloni.

Planlösning

Antal rum: 4 varav 2-3 sovrum
Boarea: 110 kvm.
Hiss: Nej

Våningsplan 3.

Rumsbeskrivning: Redan första steget in i lägenheten känns det av att vi befinner oss i stjärnhusen. På golvet ligger den vackra bokstavsparketten som är genomgående på hela entréplan. Entrén erbjuder fördelaktiga avhängningsmöjligheter i form av två stycken garderober samt städskåp. Väggar och tak går i vita toner.

Rakt in från entrén finns köket som renoverades 2013. Köket har vita skåpsluckor med 50-tals snabelhandtag, laminatskiva (virrvarr silver/vit), rymliga arbetsytor och fint ljusinsläpp från fönsterna. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys från Bosch (2010), diskmaskin från Cylinda (2010), ugn från Husqvarna (2013) samt fläkt.

Badrummet har en blå klinker och ett vitt kakel. Här finns väggtoalett, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med välvda glasdörrar, handdukstork samt golvvärme.

Det första sovrummet har fina ljusinsläpp från två olika väderstreck. Väggar och tak går i ljusa toner och på golvet ligger den fina bokstavsparketten. Här finns två stycken garderober. Från sovrummet finns utgången till lägenhetens balkong. Balkongen i sydostläge har en vacker utsikt över grönområde och föreningens egna Koloniträdgård. Här finns plats för ett mindre möblemang.

Lägenheten har ett rum som nuvarande ägare använder som serveringsdel som går i ljusa toner, här finns plats för matbord med kompletterande stolar. Detta rum går att göra om till sovrum vid behov. Från rummet når vi ett ytterligare sovrum. Här finns det gott om plats för en större säng. Sovrummet har gott om förvaring med tre stycken skjutgarderober.

En trappa upp hittar vi lägenhetens vardagsrum som ger en riktigt WOW-känsla! Rummet har en fantastisk fiskbensparkett, ljusinsläpp från två väderstreck tack vare takfönstret samt öppen spis. Rummet har plats för soffgrupp med kompletterande fåtöljer och mer därtill.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljhus
Byggnadsår: Första inflytt 1953
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Det finns källarförråd och tvättstuga. Finns även, träningsum, hobbyrum, bastu samt ett gästrum som går att hyra av föreningens medlemmar.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 49 i HSB Brf Gustavsberg
Pris: 2 195 000 kr kr eller högstbjudande
Avgift: 3569 kr/mån (värme ingår i avgiften)
Driftkostnad: 523 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 123 kr
  • Hushållsström: 400 kr

Lägenhetsknutna avgifter. Dessa är Preliminär vattenförbrukning (195 kr), preliminär varmvatten (275kr) samt Kabel-TV (31kr). Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Bostaden är pantsatt , kontrollerad 2018-09-27 .

Uteplats

Balkong, läge sydost med utsikt över grönområde och föreningen odlingslotter.

Parkering: 27 garageplatser. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. 71 parkeringsplatser. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Förening

Föreningsnamn: HSB Brf Gustavsberg
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 729500-1742
Hemsida: http://hsb.se/sydost/gustavsberg
Allmänt om föreningen: HSB: s brf Gustavsberg består av drygt 100 lägenheter i 8 hus, med adresserna Gustavsbergsvägen 1, 2, 4 och Pär Lagerkvists väg 12, 14, 16, 18, 20, i Växjö. Första inflyttning ägde rum 1953. Föreningen har ett centralt men lugnt läge.

Föreningen har flera gemensamma utrymmen för de boende att nyttja: På Gustavsbergsvägen 2 finns övernattningsrum med 4 bäddar att hyra och hobbyrum med verktyg. Bastu finns på Pär Lagerkvists väg 12.
Föreningens ekonomi: Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen har en stabil ekonomi med en låg skuldsättning.
Antal lägenheter: 153
Renoveringar: 2017: Anläggning av 27 p-platser, nya cykelparkeringar, plattsättning av gångar, förbättringsmålning av trapphus, bortkoppling av handdukstorkar i halva beståndet (PLV 12 +Gvb 1) mm. 2016: Modernisering av vicevärdsexpeditionen 2014: Installation av postboxar i samtliga trapphus 2013: OVK (Obligatorisk ventilationskontroll) 2010: Byte av entrédörrar i stjärnhusen samt renovering av samtliga 16 trapphus 2008-09: Energideklaration 2007: Alla tvättstugor renoverades. Nya maskiner installerades 2001:02: Stambyte och badrumsrenovering 2001: Installation av bredband. 1992: Konstnärlig utsmyckning och ommålning av trappuppgångarna 1988-89: Nya balkonger monterades. Balkongerna på övre plan försågs med tak 1988-89: Fasaderna högtryckstvättades, lagades, avfärgades och nymålades 1988-89: Yttre fönsterträ kläddes in med aluminium 1982: Byggnation av kallgarage Uppgifterna är inhämtade från årsredovisningen 2017.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Övrigt

TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem. Ett grundutbud av kanaler följer med lägenheten och debiteras på månadsavin med 31 kr/månad.
Bredband: Leverantör: Net at Once eller Com Hem. Tillkommer och bekostas av bostadsrättsinnehavaren.

Planritningar & kartbilder

Fastighetskarta

Karta

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen.

Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m.

Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.